Hit enter after type your search item

Veel Disney films op Netflix gaan binnen twee dagen verdwijnen!

/
img

Het is toch zover: veel Disney films op Netflix gaan verdwijnen. Het hing al een tijdje in de lucht, nadat Disney aankondigde dat ze een eigen streamingsdienst gingen oprichten in 2019. Maar Nederland leek uiteindelijk toch buiten schot te blijven wat betreft titels die zouden verdwijnen. Tot nu. En sorry voor de dramatische en slecht gefotoshopte foto bij dit artikel. 😉

Licenties

Alhoewel Netflix doet alsof het niets met het hele Disney verhaal te maken heeft, is het wel toevallig dat er opeens, en vrij abrupt, heel veel titels uit het aanbod gehaald gaan worden. Je ziet in de tabel onderaan de pagina bijvoorbeeld dat de Cars films gaan verdwijnen, alle Pirates of the Caribbean films, The Chronicles of Narnia films, Frozen en nog veel meer Disney films.

Netflix blijft volhouden dat dit los staat van alle perikelen rondom Disney. Ze zeggen ook dat ze een deal hebben met Disney om elke maandag een nieuwe Disney film in het Netflix aanbod op te nemen. Hopelijk is dit niet alleen een doekje tegen het bloeden.

We hebben er wel vertrouwen in, want een film als Frozen is bijvoorbeeld al een aantal keer verdwenen en daarna weer terugkomen. Hopelijk is het dus alleen een licentie dingetje.

Al met al kunnen we ons alleen focussen op het nu en niet op de toekomst. En de realiteit is dat er over 2 dagen een heleboel Disney films gaan verdwijnen, naast een aantal titels die geen link hebben met Disney en waarover we vorige week al schreven in ons artikel Laatste kans: bijna verdwenen Netflix titels september 2017.

Welke titels er spoedig verwijderd gaan worden, zie je in de tabel onderaan deze pagina. Je kan de kolommen ook filteren op bijvoorbeeld jaartal, iMDB-cijfer etc. Op deze manier kan je misschien nog snel even een aantal goede films of series bekijken voordat ze (tijdelijk) uit het Netflix aanbod verwijderd worden.

Once Upon a Time verdwijnt?

Als laatste willen we trouwens Once Upon a Time nog even benoemen. De afgelopen dagen hebben een aantal van onze lezers ons laten weten dat ze in beeld zagen staan dat de serie tot 26 september 2017 te zien zou zijn op Netflix. En dat ie daarna dus verwijderd zou worden.

Maar andere berichten spreken dat dan weer tegen. Wat ook raar is, is dat Once Upon a Time seizoen 6 voor 13 september 2017 op de planning staat. Dan lijkt het ons raar dat je twee weken later andere seizoenen uit het aanbod haalt. Een vreemd verhaal dus. Maar we houden jullie op de hoogte.

Welke Disney films op Netflix gaan verdwijnen?

Voor nu geven we je een tabel met alle titels die binnen twee dagen gaan verdwijnen van Netflix, waaronder dus een heleboel Disney films. Doe er je voordeel mee.

wdt_ID Titel Jaar iMDB Verdwijnt op
Titel Jaar iMDB
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :