adventureland Netflix recensie review kristen stewart jesse eisenberg

Adventureland (2009): indiekomedie met fijne muziek

[yasr_overall_rating size=”small”]

Je hebt net je middelbare school diploma in de pocket en je staat klaar om nog even naar Europa te reizen om vervolgens bij terugkomst te gaan studeren aan een prestigieuze universiteit. Dit zijn de plannen van James Brennan in het begin Adventureland.

Het loopt allemaal alleen iets anders, als zijn vader blijkt te zijn overgeplaatst met als consequentie dat er veel minder geld in het laatje komt. Weg financiële bijdrage voor het reisje en de studie.

Er zit niks anders op dan Plan Europa te skippen en zelf maar te gaan solliciteren. Alleen is dat zo makkelijk nog niet zonder enige praktijkwerkervaring, ondanks zijn mooie CV qua schoolresultaten. Uiteindelijk belandt hij in het amusementspark  Adventureland waar hij direct, zonder dat er ook maar een sollicitatiegesprek wordt gehouden of een blik op zijn CV wordt geworpen, aangenomen door Bobby (een vrij hilarische rol van Bill Hader) en zijn vrouw Paulette (Kristen Wiig).

adventureland Netflix recensie review kristen stewart jesse eisenberg 2 4
Still uit Adventureland: Paulette (Kristen Wiig) en haar man Bobby (Bill Hader). Bron: Adventureland/Netflix

Al snel krijgt James een oogje op Emily (Kristen Stewart), een meisje met een bizar goede muzieksmaak. Ik noem een Lou Reed/The Velvet Underground, The Replacements, Hüsker Dü etc. Aangezien dit ook de smaak is van James, hebben ze direct iets gemeen.

Ze gaan steeds meer met elkaar om, maar ondanks dat het altijd gezellig is, lijkt Emily ergens mee te zitten waardoor ze zich niet volop op een relatie kan storten. Uiteindelijk komt het wel redelijk goed hoor, wees alsjeblieft niet ongerust, maar het is geen eenvoudige weg.

Adventureland laat zien dat het vaak beter is om het leven maar gewoon te ondergaan, in plaats van alles vooruit te plannen en uit te dokteren, omdat het vaak toch niet loopt zoals jij in gedachte hebt. De film toont ons dat een verplicht klote baantje in een amusementspark in de zomer je leven erg kan veranderen.

Adventureland is een film met een heerlijke soundtrack, retro jaren ’80 feel en een dun, maar desalniettemin fijn liefdesverhaal. Een coming-of-age film, sowieso een genre dat het bij ons vaak goed doet, waar je zeker een goed gevoel van gaat krijgen.

adventureland Netflix recensie review kristen stewart jesse eisenberg 2
Still uit Adventureland: James en Em bij een speelkraampje met flessen. Bron: Adventureland/Netflix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.