Bepaal je straks zelf de afloop van je favoriete serie op Netflix?

Bepaal je straks zelf de afloop van je favoriete serie op Netflix?

Zelf bepalen hoe een aflevering afloopt op Netflix. Het klinkt als toekomstmuziek, maar het zal in de nabije toekomst mogelijk zijn op streamingsdienst Netflix.

Je bent dan dus lekker naar bijvoorbeeld Black Mirror aan het kijken als je in beeld opeens de mogelijkheid krijgt om te bepalen welke weg je kiest. Moet personage X bijvoorbeeld wel dat telefoontje opnemen, of is het volgens jou beter dat hij/zij dat niet doet. Verslaapt Barry zich, of staat hij voor de verandering eens punctueel op zonder een half uur te snoozen? En wat betekent dit voor het verhaal? We noemen maar een paar mogelijkheden.

Dit bepaalt vervolgens hoe het verhaal zich ontwikkeld. Het concept lijkt een beetje op gamen. Want ook dan heb je vaak zelf de keuze wat je moet en wilt doen. En wat niet. Aan de hand daarvan krijg je misschien nieuwe tegenstanders, beloningen en/of missies.

Geen idee of het iets wordt. Maar wij juichen dit soort dingen wel toe. Als het niks is, en mensen vinden het alleen maar vervelend, dan merken de makers dat snel genoeg en dan stopt het vanzelf weer.

Netflix had vorig jaar iets soortgelijks bij de kinderfilm Puss in Book. Daarin mochten de kinderen aan het begin van de film zelf bepalen wat het hoofdpersonage ging doen. A) vechten met een God, of B) vechten met een boom. Aan de hand van die keuze kregen de kinderen vervolgens een verhaal te zien.

Een keuzemoment aan het begin van een kinderfilm lijkt ons nog wel te doen. Maar hoe doe je dit bij een serie die 10 afleveringen nodig heeft om een compleet verhaal te vertellen? Inclusief spanningsbogen, opbouw etc.?

Waar bouw je dit soort momenten in? Doe je dat aan het begin? Dan moet je misschien wel twee verschillende verhaallijnen uitwerken. Is daar de tijd en het geld voor? Of zijn het keuzemoment die er niet echt toe doen? Het zijn maar een paar vragen die wij onszelf stellen.

Dus bepaal je straks zelf de afloop van je favoriete serie op Netflix? En lijkt je dit iets? Of denk je dat dit helemaal niks is? Laat het ons weten via onze Facebookpagina. Wij zijn er in ieder geval nog niet helemaal uit, maar laten onszelf graag verrassen!