beste dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020 queen's gambit

De beste dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020 (en stiekem een beetje van november)

Voila, een nieuwe rubriek op onze site. Hierin kijken we terug naar de beste films en series van een bepaald genre van de afgelopen tijd. We starten met de beste dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020 (en we pikken november ook nog even mee). De volgende keer zullen we dit artikel iets eerder plaatsen 😉

Een nieuwe rubriek

Elke week schrijven we een aanbodoverzicht met alle nieuwe titels van de vorige zeven dagen. Hier pikken we gelijk een aantal kijktips uit, ongeacht het genre. We proberen dingen uit te kiezen die wij tof vinden en die jullie waarschijnlijk ook leuk zullen waren.

Maar soms heb je iets meer nodig. Een soort terugblik op de vorige maand. En dan gericht op een bepaald genre. En daarom hebben we besloten om een nieuwe rubriek te introduceren, namelijk de beste films en series van een bepaald genre op Netflix van de afgelopen maand.

Beste dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020 (en een beetje november)

We moeten nog even uitzoeken en uittesten wat het beste werkt, maar voor nu presenteren we je hier de beste dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020. Als je tips hebt over wat voor jou beter zou werken, laat het ons dan zeker weten via Facebook en/of Instagram.

The Godfather (deel 1 en 2)

Laten we maar eens beginnen. Wat ons betreft, en ook als je naar het iMDB-cijfer kijkt in de tabel aan het eind van dit artikel met alle dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020, staan de eerste twee delen van The Godfather eenzaam bovenaan qua beste drama-toevoegingen.

Films die draaien om de maffiafamilie Corleone in New York. Aan het hoofd staat Vito Corleone, fantastisch gespeeld door een Marlon Brando met watjes in zijn wangen. Hij stoomt zijn zoon Michael (Al Pacino) op om hem later op te volgen, maar daar zit hij in het begin helemaal niet op te wachten. In het tweede deel zien we de jeugd van V. Corleone in Italië.

Wat volgt is een groots verhaal vol geweld, romantiek, verraad en prachtige muziek. De films, vooral de eerste twee delen, staan nog steeds in veel lijstjes met de beste films aller tijden en dat is niet zonder reden. Verplichte kost.

The Queen’s Gambit

De tweede titel die niet kan ontbreken in dit artikel met de beste dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020 is de serie The Queen’s Gambit. In tegenstelling tot The Godfather films hebben we deze nieuwe serie niet behandeld in onze weekoverzichten, dus we zijn blij dat we hem nu wel kunnen uitlichten.

In deze Netflix Original staat het leven van Beth Harmon (een rol van Anya Taylor-Joy) centraal. Ze groeit op als weeskindje in een tehuis in Kentucky in de jaren ’50. Al snel blijkt de slimmerik een groot talent voor schaken te hebben.

Maar het is niet alleen maar rozengeur en mannenschijn, want tegenover dit talent staat haar verslaving voor kalmerende middelen en haar innerlijke gevecht met het verleden. Het resultaat van deze explosieve mix zien we in The Queen’s Gambit, een verrassend sterke en ultra gestileerde mini-serie over het snijvlak tussen genialiteit en problemen van de geest.

The Shining

Als afsluiter van ons artikel met de beste dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020 (en ditmaal dus ook een beetje van november), kiezen we voor de film The Shining. We weten het: na The Godfather en Apocalypse Now wéér een ‘oude film’, maar we kunnen niet anders. Het is namelijk een filmklassieker en aangezien het ook een dramafilm is, moeten we hem noemen.

En we doen het graag, want het is een heerlijke film. De hoofdrol is voor Jack Torrance (Jack Nicholson), een schrijver met een writer’s block. Om rustig te kunnen schrijven, en om wat extra centjes te verdienen, besluit hij een baantje aan te nemen als opzichter van het Overlook Hotel.

Het hotel is dicht en hij wordt ingehuurd om er een oogje in het zeil te houden. Hij neemt zijn vrouw Wendy en zoontje Danny mee. Maar het schrijven lukt ook op deze afgelegen en rustige plek niet en om het nog eens extra vervelend te maken, wordt ons Jack ook nog eens knettergek op een gegeven moment. Letterlijk.

Tel daar de visioenen van zijn zoontje Danny bij op en je krijgt een ijzingwekkende film waar je jaren later nog steeds aan zult denken. Regisseur Stanley Kubrick, je blijft een held.

Alle dramafilms en dramaseries op Netflix van oktober 2020

Wil je graag weten welke dramafilms en -series er nog veel op Netflix zijn gekomen? Check dan even onderstaande tabel. Hopelijk tot snel!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Godfather Misdaad, Drama 1972 9.2
2 The Godfather Part II Misdaad, Drama 1974 9.0
3 The Queen's Gambit (1 seizoen) Drama 2020 8.8
4 Apocalypse Now Redux Drama, Oorlog 1979 8.4
5 The Shining Drama 1980 8.4
6 Barfi! Komedie, Drama 2012 8.1
7 Eigen Kweek (4 seizoenen) Komedie, Drama 2020 8.0
8 M’entends-tu? (2 seizoenen) Drama 2018 8.0
9 The Trial of the Chicago 7 Drama, Thriller 2020 8.0
10 The Haunting of Bly Manor (1 seizoen) Drama, Horror 2020 8,4
Titel Genre Jaar iMDB