13 Reasons Why seizoen 2 op Netflix

Coming Soon op Netflix: 13 Reasons Why seizoen 2

Lekker hoor, er is een datum bekendgemaakt voor 13 Reasons Why seizoen 2 op Netflix! Het was lange tijd niet bekend wanneer dit tweede seizoen op Netflix zou komen, maar we zijn uit ons lijden verlost. 

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why was een groot succes op Netflix. De serie kwam in maart vorig jaar op Netflix en sindsdien heeft de serie een hoop fans weten te vergaren. Er werd dus reikhalzend naar een tweede seizoen uitgekeken. Maar of deze er zou komen, was lange tijd onbekend.

Plot

In 13 Reasons Why seizoen 1 wordt de zelfmoord van een tienermeisje onderzocht. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher en daar is dus een Netflix Original van gemaakt.

Heel in het kort draait het dus om de zelfmoord van Hannah Baker. Ze vertelt over haar zelfmoord op 7 tapes die ze vervolgens stuurt naar klasgenoten die in haar ogen iets met haar eigen zelfmoord te maken hebben.

Hierop staan 13 redenen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd, vandaar de titel 13 Reasons Why. Ze geeft daarin eigenlijk de schuld aan haar klasgenoten van het feit dat ze zo slecht in haar vel zat.

De beelden waren soms erg expliciet en dat samen met het gevoelige onderwerp van zelfmoord van een tienermeisje, zorgde ervoor dat de serie insloeg als een bom en ook best wat kritiek kreeg. De serie zou zelfmoord te romantisch maken, volgens sommige criticasters.

13 Reasons Why seizoen 2 (verhaal)

En nu komt 13 Reasons Why seizoen 2 dus op Netflix. Niet iedereen had dit dus verwacht, omdat het verhaal van Hannah volledig verteld leek te zijn. Maar de makers hebben blijkbaar nog genoeg stof om een tweede seizoen te maken.

Zo zal er meer worden ingegaan op andere personages in de serie. Wat voor impact en invloed heeft de dood van Hannah bijvoorbeeld op hun levens gehad? En zijn ze veranderd?

Het gedeelte met de tapes is nu wel afgerond, maar zoals je in de promo onderaan het bericht kan zien, zal het nu vooral om foto’s draaien. Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe dit tweede seizoen zich zal gaan ontwikkelen en wat er allemaal gaat gebeuren.

13 Reasons Why seizoen 2 (datum)

13 Reasons Why seizoen 2 zal vanaf 18 mei 2018 op Netflix te zien zijn. Alle afleveringen zullen in één keer op Netflix komen, dus geen gedoe meer met elke week een nieuwe. Dat is wel zo fijn.

En als je niet kan wachten, hebben we hieronder alvast de korte promo voor je van 13 Reasons Why seizoen 2. Vergeet ook niet onze Facebookpagina (we hebben inmiddels meer dan 16.000 likes!) te liken, want dan mis je nooit meer iets wat betreft Netflix.