Ferry-Netflix-datum

Ferry de film – in mei op Netflix

Ferry de film, je weet wel, de prequel van de populaire Netflix serie Undercover komt 14 mei op Netflix. In dit artikel zetten we alle informatie op een rijtje over deze film. Wij kunnen niet wachten.

Prequel van Undercover

Maar eerst even een paar stapjes terug om er vervolgens een aantal vooruit te zetten. Ferry is dus een losstaande film gebaseerd op het personage Ferry Bouman, de hoofdpersoon in de serie Undercover. Hierin zien we hoe twee undercover (ah! de titel!) agenten proberen te infiltreren in de drugsorganisatie van Ferry Bouman.

Dit doen ze – ze heten trouwens Bob en Kim – door zich voor te doen als een stelletje op de camping waar meneer Bouman ook geregeld te vinden is. De rol van Ferry Bouman – een Brabants scheldende, agressieve, corpulente en imposante verschijning – werd hierbij vertolkt door Frank Lammers.

Dit was het verhaal van het eerste seizoen van Undercover. In seizoen twee was de rol – om redenen die wij hier niet gaan verklappen – een stuk minder groot voor Ferry en dat vonden veel fans jammer. En dus kregen de makers veel verzoekjes of er niet misschien een aparte film over Ferry Bouman gemaakt kon worden.

En opeens is daar Ferry de film

Geen idee of ze hier naar geluisterd hebben, maar het feit is wel dat op 14 mei dus Ferry de film op Netflix komt! In deze opzichzelfstaande film zien we hoe Ferry Bouman was voordat hij aan de macht stond van een grote drugsbende. Het is dus een prequel.

Ferry de film - in mei op Netflix
Ons Ferry en ons Daniëlle. Bron: Ferry / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Ferry begint in 2006 in Amsterdam als Ferry Bouman voor topcrimineel Brink werkt. Tijdens een overval op de criminelen raakt de zoon van Brink gewond en het valt nog maar te bezien of hij het overleeft …

Ferry krijgt de taak om de daders op te sporen. En wat blijkt? Het spoor leidt naar een groep kampers in Brabant en laat dat nu net de omgeving zijn die hij jaren geleden bewust had ontvlucht.

Het is raar om zijn familie na jaren weer te zien en om weer te leven op een camping. Maar daar staat tegenover dat hij buurvrouw Daniëlle ontmoet, een rol van Elise Schaap die ook in Undercover te zien was.

Poppetjes en rugnummers

In Ferry zien we dus een aantal bekende gezichten terug, zoals Lammers en Schaap, maar ook een aantal nieuwe. Zo zullen ook Monic Hendrickx en Huub Stapel te zien zijn. Hendrickx speelt de rol van Claudia, de zus van Bouman. Terwijl Stapel te zien zal zijn als drugsbaron Brink.

Ook het karakter John (Raymond Thiry) – de rechterhand van F. Bouman – zal weer te zien zijn. En o.a. Yannick van de Velde (bekend van Rundfunk) zal moeten vluchten als Bouman achter hem aankomt.

Het scenario is van de hand van Nico Moolenaar en Bart Uytdenhouwen, mannen die ook het verhaal van Undercover schreven. Dus qua spanning en sfeer zullen zal het allemaal vast kloppen. Wij zijn daarom erg benieuwd hoe de film uitpakt! Jij ook? Laat het ons dan zeker weten via Facebook en/of Instagram.