tweede seizoen van The Crown Netflix

Coming Soon: The Crown seizoen 2

Netflix Original The Crown krijgt een tweede seizoen. En we hebben een datum! Dayum. Goed nieuws dus, zo op de donderdag. Lees je mee vanaf wanneer je kan gaan genieten van The Crown seizoen 2? 

Toen het eerste seizoen van The Crown op Netflix kwam, waren de reacties van de kijkers, en de recensies van de critici, al vanaf het begin heel erg goed. En dus niet alleen van de mensen die van kostuumdrama’s houden. De superlatieven gingen als warme broodjes op een koude dag over de toonbank. Iedereen vond het fantastisch.

Dat het eerste seizoen meer dan 100 miljoen euro kostte om te maken, zie je er trouwens wel vanaf. De cinematografie is om je vinger bij af te likken. En ook de waarheidsgetrouwheid van de serie is, als we de kenners mogen geloven, erg groot.

The Crown seizoen 2 Netflix datum
Terugkomst van hun wereldtournee. Bron: The Crown/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In The Crown wordt het levensverhaal verteld van Queen Elizabeth II (gespeeld door Claire Foy) halverwege de vorige eeuw. We zien haar aan de macht komen als broekie van 25 jaar, we zien haar haar eigen (regeer)stijl vormen en ook haar liefdesleven krijgt voldoende aandacht.

Vooral de zoektocht naar de juiste balans tussen enerzijds de politiek en anderzijds haar privéleven is een uitermate interessante.

Het tweede seizoen van The Crown

En in het tweede seizoen van The Crown gaat het verhaal verder. Het zal zich afspelen van 1956 tot 1964. En dus staan de roerige jaren ’60 voor de deur met anti-monarchisten, revolutionairen en andere belhamels.

Maar ook buiten Groot-Brittannië zijn er dingen gaande. Dus je kan je een voorstelling maken van de moeilijkheid voor Elizabeth om alles in goede banen te leiden.

Het tweede seizoen van The Crown zal trouwens vanaf 8 december 2017 op Netflix te zien zijn. Check hieronder de teaser van het tweede seizoen om alvast een beetje in de stemming te komen.

Kan je niet zo lang wachten en wil je vanavond al iets te kijken hebben? Lees dan ons laatste Netflix aanbod overzicht met alle nieuwe titels op Netflix en onze tips 😉