De favoriete series van celebs

Iedereen heeft wel een favoriete film of serie waaraan hij/zij verslingerd is. Voor beroemdheden is dat zeker niet anders. Ben je nou ook benieuwd waar acteurs, actrices, sporters, politici en muzikanten naar kijken? Lees dan zeker even verder, want we hebben uitgezocht wat de favoriete series van celebs zijn. Zullen daar verrassende voorkeuren bijzitten?

De familie Obama

De familie Obama weet ondanks alle drukte in het Witte Huis toch tijd te vinden om te ontspannen met hun favoriete series. Barack wordt absoluut blij wanneer The Wire opgezet wordt; in een interview noemde hij de HBO-productie dan ook een van de beste series ooit. Verder kijkt Mr. President ook graag naar Boardwalk Empire, House of Cards (hoe kan het ook anders), Mad Men, M*A*S*H en Game of Thrones. Samen met Michelle en zijn dochters kijkt hij ook nog eens naar Downton Abbey, Parks and Recreation en Modern Family. Waar pa en ma Obama niet zo blij mee zijn, is wanneer hun dochters Keeping up with the Kardashians en Jersey Shore op willen zetten. Hoe dan ook, je zou denken dat je als president amper tijd over hebt om series te kijken, maar gelukkig weet Barack hier wel tijd voor vrij te maken. Of hij combineert het gewoon door lekker een aflevering van Game of Thrones op te zetten terwijl Vladi Poetin aan de lijn is. 

Obama Game of Thrones
Deze (uiteraard bewerkte) foto werd als grap door het Witte Huis geretweet. We durven te wedden dat Obama deze troon graag in de Oval Office zou willen hebben.

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi

De Portugese ster van Real Madrid kijkt tussen alle trainingen en wedstrijden door graag naar Prison Break. Het grappige is dat zijn eeuwige concurrent Lionel Messi óók graag naar deze serie kijkt! Bovendien schijnt de Argentijn ook Lost in zijn playlist te hebben, of zoals ze het in de Spaanstalige wereld noemen, Desaperecidos. Veel meer over de series die ze kijken, is niet te vinden. Wel is bekend dat de favoriete films van Cristiano Universal SoldierThe Silence of the Lambs en The Sixth Sense zijn. Lionel heeft de Argentijnse films Nueve Reinas en El Hijo de la Novia als favoriete films.

Rihanna

Deze dame uit Barbados krijgt net als miljoenen anderen graag naar Breaking Bad. Op Twitter maakte ze kenbaar dat ze wel erg laat realiseerde dat het laatste seizoen begonnen was en dat ze nog niet helemaal up-to-date was. Hopelijk is dat helemaal goed gekomen en kon ze dit seizoen spoilervrij bekijken. Verder kijkt ze ook graag naar Dexter, Grey’s Anatomy, Girls en Jersey Shore. De Obama’s kunnen Rihanna dus beter maar niet inhuren als oppaskracht, want anders komt er niets van hun stricte Jersey Shore-ontwijk-politiek terecht.

Rihanna Breaking Bad
Rihanna: This is my “BREAKING BAD IS ON TONIGHT, AND I STILL HAVE 3 EPISODES LEFT BEFORE I CAN WATCH IT” face

Benedict Cumberbatch

We waren al groot fan van Benedict en zijn smaak qua televisieseries maakt dit eigenlijk alleen maar erger. Hij schaart The Wire, The Office, The West Wing, Breaking Bad, Mad Men en The Sopranos onder zijn lievelingsseries. Heeft die man ook niet-perfecte dingen?

Phonte

Phonte? Ik hoor het u denken, wie is deze knaap nu weer? Phonte is een Amerikaanse rapper maar heeft qua faam nog niet het kaliber van een Jay-Z of een 50 Cent vergaard. Waarom we Phonte aanhalen in dit stuk, is omdat hij heel veel series kijkt en deze op een grappige manier koppelt aan de carrière van collega-rappers. In zijn eerste tweet maakt hij duidelijk dat hij The Wire, in zijn ogen een van de beste series aller tijden, vergelijkt met Jay-Z, Breaking Bad met Nas en The Sopranos met Rakim, want ze legden allebei de basis voor al het geweldige werk wat er na zou komen, en alle andere geweldenaren die er nu zijn, staan op hun schouders. Nog wat andere grappige vergelijkingen waren

Phonte series
Bron: A.V. Club
Phonte 2
Bron: A.V. Club
Phonte
Bron: A.V. Club

Jennifer Lawrence

Jennifer maak je blijkbaar het gelukkigst met reality TV-shows. In interviews maakte ze kenbaar dat ze graag kijkt naar o.a. The Real Housewives of Beverly Hills, Dance Moms, Keeping Up with the Kardashians en, jawel, Here comes Honey Boo Boo. Maar Jen kijkt ook graag naar Homeland, en ze vindt het daarom niet zo fijn als er wat essentiële punten uit het seizoen dat ze nog niet gezien had, verklapt worden.

Jennifer Lawrence
Jennifer krijgt een grote spoiler uit Homeland te horen…ze was not amused (bron: Access Hollywood)

Beyoncé en Jay-Z

Queen B. kijkt in haar vrije uurtjes graag naar Jersey Shore, net als Rihanna, terwijl manlief Jay-Z liever The Wire op schijnt te zetten. Verschil moet er zijn, nietwaar?

Willem-Alexander

‘Willy’ laat eigenlijk niet veel los over zijn persoonlijke voorkeuren, maar tijdens een recent staatsbezoek aan Denemarken, stak hij zijn complimenten voor Deense series niet onder stoelen of banken. We raden de koning dan ook van harte aan om even naar ons overzichtje van Deense films en series op Netflix te kijken.

Drew Barrymore, Lea Michele en Anna Kendrick

Deze sympathieke actrices kijken graag naar Game of Thrones. Drew Barrymore heeft naar eigen zeggen zelfs een heus ‘Mother of Dragons’ T-Shirt van haar man gekregen, waarmee ze zelfs voor People Magazine poseerde.

Drew Barrymore
Bron: Popsugar.com – Drew met haar dochtertjes, poserend in een op GoT-gebaseerd shirt

Justin Timberlake

Van Justin is bekend dat hij tussen alle concerten door graag naar Breaking Bad kijkt. Het was voor hem dan ook moeilijk te verkroppen toen het einde naderde, maar gelukkig heeft hij er een fijne vriendschap met Breaking Bad-acteur Aaron Paul aan overgehouden. Aaron kijkt overigens graag naar House of Cards, Game of Thrones en BoJack Horseman

Justin Timberlake Breaking Bad
Bron: Popsugar.com – Justin lucht zijn hart

Jason Biggs en Andrew Garfield

De acteurs uit respectievelijk Orange is the New Black en The Amazing Spider-Man kijken graag naar, ja echt, The Bachelor! Het programma waarin een vrijgezel op zoek gaat naar een partner, kan de heren dus wel bekoren. Jason besteedt zelfs elke week wel een tweet over dit programma. Ze zijn overigens niet de enige bekende fans van het programma; Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Jennifer Aniston zijn ook even onbereikbaar wanneer The Bachelor op tv is.

Carrie Underwood en Iggy Azalea

Carrie is zo bezeten van The Walking Dead, dat ze gretig inging op de vraag om de Valentijns-date van de show te zijn (ja volgt u het nog?), dus haar liefde voor zombies is hieruit duidelijk op te merken. Hopelijk wordt collega-zangeres Iggy Azalea (van I’m so fancy-y-y-y) niet jaloers, ook zij is verslingerd aan de serie en daar kunnen we ons absoluut wat bij voorstellen! 

Jerry Seinfeld en Tina Fey

De grappenmaker van de jaren 90 cult-comedy Seinfeld geeft te kennen erg verslingerd te zijn aan Mad Men en dat is niet vreemd voor iemand met een fascinatie voor de jaren ’60. Misschien zou hij een keer een Mad Men-avond moeten organiseren met comédienne Tina Fey. Ook zij is helemaal gek op de wereld van reclame, whiskey, stropdassen en minirokjes.

Koning Felipe van Spanje

Net als Willy zal ook zijn Spaanse collega heus wel eens een DVD-tje opzetten om te ontspannen en gelukkig voor hem, komt Netflix dit jaar ook naar Spanje. Maar voor nu is er een goede kans dat El Rey momenteel naar Game of Thrones kijkt! Een paar weken geleden kreeg de monarch een DVD van de cultserie in zijn handen gedrukt van de partijleider van Podemos, de Spaanse variant van de Griekse politieke partij SYRIZA. Felipe gaf toe dat hij de serie nog niet gezien had, maar Podemos-man Pablo Iglesias verzekerde hem dat het een ongelooflijke serie is die hem zal helpen om de politieke situatie in Spanje beter te begrijpen. We zijn benieuwd hoe de sympathieke koning tegen types als Joffrey aan gaat kijken. We zien ook al helemaal voor ons dat hij in een groepsapp zit met andere Europese monarchen om de laatste afleveringen van Game of Thrones te analyseren!

Felipe Game of Thrones
Felipe (links) kijkt geamuseerd naar de DVD-box van Game of Thrones

Als we de favoriete series van de celebrities doorspitten, valt op dat een paar series en shows erg populair zijn. Game of Thrones en Braking Bad zijn absolute favorieten, maar ook House of Cards en The Wire zijn populair. Voor de wat luchtigere kost, wordt er behoorlijk veel naar Jersey Shore en The Bachelor gekeken. We vinden het erg leuk om te merken hoe mensen steeds meer verslingerd raken aan televisieseries. Vroeger hadden tv-series toch een wat ondergeschikte status ten opzichte van film, maar tegenwoordig is het dus helemaal oké om je te identificeren als fan van een bepaalde serie. Gelukkig maar, want er is inderdaad meer dan genoeg aan goede series op de (Netflix-)kijkbuis te zien. Welke celebrity heeft volgens jou een goede tv-smaak?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.