elf leukste kerstfilms op Netflix van 2019

De 7 leukste kerstfilms op Netflix van 2019

De feestdagen staan weer voor de spreekwoordelijke deur en dus is het tijd voor een nieuw artikel. Meer specifiek, een artikel met de leukste kerstfilms op Netflix van 2019. Zo weet je wat je de komende dagen op kan zetten om in de stemming te komen. Maar let op: het zijn niet alleen de films met “Christmas” in de titel. Wij zouden onszelf niet zijn als we ook niet een beetje buiten de lijntjes zouden kleuren.

Elf

Sorry, we moeten dit bericht met de leukste kerstfilms op Netflix van 2019 toch beginnen met Elf. Dat de hoofdrol wordt gespeeld door onze komediefavoriet Will Ferrell speelt, dat moeten we toch wel toegeven, een zeer grote rol.

In de komediefilm Elf speelt hij de rol van Buddy. Hij is opgegroeid als elf en hulpje van de Kerstman op de Noordpool, nadat hij als kind in de zak van de Kerstman is gevallen. Maar dan komt hij er op latere leeftijd achter dat hij gewoon een normale man is. Hij besluit vervolgens naar New York te reizen om op zoek te gaan naar zijn echte vader.

Wat volgt is een hilarisch en fantastisch avontuur waar je 100% zeker een fijn (kerst)gevoel van krijgt met een grapdichtheid waar je U tegen zegt. Na het zien van Elf zit je gelijk in een fijne kerstsfeer.

Will Ferrell speelt als elf een karakteristieke superdroge rol en we zien ook nog een charmante, blondharige (!) Zooey Deschanel voorbij komen. Elf is dus een erg leuke (kerst)film voor de feestdagen en zal gegarandeerd een lach op je gezicht toveren.

Annie

Er gaat geen kerst voorbij zonder dat wij Annie een keer kijken. Deze filmklassieker is, wat ons betreft althans, verplichte korst. Of je hem nu kijkt voordat Kerstmis daadwerkelijk begint, om alvast lekker in de stemming te komen, of op eerst of tweede kerstdag zelf, Annie zal hoe dan ook voor en grote glimlach zorgen.

Het verhaal van de film zal je vast wel kennen, maar toch even in het kort. De hoofdrol is voor het kleine, roodharige weesmeisje Annie. Ondanks het harde leven in het weeshuis, onder leiding van Miss Hannigan, en in de wereld zelf, het verhaal speelt zich af tijdens de Grote Depressie in de jaren ’30 in de VS, blijft ze vrolijk zingen en dansen.

Ze is ooit als klein baby’tje bij het weeshuis neergezet met een kaartje waarin haar ouders beloven haar ooit weer op te halen. Als dit maar niet gebeurt, besluit ze zelf maar op zoek te gaan. En ondanks dat dit mislukt, komt ze toch, na een fantastisch avontuur, goed terecht.

Schenk jezelf dus een kop thee, pak er een dekentje bij en zet Annie dus snel aan om lekker met de bekende liedjes mee te zingen.

Marriage Story

Wij vinden dat een goede kerstfilm niet per se alleen maar hoeft te gaan over fantastische gezinnen, zonder problemen, met alleen maar liefde en verder niets. Nee. Wij prefereren op z’n tijd een film waarin ook een andere kant wordt laten zien. Marriage Story, van koning/regisseur Noah Baumbach, is zo’n soort film.

De film vertelt het verhaal van liefdeskoppel Charlie (Adam Driver) en Nicole (Scarlett Johansson). Samen hebben ze een 8-jarig zoontje. Van de buitenkant lijken ze het perfecte stel, hij een gevierd theaterregisseur, zij een actrice. Maar al snel blijkt dat ze midden in een scheiding zitten.

In het begin lijken ze goed uit elkaar te gaan. Dit alles om het zoontje zoveel mogelijk ellende te besparen. Maar langzaamaan komen dan toch de, haast onvermijdelijke, verwijten. Als er vervolgens advocaten op het toneel verschijnen, lijkt de boel te escaleren.

Maar ondanks deze ruzies, voelen we door de hele film de liefde die de twee ooit, en eigenlijk nog steeds, voor elkaar voelen. Hoe regisseur Baumbach dit in beeld brengt is film op heel hoog en zeer gelaagd niveau. Uiteindelijk is Marriage Story een film met als onderwerp een scheiding, maar totaal geen scheidingsfilm. Het is een film over de altijd aanwezige liefde tussen twee mensen, ongeacht wat er gebeurt. Als dat al geen kerstgedachte is, weten wij het ook niet meer.

Klaus

De animatiefilm Klaus mag ook zeker niet ontbreken in dit berichtje met de leukste kerstfilms op Netflix van 2019. De film staat nog maar kort op Netflix, maar is inmiddels al uitgegroeid tot een kerstklassieker in spé. De mooie animaties zorgen ervoor dat je een hartverwarmend, nostalgisch avontuur voorgeschoteld krijgt dat geschikt is voor het hele gezin.

In Klaus zien we hoe de ambitieloze en sukkelige knul Jesper door zijn rijke familie naar Smeerensburg gestuurd wordt, een dorp in het hoge Noorden waar de mensen nors en nukkig zijn. Om aanspraak maken op het familiefortuin, moet Jesper hier een postkantoor openen en werken als postbode, maar dat wordt een lastige klus als de bewoners amper interactie met elkaar hebben en dus ook geen post sturen.

Dat belooft dus een hopeloze missie te worden voor Jesper. Maar wanneer hij de eenzame timmerman Klaus ontmoet, neemt het leven in Smeerensburg een bijzondere wending. Klaus heeft namelijk een schuur vol cadeaus. Jesper en Klaus slaan de handen ineen om er iets moois van te maken.

Klaus heeft op deze manier alle ingrediënten om je een hartverwarmende kerst te bezorgen: prachtige animaties, een echt winterdorp, grappige karakters, héél veel cadeautjes en een mooie kerstboodschap. Wat wil je nog meer?

Lord of the Rings (trilogie)

En dan een filmreeks die jullie niet zal verbazen in dit artikel met de leukste kerstfilms op Netflix van 2019, namelijk de drie Lord of the Rings films. De films kwamen altijd rond de kerst in de bioscoop en op de een of andere manier komen ze ook altijd rond de kerst op de televisie, dus het zal wel iets met Kerstmis te maken hebben!

In deze films, in drie delen met een forse speelduur, moet hobbit Frodo een magische ring vernietigen voordat de kwaadaardige Sauron hem in zijn kwaadaardige handjes krijgt. Zo, dat was wel een hele korte synopsis! Maar goed, je kent het verhaal vast wel. Zet de films vooral op en laat je meevoeren in de prachtige, magische wereld vol tovenaars, elften, orks en andere bijzondere wezens.

The Holiday Calendar

Dan tijd voor een film die Kerstmis ademt, namelijk The Holiday Calendar. Het is namelijk jingle all the way in deze kerstfilm. Misschien ben je ook wel bekend met het fenomeen adventskalender. Dan mag je in december elke dag een vakje openen en krijg je een cadeautje. De film The Holiday Calendar gaat over zo’n kalender.

Abby erft er namelijk eentje van haar oma. Maar deze blijkt toch wel iets meer bijzonder dan bijvoorbeeld de Rituals adventskalender. Hij is namelijk magisch! Elke keer wanneer Abby namelijk een vakje opent, krijgt ze er een miniatuurvoorwerp voor terug dat later op de dag op de een of andere manier een rol van betekenis zal spelen.

Chilling Adventures of Sabrina: A Midwinter’s Tale

We sluiten ons artikel met de leukste kerstfilms op Netflix van 2019 graag af met de kerstspecial A Midwinter’s Tale van de serie Chilling Adventures of Sabrina. Je kan hem vinden onder seizoen 1 en dan is het aflevering nummer 11. De episode duurt 55 minuten.

De special speelt zich af in de aanloop naar de langste nacht van het jaar, namelijk de Winterzonnewende. Je kan dit zien als een soort Midzomerfeest zoals je dat misschien kent uit Scandinavië, maar dan eentje die zich dus in de winter afspeelt. Sabrina heeft hierin een bijzondere vraag voor de kerstman.

Verwacht en hoop geestverhalen, uitgenodigde en niet-uitgenodigde gasten en andere kerstgerelateerde taferelen!