Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Holy Motors (2012): pratende en biddende limousines

/Een man ontwaaktイタリアの伝統工芸、象嵌細工が美しい! RHG-M90 インタルシア振り子時計 リズムハイグレード 4MN461HG11 名入れ無料サービス【楽ギフ_包装】【楽ギフ_のし】【楽ギフ_のし宛書】【楽ギフ, stapt uit zijn bed小型仏壇 ミニ仏壇 牡丹 23号 杢種 黒檀調・紫檀調, opent met zijn sleutelvormige vinger een deur en loopt vervolgens door naar het balkon van een bioscoopzaal waarin hij een heleboel mensen naar een film ziet kijken en waar een grote hond door het gangpad looptローボルトライト 12V ダウンライトエクスレッズ ダウンライト 1型(71610400 HBH-D01G グレイッシュゴールド)×10個[タカショー エクステリア 庭造り DIY 瀧商店]. Op deze manier opent de surrealistische film Holy Motors van de Franse filmmaker Léon Carax【ポイント20倍】(業務用10セット) エレコム(ELECOM) OAタップ 3P 7個口 3mT-Y053DA ×10セット.

In de volgende scène zien we een op het eerste gezicht keurig ogende花王 キュレル 皮脂トラブルケア 保湿ジェル 【医薬部外品】 120ml×24個セット Kao Curel 4901301264350, ietwat mank lopende10個セット タジン鍋 黒金彩タジン鍋(小)(萬古焼) [ 16.7 x 14cm ] 料亭 旅館 和食器 飲食店 業務用, zakenman afscheid nemen van zijn kinderen en vrouw om met zijn limousine naar zijn werk gebracht te worden◇TANITA(タニタ) 残留塩素計セット EW-520※他の商品と同梱不可. Tot hier lijkt het een normaal verhaal飛騨産業 学習机 / 学習デスク soffio パッケージモデル 120cm幅 デスク MR392WP 両枠脚タイプ soffioシリーズ soffio Package Model ソフィオ 平机 , maar vervolgens krijgen we【220万画素タイプ】HD-SDIカメラとHD-SDI録画機のフルセット!4chデジタルレコーダー1080p対応[録画機1台 容量1TB]・220万画素の屋外防滴赤外線LED搭載[HD-SDIカメラ1, de kijkersシステムキッチン サンウエーブ シエラ 壁付I型 開き扉プラン ウォールユニットなし 食器洗い乾燥機なし 間口180cm(3口コンロ)×奥行65cm グループ2, een film voorgeschoteld waarin we deze zekere Monsieur Oscar (Denis Lavant) van de ene naar de andere plek gereden zien worden in zijn limousine, steeds van outfit, uiterlijk en zelfs persoonlijkheid veranderend.

Monsieur Oscar, briljant vertolkt door acteur Denis Lavant, transformeert gedurende de film in een bedelende oude vrouw, een motion capture man, een gekke model-ontvoerende zwerver in de riolen van Parijs, een vader die zijn dochtertje ophaalt van een feestje, een bejaarde stervende man, een oude geliefde van een musicalster gespeeld door Kylie Minogue en als laatste als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl in een man die samenwoont met een aap.

Dit is grofweg het verhaal op diegetisch niveau. Dit is wat we als kijker te zien krijgen. Op het eerste gezicht dus een aantal losse verhalen en scènes, filmisch samengevoegd door middel van de rondrijdende Monsieur Oscar in zijn limousine, de plek waar ook al zijn transformaties plaatsvinden. Een echt duidelijk verhaal ontbreekt dus, maar Holy Motors laat zien dat dit niet per se altijd nodig is. De film biedt genoeg spannende beelden en ideeën om ook zonder verhaal te boeien.

Want wie is deze mysterieuze Monsieur Oscar? Is hij een filmacteur die van scène naar scène gereden wordt? Zijn de gebeurtenissen dus een film in een film? En wat is de filmische ‘werkelijkheid’? Zien we ook de échte Monsieur Oscar, bijvoorbeeld in de scène waarin de man zijn dochtertje komt ophalen, of is ook dit maar een rol?  Het gebrek aan verhaal wordt , wat ons betreft, volledig gecompenseerd door een aantal uiteenlopende (filosofische) ideeën. Zijn we in de echte wereld bijvoorbeeld eigenlijk ook niet allemaal acteurs die verschillende rollen spelen, zonder dat we ons daar altijd even bewust van zijn? En dan heb ik nog niet eens de fantastische soundtrack geprezen die de verlaten straten van Parijs op een intrigerende manier begeleidt.

Holy Motors van Léon Carax prikkelt, schuurt en roept vragen op, zoals goede cinema hoort te doen. Een film dus voor de liefhebber, of gewoon voor mensen die van pratende en biddende limousines met een ziel houden.

Netflix aanbod, tips

De geniale film Drive (Winding Refn, 2011) is, qua grimmige donkere sfeer én omdat in beide films het voertuig bijna een personage is, wel een beetje vergelijkbaar met Holy Motors. Dus ga die film, als je dat nog niet gedaan hebt (en als je het wel al gedaan hebt, kijk je hem gewoon weer!), zeker kijken. Voor het volledige Netflix aanbod houd je uiteraard deze pagina in de gaten.

Holy Motors recensie
Still uit Holy Motors (2012)

Trailer

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest