sarah-paulson-ratched-netflix-lipstick-lippenstift-stippenlift

Alles wat je moet weten over de sadistische zuster in Ratched

Volgende maand komt de serie Ratched op Netflix. De trailer die wij gezien hebben, belooft in ieder geval veel goeds. Vanaf 18 september 2020 kunnen zien kijken of ons voorgevoel, dat het een spannende en goede serie wordt, klopt.

Gemaakt door Ryan Murphy

In Ratched volgen we zuster Mildred Ratched (Sarah Paulson, die je kan kennen van haar rol als Linda Tripp in American Crime Story of als Jessica in Bird Box). De serie is trouwens gemaakt door Ryan Murphy, een grote meneer die ook heeft meegewerkt aan series als Glee, The Politician en American Horror Story.

Ratched

Zuster Mildred Ratched lijkt op het eerste gezicht een goede zuster. Haar werktoneel is een belangrijke psychiatrische instelling in 1947 in de staat North Carolina. Maar schijn bedriegt. Langzaam aan verandert ze van zorgzame verpleegster in een qua gedrag wanstaltig mens.

En de experimentele experimenten die in de instelling worden uitgevoerd op de zieke patiënten, werken hier ook niet bepaald mee aan een, om het eufemistisch te zeggen, gezonde werksfeer. Waarom ze zo verandert, gaan we zien in deze serie.

Gebaseerd op het gelijknamige karakter uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest

Het personage van zuster Mildred Ratched is trouwens gebaseerd op het gelijknamige antagonistische karakter uit het boek One Flew Over The Cuckoo’s Nest (Ken Kesey, 1962) en de film (Milos Forman, 1975) met de hoofdrol voor Jack Nicholson.

Zuster Mildred met een mooie glimlach. Bron: Ratched / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Ook in het boek en de film is ze geen lieverdje, dus we zijn benieuwd hoe ze er in de serie vanaf komt. Vanaf 18 september 2020 kunnen we gaan kijken. De trailer kan je in iedergeval al hieronder bekijken.

Trailer van Ratched (vanaf 18 september 2020 op Netflix)