Gaat-Friends-van-Netflix-Nederland-1

Verdwijnt Friends van Netflix of blijft de serie?

Verdwijnt Friends van Netflix?! Het was het zinnetje dat door ons hoofd stuiterde toen we een aantal artikelen lazen op het internet.

Friends gaat verhuizen

Dat kan toch niet? We hebben er geen harde cijfers van, maar we denken toch dat dit een van de populairste en best bekeken series op Netflix is. Dus waarom zou de serie dan uit het Netflix aanbod gehaald worden?

Wat bleek? Het ging om het aanbod in de Verenigde Staten van Amerika. Friends zal in de VS namelijk veranderen van thuishaven, namelijk naar de nieuwe streamingsdienst HBO Max. Samen met Friends zou ook een serie als The Fresh Prince of Bel-Air meeverhuizen en dus uit het Netflix aanbod verdwijnen.

Titels van HBO staan namelijk nooit op Netflix, zoals een serie als Game of Thrones. Dus dan is het logisch dat Friends, na de verhuizing naar HBO Max, ook niet meer te zien zou zijn.

Verdwijnt Friends van Netflix?

Hoe dan ook, in de VS kunnen de Netflix-kijkers binnenkort dus niet meer naar Friends kijken. Maar hoe zit het dan bij ons? Kunnen we de komende tijd nog steeds genieten van de avonturen van Ross, Rachel, Monica, Chandeler, Joey & Rachel? We namen dus even contact met Netflix op.

Het korte antwoord: ja. Het lange antwoord: ja, dat kunnen we. De serie blijft namelijk gewoon te zien op Netflix Nederland! Deze deal geldt namelijk alleen in de VS en dus heeft het Nederlandse aanbod daar gelukkig niks mee te maken. En ook goed nieuws voor de Belgen en Luxemburgers onder ons: ook bij hen blijft Friends de komende tijd gewoon te zien.

Wat ons betreft dus zeer goed nieuws 😀 Kijken jullie de serie ook? Laat het ons zeker weten op Facebook. Volg je ons trouwens ook al op Instagram? En als je toch bezig bent, kan je je abonneren op onze nieuwsbrief, zodat je nooit meer iets mist met betrekking tot Netflix.