Bridgerton spin-off over Queen Charlotte in de maak koffie

Bridgerton spin-off over Queen Charlotte in de maak

Of je het nu wilt of niet: we zijn nog lang niet van de serie Bridgerton en haar karakters af. Er is inmiddels namelijk een Bridgerton spin-off aangekondigd!

Waar gaat de Bridgerton spin-off over?

Ja ja, een Bridgerton spin-off dus. Ben je fan van de romantische serie, dan zal dit vast heugelijk nieuws zijn. De spin-off gaat over het karakter Queen Charlotte. Dit roddelende en redelijk sassy personage werd heerlijk ingevuld door actrice Golda Rosheuvel.

De spin-off zal geschreven worden door Shonda Rimes, de executive producer van Bridgerton, maar ook bekend als producer van bekende series als Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder en Scandal.

Het zal dus allemaal draaien om het karakter Queen Charlotte. Het is een prequel, dus we krijgen te zien hoe ze was toen ze nog een stukje jonger was. Het is altijd leuk om een interessant karakter op deze manier nog net iets meer diepte te kunnen geven.

Waar ging de serie Bridgerton ook alweer over?

Maar even een stapje terug. Waar gaat de serie Bridgerton eigenlijk over? Als je één van de weinigen bent die de serie niet gezien heeft, hier even een korte samenvatting.

Het verhaal van dit kostuumdrama speelt zich af in de high society van het Engeland van het jaar 1813. Het is een periode waarin je als vrouw van goede komaf met een respectabele, vermogende man moest zien te trouwen om je eigen aanzien en toekomst veilig te stellen. 

Queen Charlotte being all sassy with a dog. Bron: Bridgerton / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Centraal in het eerste seizoen van Bridgerton staat de charmante Daphne Bridgerton (gespeeld door Phoebe Dynevor), oudste dochter van weduwe Violet. De mannen staan voor haar in de rij, dus ze kan uit ontzetend veel potentiële (en dus rijke) huwelijkskandidaten kiezen. 

Maar dan verschijnt daar opeens de knappe Simon Basset (Regé-Jean Page) ten tonele. Hij lijkt de perfecte kandidaat. Alleen heeft hij helemaal geen zin om te trouwen. De twee besluiten daarom een bijzonder pact te sluiten.

Elk seizoen een ander personage centraal

In het eerste seizoen draait het dus allemaal om de rijke Daphne Bridgerton. Maar gelukkig bestaat haar gezinssituatie uit een heleboel mensen en dus zal elk karakter een centrale rol spelen in de komende seizoenen van Bridgerton.

In het tweede seizoen draait het namelijk allemaal om haar broer Anthony Bridgerton (een rol van Jonathan Bailey). Hij zal een vrouw ontmoeten die de boel op zijn zachtst gezegd op zijn kop zal zetten.

Lord Anthony Bridgerton zittend op een bruin paard. Bron: Bridgerton / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Spin-off over Queen Charlotte

En nu is er dus aangekondigd dat er een Bridgerton spin-off over Queen Charlotte in de maak is. Het zal gaan over haar jeugd. Daarnaast zullen er ook gelijk achtergrondverhalen over Lady Violet Bridgerton en Lady Danbury te zien zijn. Dat wordt dus smullen.

Het mooie aan dit karakter was ook dat ze echt bestaan heeft. Sterker nog, ze was de eerste zwarte hertogin. Uiteindelijk was ze ruim 57 jaar aan de macht.

Omdat de spin-off zich in het verleden afspeeld, zullen de personages wel door andere actrices gespeeld worden. Wie dit zullen zijn, is nog niet bekend. En wanneer de spin-off op Netflix zal verschijnen, weten we ook nog niet.

Maar door ons via onze website, Instagram, Facebook en/of de nieuwsbrief te volgen, weet je het gelijk als er meer bekend is.