leuke komedies op Netflix (2021) kermit op de bank

Anti-herfstdip tips: 8 leuke komedies op Netflix (2021)

De herfst is inmiddels al een tijdje bezig en dus ligt ook de jaarlijkse herfstdip weer op de loer. Veel mensen hebben hier last van. En dus zetten we hier een aantal leuke komedies op Netflix (2021) voor je op een rijtje. Maak een warme thee of chocolademelk, pak er wat koekjes bij, leg je telefoon weg en kijk de onderstaande komedies. We weten zeker dat je er daarna weer tegenaan kunt!

Superstore (5 seizoenen)

Onze eerste titel in dit artikel met leuke komedies op Netflix om je herfstdip mee te bevechten, is de serie Superstore. Hierin draait het om het personeel van een grote en fictieve Amerikaanse winkel met de naam Cloud 9, een beetje zoals het bekende Walmart.

Spil van de serie is de interacties tussen de diverse medewerkers. Zo heb je de verantwoordelijke Amy (met elke aflevering een nieuw naamplaatje op haar werkoutfit) gepeeld door America Ferrara (a.k.a. Betty in Ugly Betty).

De nieuweling Jonah (Ben Feldman a.k.a. Michael Ginsberg in Mad Men), de scherpe, grappige en in een rolstoel zittende Garrett (Colton Dunn).

De manager met opvallend hoge stem Glenn (Mark McKinney), de in het begin zwangere Cheyenne (Nichole Sakura), assistent manager Dina (Lauren Ash) en de uitbundige Aziatische homoseksuele man Mateo (Nico Santos).

De bende ongeregeld. Bron: Superstore / Netflix

Er gebeurt een hoop op het werk. Zo zorgt in het eerste seizoen een mysteryshopper voor de nodige stress, gaat er een oude man dood in de winkel, moet er een hoop geregeld worden voor de aanstaande zwangerschap van Cheyenne, is er een shoplifter en meer.

Het fijne aan Superstore is de chemie tussen de karakters en hoe maker Justin Spitzer (producer van The Office US) – zeker in latere seizoenen – de actualiteit op een magistrale manier in de serie verwerkt.

Zo komt zelfs de coronapandemie in het laatste seizoen aan bod. Maar bovenal is het gewoon een ontzettende grappige serie en onze nieuwe favoriet voor de steeds donker wordende dagen.

Monty Python and the Holy Grail (Jones & Gilliam, 1975)

Wil je nog meer leuke komedies op Netflix (2021) zien? Bekijk dan zeker het al wat oudere Monty Python and the Holy Grail uit 1975. En heb je deze al eens gezien? Bekijk hem dan nog eens! Want als je hier geen lach van op je gezicht krijgt, weten wij het ook niet meer.

In Monty Python and the Holy Grail zijn de mannen van Monty Python in Schotland. Het is de tijd van ridders en hoofdpersoon is koning Arthur uit de welbekende legende. Hij is op zoek naar de Heilige Graal, maar dat is nog knap lastig.

De film is een aaneenschakeling van legendarische scenes (killer bunny, iemand?), typische Engelse droge humor, fijne dialogen, rare en absurde karakters en meer.

Rick and Morty (5 seizoenen)

De serie Rick and Morty mag wat ons betreft zeker niet ontbreken in dit artikel. Als je ons al een tijdje volgt, weet je dat we groot fan zijn van de absurde, kleurrijke avonturen van dit aparte duo. Wij krijgen er altijd een grote lach van op onze porem. Hopelijk jij ook.

Maar even in het kort waar de animatieserie Rick and Morty over gaat. We volgen Morty – een niet al te snugger knulletje – en zijn bij hun gezin inwonende opa Rick. Rick is uitvinden en volgens zichzelf een genie, maar tegelijkertijd ook een alcoholist die door zijn gekke uitvindingen altijd voor de – en dit is een understatement – nodige leven in de brouwerij zorgt.

Samen beleven ze de meest absurde en gekke (ruimte)avonturen waarin werkelijk van alles kán gebeuren en ook daadwerkelijk gebeurt. Tel daar een scheut fijn absurdisme en intelligente humor bij op en je krijgt Rick and Morty.

Friends (10 seizoenen)

En nu we toch bezig zijn met bekende – en door ons zeer gewaardeerde – komedieseries kunnen we niet om Friends heen. Natuurlijk, waarschijnlijk heb je de afleveringen al ontelbaar vaak gezien, maar toch blijft het leuk om te kijken.

Het draait hierin natuurlijk allemaal om de zes Amerikaanse vrienden Joey , Ross, Chandler, Monica, Rachel en Phoebe. Elk heeft zo zijn eigen karakter (de grappenmaker, het modemeisje, de womanizer, de slimmerik etc.) wat zorgt voor een fijne dynamiek.

ANTI-HERFSTDIP TIPS 8 LEUKE KOMEDIES OP NETFLIX (2021) friends-1
Groepje vrienden. Bron: Friends / Netflix

Hun dagelijkse leven en interacties is wat we zien in Friends. Liefdes passeren, carrièrekansen worden gegrepen of juist niet, er worden grappen gemaakt, er wordt gehuild en meer.

Wil je weten waarom wij Friends een van de leukste series ooit vinden? Lees dan ons uitgebreide artikel via DEZE LINK.

Ghostbusters (Reitman, 1984)

Dan eentje uit de oude, maar nog steeds zeer vermakelijke, doos: Ghostbusters (Reitman, 1984)! We volgen een groepje detectives die – na hun ontslag als docenten op hun universiteit – ingehuurd kunnen worden om gebouwen te ondoen van spoken, geesten en andere wezens waar je niet op zit te wachten.

In het begin hebben ze vrijwel geen opdrachten, maar langzaamaan weten de klanten hen te vinden. Midden in een nieuwe opdracht, in de woning van ene Dana Barrett (Sigourney Weaver) waarop ghostbuster Dr. Peter Venkman (onze deadpanheld Bill Murray) stiekem een oogje heeft, opent zich opeens een poort naar een andere dimensie.

De ghostbusters na een geslaagde klus. Bron: Ghostbusters / Netflix

Aan de ghostbusters die zware taak om de NY te redden van de ondergang. Waarom we Ghostbusters zonder enige twijfel in dit artikel zetten met films die je kunt kijken om je herfstdip tegen te gaan? Heb je even?

De heerlijke jaren 80 special effects, Bill Murray, het fijne avontuur, een lekker stijltje en natuurlijk de iconische pakken en ‘wapens’ van de ghostbusters. Hier worden wij nou blij van.

W/ Bob & David (1 seizoen)

In de jaren 90 verzonnen Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul) en David Cross (Arrested Development) de komische sketch show Mr. Show with Bob and David. Na vier seizoenen hielden ze het voor gezien. Maar 17 jaar later was daar ineens de serie W/ Bob & David (2015) en konden we genieten van nieuw materiaal.

Mocht je destijds hebben genoten van deze onwijs grappige serie, is het dus goed om te horen dat de twee heren weer bij elkaar zijn gekomen. En als je nog nog nooit van dit duo hebt gehoord – maar je ze bijvoorbeeld wel kent van Arrested Development, Breaking Bad of Better Call Saul – dan is dit het juiste moment om in te stappen.

Wat kan je verwachten? Intelligente humor, satire over hedendaagse onderwerpen en SNL-achtige sketches. Prima vermaak als je het ons vraagt. De trailer voor W/ Bob & David check je hieronder.

The 40-Year-Old-Virgin

De volgende tip die we voor je hebben, is de komedieklassieker The-40-Year-Old-Virginwaarin Steve Carell de 40-jarige maagd Andy speelt. Hij is een vriendelijke grijze muis die werkt in een grote winkel. In zijn vrije tijd speelt hij graag computerspelletjes en houdt hij er een grote action figure verzameling op na.

Inderdaad, niet bepaald de cocktail van eigenschappen waarmee je makkelijk vrouwen aan de haak slaat. En dat is dus ook nog niet gebeurd. Zijn vrienden en collega’s proberen hem wel richting een vrouw te pushen, maar dit is nog knap lastig.

Andy en zijn vrienden/collega’s, vlak na een mislukte waxbeurt. Bron: The-40-Year-Old-Virgin / Netflix

Als hij op een dag Trish (Catherine Keener) ontmoet. Ze gaan met elkaar op date, het klikt prima en alles lijkt dus volgens plan te verlopen. Andy zal zijn maagdelijkheid nu toch wel snel verliezen, zou je zeggen? verliezen? Nou, niet direct. 

Wat volgt is een fijne komedie met de nodige flauwe humor. Als je daarvan houdt, vermaak je je prima met The-40-Year-Old-Virgin. In essentie is het een komedie – met het hart op de juiste plaats – over een volwassen man op zoek naar de liefde en zijn eigen seksualiteit. En dat je dan soms krom ligt van het lachen, is mooi meegenomen.

The Big Lebowski (Coen & Coen, 1998) 

We beginnen een rode draad te vinden in ons artikel met leuke komedies op Netflix (2021), naast het feit dat het allemaal grappige films zijn. Namelijk het gegeven dat we vaak kiezen voor klassiekers in het genre. Nu ook weer, met onze volgende tip: The Big Lebowski (1998) van de gebroeders Coen.

Centraal staat de relaxte ‘The Dude’, geboren als Jeffrey Lebowski (iconische rol van Jeff Bridges). Toevallig is er een miljonair met dezelfde naan. Dit maakt de mix-up – een aantal schuldeisers willen dat Lebowski betaalt – begrijpelijk.

Onze meneer Lebowski heeft alleen een stuk minder geld en dus is het bijzonder vervelend dat hij dus wordt aangezien voor de rijke meneer Lebowski.

Dit is het is het begin van een enorm grappig kat-en-muis spel waarin ‘The Dude’ en zijn vrienden Donny en Walter en alles aan moeten doen om uit handen te blijven van de criminelen.

Wat volgt in The Big Lebowski is een heerlijk bizar avontuur, vol komedie, verraad, onhandigheid en heel veel toffe muziek (o.a. Moondog, Bob Dylan, Captain Beefheart). Hiermee zijn we ook gelijk aan het einde gekomen van dit LEUKE KOMEDIES OP NETFLIX (2021) artikel. Hopelijk heb je er wat aan gehad!