Happy birthday Brad Pitt!

Happy birthday to Brad Pitt! Vandaag mag de vlag uit voor de eenenvijftigste verjaardag van een van de leukste en sympathiekste Hollywood-acteurs. Ter ere van Brad hebben wij hier een overzicht van zijn films die op Netflix staan, want dat zijn er intussen ook al aardig wat. Kijk je mee?

Films met Brad Pitt op Netflix:

Interview with the Vampire (Jordan, 1994)

Deze film kent een behoorlijk bekende cast, want naast Brad zien we hier ook Tom Cruise, Antonio Banderas en Kirsten Dunst in verschijnen. Brad speelt de rol van de man die een vampier beweert te zijn. Zijn levensverhaal vertelt hoe hij hier mee omgaat en hoe hij zijn dagen heeft versleten van 1791 tot aan de huidige tijd.

Se7en (Fincher, 1995)

Met Morgan Freeman aan zijn zijde, moet Brad verschillende moordzaken oplossen die samen de zeven hoofdzondes als thema hebben. Wij vonden dit een zeer boeiende film met een bijzonder einde.

12 Monkeys (Gilliam, 1995)

Met 12 Monkeys begaf Brad zich op het sciencefiction-terrein. Brad speelt hierin een psychiatrische patiënt met sterke sympathieën voor dierenrechten en consumptiemindering. Grappig, want Brad schijnt zelf ook vegetariër en dierenliefhebber te zijn.

Brad Pitt 12 Monkeys

Fight Club (Fincher, 1999)

De tweede Fincher-Pitt combinatie van dit lijstje en weer een fijne. Fight Club lijkt op het eerste gezicht een gewone actiefilm te zijn, maar ontpopt zich tot een ware psychologische thriller. Aanrader! Deze moet je alleen al kijken om de laatste scène van de film met het nummer Where is my Mind van de lievelingsband van 1 van de 2 makers van Wij Kijken Netlix.

Snatch (Ritchie, 2000)

En nog een keertje Brad Pitt ditmaal in een grimmige omgeving, hoewel de film een komedie is. Duik met Brad als zigeuner mee in de wereld van illegale bokswedstrijden en kijk hoe komisch de misdaad eigenlijk kan zijn.

Brad Pitt Snatch

Sinbad: Legends of the Seven Seas (Gilmore en Johnson, 2003)

In deze animatiefilm spreekt Brad de stem in voor het karakter Sinbad de zeerover. Sinbad en zijn piratencrew maken behoorlijk wat avonturen mee als ze op zoek gaan naar het magische ‘Book of Peace’. Dit lijkt ons een leuke filmtip voor Brad zelf, aangezien hij thuis met Angelina 6 koters heeft rondbanjeren. Zouden zij zijn stem herkennen?

Mr. and Mrs. Smith (Liman, 2005)

In Mr. and Mrs. Smith kon Brad zijn kunsten als huurmoordenaar vertonen. Dit is de film die het privéleven van Brad behoorlijk omgooide. Pitt en zijn tegenspeelster Angelina Jolie werden naar elkaar toegetrokken en verliefd op elkaar. Mr. en Mrs. Smith werden uiteindelijk Mr. en Mrs. Pitt plus een bonte verzameling aan kinderen van over de hele wereld. Dit verhaal kan zo uit een film komen, nietwaar?

Brad Pitt Mr Smith

Babel (Inarritu, 2006)

Babel is een wat a-typischere film om Brad Pitt in te zien. Het is de derde film uit een trilogie van de regisseur Inarritu en er zijn meerdere verhaallijnen om te volgen, die uiteindelijk wel een bepaalde samenhang blijken te hebben. Brad zien we als Richard Jones, die met zijn vrouw op vakantie is in Marokko en daar in een benarde situatie terecht komt. Maar wat heeft dit te maken met een doof, Japans tienermeisje en Jones’ Mexicaanse kinderoppas? Babel vertelt het je.

Brad Pitt Babel


The Curious Case of Benjamin Button
(Fincher, 2008)

Na Se7en en Fight Club alweer de derde film in dit lijstje waarin Brad samenwerkt met regisseur Fincher en nu zien we Brad in een wel heel bijzondere rol. Hij speelt de rol van Benjamin Button, een jongen die als oude man geboren wordt en naarmate de jaren voorbij gaan, steeds jonger wordt. Dit geeft een hele aparte dynamiek aan zijn relatie met andere mensen. Naar het gelijknamige korte verhaal van F. Scott Fitzgerald.

Valt het jullie ook op dat hier maar liefst 3 samenwerkingen tussen Brad en David Fincher tussenstaan? En dat hij ook drie keer in een film speelt met het getal ‘7’ erin? En heb je nu nog niet genoeg van Brad? Dan heb je hier nog enkele titels met hem in de cast!

Deze staan (nog) niet op Netflix, maar zouden daar zeker niet misstaan.

Inglourious Basterds (Tarantino, 2009)

Hier zien wij Brad Pitt in een van zijn leukste rollen. In deze ultieme wraak-op-de-nazis-film zien we hoe kolonel Aldo Raine met zijn ‘Basterds’-divisie naar het door de Nazi’s bezette Europa trekken, om hen even een lesje te leren. Nogmaals, Brad heeft iets met accenten. Hier heb je nog zo’n mooi voorbeeld, let ook even op de Brad’s droge blikken:

Thelma and Louise (Scott, 1991)

Thelma and Louise was een van de eerste bekende films van Brad. Hij verschijnt samen met Geena Davis en Susan Sarandon in deze roadmovie, die bij filmcritici en feministen in de smaak viel vanwege de feministische inslag van de film. De film won een Oscar voor het beste script en zette Brad op de kaart.

Seven Years in Tibet (Annaud, 1997)

Brad voelt zich nooit te beroerd om hier en daar met een grappige accenten te strooien. Zo ook in deze film, want na Kuifje trekt nu ook Brad Tibet in. Hij kruipt in de huid van de Oostenrijker Heinrich Harrer (inclusief een soort van Oostenrijks accent dus), die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Tibet verblijft. Dat gaat niet zonder slag of stoot…

12 Years a Slave (McQueen, 2013)

12 Years a Slave won dit jaar de Oscar voor de beste film, en terecht, want de film weet op indrukwekkende wijze de verschrikkingen van de slavernij zien. Ook de cast was indrukwekkend te noemen. Naast Brad Pitt waren bijvoorbeeld ook Benedict Cumberbatch, Michael Fassbender en de getalenteerde Lupita Nyong’o te zien. De rol van Brad is niet bijster groot, maar het is leuk om hem zien op te duiken als een Canadese arbeider die aan de kant van de slaven staat. Hij is dan ook een van de sympathiekere blanke figuren, wat ervoor zorgt dat de film niet zo verdeeld is in binaire opposities.

Fury (Ayer, 2014)

Nog een keer Brad Pitt in een historische setting. Ditmaal zien we hem als sergeant van een groep soldaten die in Europa vecht tegen de Nazi’s. Als doorgewinterde leider heeft hij al het een en ander meegemaakt, maar hij geeft leiding over jonge broekies die de oorlog nog nooit hebben ervaren. Fury doet denken aan een filmversie van de televisieserie Band of Brothers.

Dit was een greep uit het gevarieerde oeuvre van Brad Pitt. Voor het geval Brad zichzelf googelt en hier terecht komt: Happy birthday Bradje brapapapapowww!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.