Coming soon: House of Cards seizoen 5

Reminder voor alle House of Cards-fans! Nog even geduld, en dan is het weer genieten geblazen van House of Cards seizoen 5 op Netflix. Let op: er staan een paar spoilers in het onderstaande stukje tekst!

De voortekenen vertellen dat het weer een fascinerend en intrigerend seizoen gaat worden, omdat president Frank Underwood voor hete vuren staat.

Het vierde seizoen eindigde spannend toen president Frankie Underwood te maken kreeg met een dramatische gijzeling, het aan de stok kreeg met de Russen (zoals de VS wel vaker ruzie hebben met Rusland) en zijn vrouw Claire nogmaals ambitieus voor de dag kwam. Het zorgde er in ieder geval voor dat we reikhalzend uitkeken naar House of Cards seizoen 5.

House of Cards seizoen 5

En gelukkig hoeven we niet meer lang te wachten tot het vijfde seizoen, want hij staat voor de spreekwoordelijke deur! Welke betekenis zal Underwood geven aan zijn afsluiter van seizoen 4: ‘We don’t submit to terror…we make the terror’?

Dit belooft niet veel goeds! Of juist wel, voor de kijker 😉

Op 30 mei 2017, over iets meer dan een week dus, zal Netflix het nieuwe seizoen trouwens vrijgeven. Dan wordt het waarschijnlijk weer een weekendje aan de buis gekluisterd zijn en verder niks.

Welke personages komen terug en welke niet?

Natuurlijk zijn Kevin Spacey en Robin Wright te zien als respectievelijk Frank en Claire Underwood. net als  Evenals HoC-nieuwkomers Patricia Clarkson (Shutter Island) en Campbell Scott (Royal Pains, The Amazing Spider-Man).

Oscar-winnaar Mahershala Ali (te zien in het fantastische Moonlight), die het personage Remy Danton speelt in House of Cards, keert jammer genoeg niet terug omdat hij druk bezig is met Luke Cage en andere projecten. Oke, fair enough. Maar wel een beetje jammer, Mahershala.

Ook krijgt House of Cards nieuwe showrunners, nu Beau Willimon ermee stopt. Bedenker Willimon wordt opgevolgd door de ervaren schrijvers Melissa James Gibson en Frank Pugliese.

Hoe zij dit allemaal aanpakken, zullen we dus zien vanaf 30 mei! Wij zitten in ieder geval helemaal klaar voor House of Cards seizoen 5! Laat het maar beginnen.

House of Cards seizoen 5
Robin Wright (l) en Patricia Clarkson (r) zijn allebei te zien in House of Cards seizoen 5. Bron: Netflix/House of Cards