De 11 leukste kerstfilms op Netflix van 2018 mama coco miguel

De 11 leukste kerstfilms op Netflix van 2018

Zoek je de leukste kerstfilms op Netflix van 2018? Dan hoef je niet verder te zoeken, want wij serveren ze hier voor je, als een waar feestmaal. Sommige liggen voor de hand, andere misschien iets minder. Dus wikkel je even fijn in een deken, zet wat thee, eet een koek (of 3) en lees dit artikel eventjes door. En heb je zelf nog fijne kijktips voor de feestdagen, laat het dan vooral weten via onze Facebookpagina!

Annie

Aah, een stukje nostalgie met kerst. Dat is altijd hartverwarmend, toch? Het nostalgische gevoel zul je zeker krijgen wanneer je de klassieker Annie opzet tijdens de feestdagen. Wij kunnen er altijd erg van genieten, in onze huiskleding met een kop thee, en we denken dat dit geldt voor nog meer kijkers.

Het verhaal zal inmiddels bij iedereen bekend zijn: Annie is een weeskindje dat ondanks haar situatie en die van de wereld, het verhaal speelt zich namelijk af tijdens de depressie in de jaren ’30, erg vrolijk en ondeugend is. Ze is ooit als baby bij een weeshuis voor de deur gezet, samen met een zilveren medaillon en een kaartje van haar ouders waarin ze haar beloven haar ooit te komen ophalen.

Miss Hannigan zwaait de scepter in het weeshuis en Annie en de rest krijgen het zwaar te verduren. En dus besluit ze op een dag maar gewoon te ontsnappen om zelf haar ouders te zoeken. Dit mislukt, maar uiteindelijk weet ze toch het weeshuis te ontvluchten. Dit draait natuurlijk uit op een klassiek kerstavontuur en zal, ondanks de zware omstandigheden voor zo’n jong meisje, voor een lach op je gezicht zorgen.

Coco

Oké, Pixar’s film Coco gaat niet over kerst, maar over Dia de Muertos, een feestdag die in Mexico in het najaar wordt gevierd. Toch vinden we deze prachtfilm zeer geschikt voor tijdens de feestdagen, want het is zo hartverwarmend als een warme kop chocomelk met slagroom en echte kerstwaarden als het belang van familie komen ook aan bod. En dan nog: wij maken dit overzicht, dus we mogen er in doen wat we willen. 😉

Het avontuur in Coco speelt zich dus af in Mexico, waar we kennismaken met de sympathieke knul Miguel. Miguel houdt heel erg van muziek en het gitaarspelen lijkt hem wel in het bloed te zitten. Zijn familie wil echter in geen geval dat hij muziek speelt, want Miguel’s betovergrootoma is ooit in de steek gelaten door een man die een carrière in de muziek najoeg en hiervoor zijn haar en hun kleine dochter Coco verliet. Dat brengt Miguel dus in een lastig parket, zeker als je fan bent van de legendarische gitarist Ernesto de la Cruz.

Tijdens Día de Muertos staat Miguel een heel avontuur te wachten met opmerkelijke figuren uit het dodenrijk. Ze blijken Miguel veel te kunnen vertellen over zijn familiegeschiedenis en daarmee ook zijn eigen oorsprong.

Maar behalve een indringende geschiedenisles en een fantastisch avontuur, krijgen we bovenal een belangrijke levensles voorgeschoteld waarbij wij het eerlijk gezegd niet droog hielden. Houd je tissues dus gereed en geef elkaar na afloop een dikke knuffel. Coco geeft je een lach en een traan, heerlijke Pixar-personages, fabuleuze en fantasievolle animaties, sfeervolle muziek en mooie levenslessen. Gracias Pixar.

A Christmas Prince: The Royal Wedding

Vorig jaar verscheen de film A Christmas Prince al op Netflix en dit jaar is daar het vervolg A Christmas Prince: The Royal Wedding bijgekomen. In het eerste deel ontmoette Amber, een bloggende journaliste, prins Richard van Aldovia, de kroonprins die op het punt staat de troon van het land te bestijgen.

Er is natuurlijk alles aan de hand in het kleine koninkrijk, maar dat het een happy ending krijgt, kon natuurlijk niet anders. En deze happy ending krijgt dus dit jaar een vervolg, met een koninklijk huwelijk dat voor Kerstmis gepland staat!

Al snel krijgt Amber te maken met hysterische weddingplanners, strenge hofdames, nog strengere protocollen en een karavaan aan royalty-journalisten. En oei, Amber gaat twijfelen of dit huwelijk niet te veel van haarzelf gaat vragen? Zal ze nog wel zichzelf kunnen blijven als koningin van een land? Kan koning Richard haar hier nog bij helpen? Zal het koninklijke kersthuwelijk wel doorgaan?

Zet snel A Christmas Prince: The Royal Wedding op als je niet kan wachten op het antwoord en bereid je voor op drama, gossip en natuurlijk heel veel romantiek. Een echte kerstfilm dus.

Lord of the Rings trilogie

andy-serkis-lord of the rings kerstfilms op netflix

Op de een of andere manier lijkt de Lord of the Rings-trilogie elke keer met Kerstmis terug te komen. Zij het ooit in de bios rond kerst, zij het altijd op televisie met kerst…en sinds kort dus ook op weer Netflix!

The Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, The Two Towers en dus The Return of the King, ze staan er alledrie op dus je LotR-marathon kan bij deze ingepland worden. Het grote avontuur, gebaseerd op de boeken van Tolkien, begint met de hobbit Frodo (Elijah Wood) die een unieke en oeroude ring in zijn bezit krijgt, waarna al snel blijkt dat er kwaadwillige zielen achteraan zitten.

Gelukkig krijgt hij de broodnodige hulp van zijn hobbit-team en tovenaar Gandalf, want de ring moet uiteraard vernietigd worden voor het te laat is! En waar doe je dat? In Mordor natuurlijk. Maar deze ring heeft bepaalde krachten waardoor je er zelf, als je hem in je bezit hebt, aan onderdoor kan gaan. Lukt het ze om de ring te vernietigen voordat boefje Sauron hem in z’n bezit krijgt?

Dit verhaal wordt over drie films gesmeerd. En hoe. Want wat een fantastische filmreeks is het geworden! Inmiddels mogen ze, wat ons betreft, zeker gerekend worden tot filmklassiekers en dus ook wel tot kerstfilms. De door Tolkien en natuurlijk regisseur Peter Jackson gecreëerde wereld is magisch en fantastisch en het verhaal heerlijk duister, dus ga er maar even lekker voor zitten en je kerst wordt geheid ‘precious’.

Fantastic Beasts and where to find them

Fantastic Beasts and where to find them kerstfilms netflix 2018 redmayne

Als we aan kerst denken, denken we automatisch aan de Harry Potter-films omdat dit vaste prik bij ons is. Helaas staan de magische verhalen van de tovenaarsleerling (nog) niet op Netflix, dus moeten we het doen met de alternatieven. Gelukkig is onlangs wel een klein beetje Harry Potter-magie op Netflix gezet, in de vorm van de film Fantastic Beasts and where to find them, gebaseerd op het gelijknamige boek van J.K. Rowling. En deze film kan net als de Potter-films voor een flinke dosis kerstmagie zorgen!

Dit avontuur speelt zich in dezelfde magische wereld als Harry Potter af. Echter is in dit verhaal Harry Potter nog niet geboren en ligt de focus op Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne), een hele bekende magie-zoöloog die grondig onderzoek doet naar fabeldieren.

Wanneer Newt naar New York afreist, wordt hij onverhoopt in een groot avontuur gesleept. Hij laat namelijk per ongeluk enkele fabelachtige dieren ontsnappen die de stad op stelten dreigen te zetten, en nog erger, de scheiding tussen de tovenaarswereld en de niet-magische wereld op scherp stelt. En deze scheiding dreigde al ernstig aangetast te worden door enkele incidenten en scherpe politieke bewegingen.

Het zal leiden tot een bijzonder boeiend avontuur waarbij een onthullende rol van Johnny Depp in de vorm van Grindelwald tevoorschijn zal komen. Zoals we van J.K. Rowling gewend zijn, zit er ook in dit avontuur een maatschappijkritische noot over hoe we als mensen met elkaar omgaan.

Wat ons betreft is Fantastic Beast and where to find them dus een dikke aanrader om op te zetten tijdens de feestdagen. Dompel jezelf onder in een warm bad van fantasie en magie, en je kerst kan niet meer stuk. De trailer van de film bekijk je hieronder.

Nailed It! Holiday!

Oke, Nailed It! Holiday! is weliswaar geen film, maar wel een leuke show om te kijken terwijl je kerstdessert in de oven staat te garen. Helemaal nu het heerlijke Heel Holland Bakt weer is begonnen en de taarten en cakes je weer om de oren vliegen. In Nailed It! Holiday! worden amateur bakkers geacht om de heerlijke taarten na te maken die hen voorgeschoteld worden. Denk aan cakepops in de vorm van Jezus, Maria en Josef en dat soort werk.

De creaties komen niet allemaal even mooi en lekker uit de oven. Soms is er sprake van ‘failed it’ in plaats van ‘nailed it’ en dat leidt tot hilarische taferelen en jurycommentaren. Deze speciale kersteditie van Nailed It! is lekker om even aan de stress van het kerstdiner te ontsnappen. Hoewel, misschien kun je deze show beter kijken als je zeker bent dat je eigen eten wel gelukt is!

Friends (kerstafleveringen)

De 11 leukste kerstfilms op Netflix van 2018 friends kerst

Friends viert bijna het 1-jarig jubileum op Netflix en er was even paniek in de tent toen er geruchten rond zoemden dat de serie er al weer afgehaald zou worden. Dat zou de kerst wat ons betreft wel een beetje verpesten, dus gelukkig was Netflix er als de kippen bij om deze roddel te ontkrachten; Netflix blijft gewoon te bekijken in het nieuwe jaar. Juist!

De aankondiging van Netflix ging gepaard met een screenshot van Ross als Holiday Armadillo, en hee, laat dat nou net uit een hilarische kerstaflevering van Friends te komen: The One with the Holiday Armadillo uit seizoen 7. In deze aflevering probeert Ross bijna wanhopig aan zijn zoontje uit te leggen wat de betekenis van het joodse feest Chanoeka is. Zoontje Ben heeft echter meer oog voor Kerstmis.

Ook zou je The One with Christmas in Tulsa (seizoen 9) kunnen opzetten, want ook hier komen de vrienden bij elkaar om van kerst te genieten. Echter kan Chandler niet aanwezig zijn door zijn werk in Tulsa, waar hij per ongeluk naar toe is uitbesteed. Krijgen de Friends de kerstspirit er wel in?

Of wat dacht je van The One with the Creepy Holiday Card (seizoen 8) waarin Ross gedwongen wordt om kerstkaarten met zijn vriendin Mona te sturen terwijl hij er nog niet aan toe is. En ook The One with the Routine (seizoen 6) mag zeker niet ontbreken want dit is de aflevering met de legendarische New Year’s Eve-dans van Ross en Monica.

Onze favoriete kerstgedachte is te vinden in The One where Rachel quits (seizoen 3) wanneer Phoebe’s ziel gekwetst wordt wanneer ze ontdekt wat er met oude kerstbomen gebeurt. Gelukkig zijn de Friends er om in actie te komen en een hartverwarmende actie opzet.

Met deze afleveringen ga je dus zeker weten een gezellige kerst hebben.

Beauty and the Beast

Uiteraard moeten we Beauty and the Beast, de remake uit 2017, ook eventjes noemen. Een Disney sprookje, veel sneeuw, pratende meubels, onmogelijke liefde; wat wil je nog meer als kerstfilm? Oh, en Emma Watson.

Het verhaal is inmiddels bekend. Een prins die voornamelijk aan zichzelf denkt, wordt vervloekt. De vloek is dat hij er opeens uitziet als een monster. En dat is nog niet alles, want hij heeft ook nog eens een jonge vrouw gevangengenomen. Belle (Emma Watson) heet ze. Ze wordt vrienden met het personeel in het kasteel en langzaam begint ze ook de goede kanten te zien van het monster.

Tel daar een hoop liedjes bij op, mooie winterlandschappen en het eerste openlijk homoseksuele karakter ooit in een Disney-film, in de vorm van LeFou (Josh Gad) en je hebt een mooie hervertelling van een klassieker. Ideaal voor de kerstdagen dus.

Tangerine

tangerine netflix kerstfilms prostitutie queer

En dan een titel voor de waaghalzen onder ons. Arthouse avant la lettre dit, over prostitué / travestiet Sin-Dee op de straten van Tinseltown Los Angeles die net uit de gevangenis is en op kerstavond wraak wil op haar vriendje. Hij bleek namelijk iemand anders te hebben, toen Sin-Dee (fijne naam) 28 dagen in de bak zat.

Althans, dat is wat zij heeft gehoord. Ze wilt verhaal gaan halen en dus volgen we haar als kijker, in lange shots, door de stad. Samen met vriendin / collega Alexandra zoekend naar de man die haar misschien bedroog.

Tangerine is film over ontrouw, eenzaamheid en vriendschap waarin ook nog een hoop te lachen valt, allemaal gefilmd met een iPhone. Het zorgt voor een unieke kijkervaring, maar wel eentje waar je open voor moet staan. Doe je dat, dan krijg je een heerlijke en ietwat vreemde film voorgeschoteld met schitterend kleurgebruik.

The Holiday Calendar

Onlangs verscheen ook de film The Holiday Calendar en deze is natuurlijk speciaal voor de kerst op Netflix gezet, zoals de titel al een beetje suggereert. Het is namelijk jingle all the way in deze film. Bij kerst denk je al snel aan sneeuw, lichtjes, kerstbomen, lelijke truien en adventskalenders. Dit laatste is ook wat de jonge fotografe Abby van haar oma erft, alleen gaat het niet om een gewone adventskalender, maar om eentje waar magische eigenschappen aan lijken te zitten.

En dat komt goed uit, want wat is nu kerst zonder magie? Elke keer wanneer Abby iets uit de kalender haalt, krijgt ze een miniatuurvoorwerp dat later op de dag op de een of andere manier een rol van betekenis zal spelen voor Abby.

Hoe dan ook, met The Holiday Calendar krijg je een warme gluhweincocktail van magie, liefde en dromen, en wie wil dat nou niet met de kerstdagen?

Chilling Adventures of Sabrina: A Midwinter’s Tale

En in dit overzicht met de 11 leukste kerstfilms op Netflix van 2018 mag de nieuwe kerstspecial van de serie Chilling Adventures of Sabrina natuurlijk niet ontbreken. De één uur durende speciale aflevering heeft de titel A Midwinter’s Tale meegekregen en speelt zich af in de aanloop naar de langste nacht van het jaar.

Ze noemen deze nacht de Winterzonnewende, een soort winterversie van het Midzomerfeest dus, wat we kennen uit Scandinavië. Sabrina heeft in deze aflevering een toch wel bijzondere vraag voor de kerstman en ze organiseert ook nog eens een seance. Alsof het niets is. Als er dan ook nog onuitgenodigde gasten  komen, zijn de rapen helemaal gaar.

https://www.youtube.com/watch?v=toE2I3K4oWQ

Zo, dit waren wat ons betreft de leukste kerstfilms op Netflix van 2018. Er zaten een paar voor de hand liggende titels bij, maar ook een paar die je misschien wat minder snel aan Kerstmis zou koppelen. Juist deze mix vinden wij altijd leuk. Hopelijk zit er weer iets voor je tussen en kom je hiermee de feestdagen goed door.

En natuurlijk horen we maar wat graag welke films of series jij altijd kijkt, of misschien keek, als de kerstbomen weer van stal worden/werden gehaald. Laat het ons dus vooral even weten op Facebook!

Fijne feestdagen en tot snel.