Coming Soon: Barry

Nu de verkiezingsstorm in de USA weer een beetje is gaan liggen, komt het besef dat president Barack Obama niet lang meer de bewoner is van het Witte Huis. En dat is erg jammer wat ons betreft, want hij moet toch wel de tofste president ooit geweest zijn. Gelukkig komt er binnenkort een nieuwe Netflix Original-film die geheel gewijd is aan Barack Barry Obama!

Op 16 december zal de film Barry verschijnen en daarin kunnen we een jonge Barack volgen tijdens zijn studentenjaren. We schrijven het jaar 1981 en Obama begint in New York City aan de Colombia University. In deze periode leert hij veel over waarin hij gelooft en hoe hij in morele kwesties staat, denk aan rassenproblematiek, overheid en de betekenis van een Amerikaanse identiteit – kernwaardes die hij later als president goed kan gebruiken.

Daarnaast moet hij ook op zoek naar zijn identiteit als zoon van een witte moeder uit Kansas en een zwarte vader uit Kenia. Hoe zal hij dit aanpakken? Hoe is hij beïnvloed door alle verschillende plekken op de wereld waar hij gewoond heeft? En krijgen we nog wat mee van Barry’s uitstekende muzieksmaak?

Voor de rol van Barack (Barry dus) heeft regisseur Vikram Gandhi de jonge Australische acteur Devon Terrell gestrikt. Wij kenden hem nog niet, dus we zijn erg benieuwd hoe hij de jonge Obama neerzet. Vanaf 16 december 2016 kunnen we de film dus in het geheel zien op Netflix. Het ziet er in ieder geval wel veelbelovend uit, nietwaar Barack?

Wil je trouwens over nog meer titels lezen en wanneer ze op Netflix komen? Dat lijkt ons wel! Bekijk daarom zeker even onze Binnenkort op Netflix pagina en favoriet de pagina. Hier hebben we namelijk een tabel met films en series en de datum wanneer deze op de streamingsdienst komen. Handig!

Barack Obama