The get down seizoen 1 deel 2

Coming soon: The Get Down seizoen 1 (deel 2)

Heugelijk nieuws bereikte vandaag onze oortjes. Netflix kwam namelijk naar buiten met een datum vanaf wanneer we het tweede deel van The Get Down seizoen 1 op de streamingsdienst kunnen verwachten. Wil jij dit ook weten? Lees dan even verder. En anders STOP.JE.HIER.MET.LEZEN.

The Get Down dus. De serie speelt zich af in de gewelddadige straten van de Bronx (New York) in de jaren ’70. We volgen een groepje (kans)arme jongeren die hun hele ziel en zaligheid in dans en muziek gaan steken. Je moet toch wat met je tijd. En je creativiteit.

Het is een periode waarin de disco als muziekgenre hoogtij viert, maar waar ook al langzaam aan elementen uit de hiphop cultuur zichtbaar worden. Een uitermate boeiende (muziek)periode dus!

Muziek blijkt dan ook een bijzondere uitlaatklep voor de jongeren. Zeker omdat de maatschappij zo roerig is. De trailer (hieronder te zien) geeft een indruk van de broeierige (a la Do the Right Thing van regisseur Spike Lee), chaotische maar bovenal creatieve periode die toentertijd gaande was op de straten van de Bronx.

De eerste zes afleveringen van The Get Down kwamen in augustus 2016 online en waren erg goed. De laatste zes van het eerste seizoen, die zich een jaar later afspelen, zullen vanaf 7 april 2016 te streamen zijn op Netflix. Wij zijn benieuwd of ook deze aan de verwachtingen kunnen voldoen! Bekijk hieronder de aankondiging van Netflix over dit tweede deel.