waneer datum plot La casa de papel (seizoen 5)

Alles wat we weten over La casa de papel (seizoen 5) a.k.a. het slotseizoen

De overvallen komen tot een einde. De productie van La casa de papel (seizoen 5) is namelijk in volle gang. In dit artikel zetten we even alles wat we weten over dit vijfde seizoen voor je op een rijtje. Dan ben je volledig ready als de nieuwe afleveringen op Netflix komen.

Is er al een datum voor La casa de papel (seizoen 5)?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen – een verschijningsdatum is nog niet bekendgemaakt. De verwachting is dat het vijfde seizoen van de Spaanse hitserie sowieso dit jaar nog op Netflix zal verschijning.

Als we meer weten lees je het op onze site, onze Facebook, onze Instagram of in de nieuwsbrief. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Maar wat is er dan wel al bekend over La casa de papel (seizoen 5) naast het feit dat dit sowieso het laatste seizoen wordt?

Hoe zal het met El Professor gaan?

De eerste vraag die wij onszelf stellen is: hoe zal het met El Professor gaan in het vijfde seizoen? Want zonder al te veel spoilers te geven – en om het met een gevoel van understatement te stellen – de cliffhanger aan het eind van het vierde seizoen beloofde nu niet bepaald veel goeds!

Komt het nog goed met hem? En zal hij dus nog een grote rol spelen in het vijfde seizoen? Wij gokken van wel, maar je weet het nooit. De makers van La casa de papel vinden het namelijk niet eng om af en toe een hoofdpersonages dood te laten gaan om hem/haar op deze manier uit de serie te schrijven … En welke rol speelt het personages Alicia Sierra in dit hele verhaal?

De bekende Dalí-maskers en rode overalls van de overvallers! Bron: La casa de papel / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Terug naar het begin

Wat wel al bekend is, is dat de serie terugkeert naar het begin. Misschien weet je het nog. De groep onder leiding van El Professor besluit om de Koninklijke Munt van Spanje te overvallen. Dit doen ze met een ingenieus en een tot in de puntjes uitgestippeld plan. In het tweede seizoen kwam deze overval tot een einde.

Maar het bloed kruipt toch altijd waar het niet gaan kan – maar er was ook nog een andere reden die we hier niet gaan verklappen – en dus besluit de groep in het derde en vierde seizoen weer een nieuwe overval te plegen. Ditmaal is het de beurt aan de Bank van Spanje.

In het vijfde seizoen komt deze situatie eindelijk tot een einde. Of de kraak net als tijdens de eerste overval een happy end krijgt, valt nog te bezien. En er wordt teruggekeerd naar het allereerste begin van de serie. De makers plaatsten namelijk de onderstaande foto op Twitter. Herkennen jullie de tent uit seizoen 1?

Het wilde westen, maar dan nu

Volgens dezelfde makers zal er weer genoeg actie te zien zijn in seizoen vijf. Dat geloven we gelijk. Het is wat de serie zo boeiend maakt. Zonder daarbij de verfrissende karakters – en hun reacties op de zenuwslopende gebeurtenissen – te vergeten.

En hoe loopt het af met het personage Rio (Miguel Herrá)? Hij tweette namelijk het onderstaande. De beelden + de tekst + de muziek (The Doors – The End) hintten toch naar een bepaald einde … Is dat van hemzelf of van de serie in zijn geheel? We gaan het meemaken.

Nieuwe karakters

Elk seizoen komen er wel een paar nieuwe karakters in de serie en dat zal nu niet anders zijn. Zo is al bekendgemaakt dat de Spaanse acteur Miguel Ángel Silvestre een grote rol zal gaan spelen in het vijfde seizoen van La casa de papel.

Hem zou je kunnen kennen van zijn rol als Lito in de Netflix serie Sense8, Alberto in de Spaanse serie Velvet of als Franklin Jurado in Narcos.

Daarnaast zal ook de 25-jarige Madrileense acteur Patrick Criado te zien zijn. Hij is vooral bekend als Nuño in Águila Roja, Fernando in Mar de plástico en Daniel in de serie Vivir sin permiso.

Twee nieuwe acteurs – Miguel Ángel Silvestre (l) en Patrick Criado (r) Bron: Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Komt er nog een zesde seizoen van La casa de papel?

Alhoewel er een tijd terug sprake was van het feit dat er een zesde seizoen zou komen, is dat idee nu van tafel. La casa de papel (seizoen 5) zal echt het laatste seizoen worden.

Wel zal dit seizoen met tien afleveringen langer zijn dan alle andere seizoenen. Dus het zou zomaar kunnen dat het laatste seizoen in twee delen wordt opgedeeld, zodat je toch een soort van vijfde en zesde seizoen krijgt.

De makers hebben dus tijd genoeg om de serie een passend en waardig slot te geven. Verwacht in ieder geval weer een hoop actie, vuurwerk, wraak, psychologische spelletjes, rode overalls en Dalí-maskers!