Dear White People seizoen 2 netflix

Coming Soon op Netflix: Dear White People seizoen 2

[yasr_overall_rating size=”small”]

Morgen komt Dear White People seizoen 2 op Netflix. We besteden er aankomende zaterdag ook aandacht aan in ons nieuwste aanbod overzicht, maar we wilde de titel toch nog even apart uitlichten, vandaar dit artikel. 

Dear White People was voor ons vorig jaar een regelrechte hit. Maar wel eentje die we niet zagen aankomen. Er was namelijk nogal wat om te doen. Op de promo, die je hieronder kan zien, kwamen namelijk een heleboel duimpjes omlaag.

Wat bleek? Er waren een hoop witte supremacisten/internettrollen/alt-right in de weer geweest om zoveel mogelijk duimpjes omlaag te geven, omdat de boodschap hen blijkbaar niet aansprak.

In deze promo zegt de hoofdpersoon dat witte mensen niet als haar, als Afro-Amerikaanse, verkleed moeten gaan met Halloween. Een beetje zoals in de hele Zwarte-Pietendiscussie in Nederland dus. Nou, de hel brak los. Bekijk de promo van dit eerste seizoen anders hieronder en lees dan snel verder.

Producer Justin Simien had er ook het volgende over te zeggen, nadat de heisa uitbrak:

“To see the sheer threat that people feel over a date announcement (het YouTube-filmpje, red.) video featuring a woman of color (politely) asking not to be mocked makes it so clear why I made this show.”

Heel in het kort draait het om het verhaal van een groep Afro-Amerikanen op een voornamelijk witte universiteit. In dit witte bolwerk heeft de donkere Samantha White een radioshow waarin ze spreekt tot de luisteraars en waarin ze het geluid van een ondervertegenwoordigde groep wil laten horen. En dat roept blijkbaar nogal wat reacties op, zowel in de fictieve als de non-fictieve wereld.

https://www.youtube.com/watch?v=oYKgHvPVACE&t=41s

Wij zouden zeggen, ga er met een open mind naar kijken. Is de satire in Dear White People een aanval op de blanke identiteit? Of springt het juist op een goede manier in de bres voor donkere mensen, die (zeker in de VS) achtergesteld zijn geweest, en nog steeds zijn, qua rechten en emancipatie? Oordeel zelf.

De trailer Dear White People seizoen 2 kan je hieronder bekijken. En wil je meer lezen over dit tweede seizoen? Dat trouwens morgen (4 mei) online komt. Dan moet je zaterdag ons nieuwe aanbod overzicht lezen. Like onze Facebookpagina en dan zie je het bericht zaterdag vanzelf verschijnen 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=UbCQsA1g3K0

Update

Dear White People seizoen 2 staat inmiddels op Netflix. Ons stukje hierover lees je in het aanbod overzicht van week 18, dus lees dat vooral even door voordat je begint aan dit tweede seizoen.