downton-abbey-terug-op-netflix

Downton Abbey binnenkort weer volledig op Netflix

Goed nieuws voor alle fans van het kostuumdrama der kostuumdrama’s Downton Abbey. De volledige serie komt in augustus namelijk weer op Netflix! Wij kopen alvast wat extra thee en koekjes om straks iets lekkers te hebben voor tijdens het kijken.

Downtown Abbey in augustus 2021 weer op Netflix

Om specifieker te zijn: alle seizoenen van Downton Abbey zijn vanaf 15 augustus weer op Netflix Nederland te zien. De serie was even een tijdje weg, maar vanaf volgende maand kunnen we er dus weer van genieten.

Alle zes de seizoen van dit kostuumdrama zullen dan namelijk weer aan het Netflix aanbod toegevoegd worden.

What’ the fuzz all about?

Voor wie de serie niet kent: Downton Abbey is dus een kostuumdrama dat draait om de Britse aristocratenfamilie Crawley en hun personeel. Het speelt zich af in en rondom het landhuis Downton Abbey in de periode tussen 1912 en 1926.

Grote gebeurtenissen als het zinken van de Titanic, de Eerste Wereldoorlog, de Ierse onafhankelijkheidsoorlog en de uitbraak van de Spaanse griep spelen allemaal een grote rol.

Maar het draait toch vooral om hoe deze gebeurtenissen invloed hebben op de levens van de mensen op Downton Abbey en om de sociale hiërarchie.

(Kostuum)drama, (kostuum)drama en nog eens (kostuum) drama

De Britse televisieserie staat bekend om zijn prachtige kostuums en sets. Maar als je aan de serie denkt, denk je ook direct aan romantiek, intriges, verraad, grappige dialogen, een top cast en melodramatische elementen.

Als je fan bent van een serie als The Crown – maar dan iets meer soapachtig – dan moet je de serie echt een kans geven. Je gaat er geen spijt van krijgen. En met een totaal van 52 afleveringen heb je genoeg kijkvoer.

Terug van weggeweest

Een tijd terug was de serie al te zien op Netflix. Maar daarna verdween Downton Abbey opeens. Wat bleek? Amazon Prime had de rechten opgekocht en dus mochten alleen zij de serie uitzenden.

Maar goed nieuws voor alle Netflix-kijkers, want Netflix heeft de rechten inmiddels weer gekocht. En dus is de serie – vanaf 15 augustus a.s. – weer op de streamingsdienst te bekijken!

Downton-Abbey-Finale