Nicolas Cage Netflix

Happy birthday Nicolas Cage!

Happy birthday to Nicolas Cage! Vandaag mag de vlag uit voor de eenenvijftigste verjaardag (Ja hij is nu weer even oud als Brad Pitt!) van één van de grootste culthelden van Hollywood en omstreken. Telkens als wij zijn intense gezicht in een film voorbij zien komen, kunnen we een grote glimlach niet onderdrukken. Ter ere van sir Nicolas, die eigenlijk Nicolas Kim Coppola heet, hebben wij hier daarom een overzicht van zijn films die op Netflix staan, want dat zijn er intussen ook al aardig wat. Kijk je mee?

Films met Nicolas Cage op Netflix:

National Treasure (Turteltaub, 2004)
National Treasure is een film over een verborgen schat, over de Vrijmetselaars, de Tempeliers en Nicolas Cage als historicus en schatzoeker Benjamin Franklin Gates. Een typische avonturenfilm die je kan kijken zonder al te veel na te denken. Ook wel eens lekker na alle moeilijke arthouse-films die je in je vrije tijd misschien kijkt.

Lord of War (Niccol, 2005)
Lord of War is geregisseerd door de Andrew Niccol, de regisseur die ons de fantastische sciencefiction thriller Gattaca (1997) bezorgde. In Lord of War speelt Cage de Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov, iemand die het roer volledig omgooit. Hij besluit van de ene op de andere dag dat hij wapenhandelaar wil worden. Al snel krijgt hij de smaak te pakken en raakt hij verslaafd aan de spanning en het grote geld. Maar dan, na jaren in deze business, krijgt hij last van zijn geweten. Een zeer indrukwekkende film die qua thematiek doet denken aan Schuld en Boete van onze grote Russische vriend Fjodor Dostojevski.

nicolas cage yuri orlov lord of war netflix
Still uit Lord of War (2005)

Ghost Rider (Johnson, 2007)
Ghost Rider
is een superheldenfilm waarin Cage de rollen speelt van Johnny Blaze en het personage Ghost Rider. Hij besluit zijn ziel te verkopen aan de duivel, net als Faust in het gelijknamige boek van Johann Wolfgang von Goethe uit 1832, alleen Cage doet dit om iemand te redden waar hij van houdt. Jaren na dit pact krijgt hij de kans om zijn ziel weer terug te winnen.

Astro Boy (Bowers, 2009)
Een animatiefilm waarin Nicolas Cage de stem van Dr. Tenma inspreekt.

Knowing (Proyas, 2009)
In de sciencefictionfilm Knowing speelt Cage de rol van John Koestler, een docent die een eigenaardige reeks cijfers en wetmatigheden ontdekt waarin hij rampen uit de afgelopen 5 decennia kan teruglezen (het aantal slachtoffers én de exacte locatie) en later in de film merkt hij zelfs dat hij in deze cijfers drie nog te gebeuren rampen kan ‘voorspellen’. Nicolas Cage doet er vervolgens natuurlijk alles aan om dat te voorkomen, want zo hij is: een persoon met een zwak voor de mensheid.

Kick-Ass (Vaughn, 2010)
Zijn rol in Kick-Ass vinden wij stiekem het leukst. Hij speelt hierin Damon Macready (aka Big Daddy), vader van de elfjarige Mindy Macready (aka Hit-Girl), een rol van Chloë Grace Moretz. Hij is een oud-politieman die in z’n vrije tijd een superheldenkostuum aantrekt om de boevenbaas Frank D’Amico (Mark Strong) uit te schakelen. Hiervoor heeft hij zijn dochter Mindy ook het nodig geleerd qua vechtkunsten. Erg leuke real-life superheldenfilm. De film is geregisseerd door Matthew Vaughn en geproduceerd door Brad Pitt. Laatstgenoemde zou eigenlijk de rol van Big Daddy spelen, maar uiteindelijk koos Vaughn voor Cage. Wij denken dat ze rol allebei goed hadden kunnen spelen!

nicolas cage big daddy hitgirl Netflix Kick-ass
Still uit Kick-Ass (2010)

Drive Angry (Lussier, 2011)
In de actie fantasyfilm Drive Angry speelt Cage de rol van Milton, een vader die ontsnapt uit de hel om wraak te nemen op de mannen die zijn dochter hebben vermoord. Maar dat niet alleen. Nee, Cage wil ook wraak voor het feit dat zijn kleindochter door deze zelfde mannen is gekidnapt. Wij zouden niet in de schoenen van deze misdadigers willen staan.  De film is geregisseerd door Patrick Lussier van Scream (1996), een aan te bevelen horror mysteryfilm die ook te vinden is op Netflix, als je van dit soort type films houdt natuurlijk. De meningen hier bij Wij Kijken Netflix zijn in ieder geval zwaar verdeeld wat betreft het het standpunt hoe genietbaar horror is of kan zijn.

Season of the Witch (Sena, 2011)
En als laatste en meest recente Cage film op Netflix is daar Season of the Witch. Niet zo een hele goede film, dat geven we toe, maar wel eentje waarin Nicolas de ridder Behmen von Bleibruck (!) speelt in de 14e eeuw. Als een meisje, in zijn ogen ten onrechte, wordt beschuldigd van heksenactiviteiten, slaat het moraalkompas van onze geliefde Nicolas Cage natuurlijk op tilt en doet hij vervolgens alles aan om haar te redden. In deze rol heeft hij trouwens blond haar, een beetje zoals die zanger van Nickelback. Met het enige verschil dat Cage wel wegkomt met dit kapsel.

nicolas cage season of witch haar hair Netflix
Still uit Season of the Witch (2011)


Dit waren alle films op Netflix met een (hoofd)rol voor Nicolas Cage, maar heb je nu nog steeds geen genoeg van hem (wat wij goed kunnen begrijpen)? Dan heb je hier nog enkele titels met hem in de cast!

Deze staan (nog) niet op Netflix, maar zouden daar zeker niet misstaan.

Raising Arizona (Coen & Coen, 1987)
In Raising Arizona van Joel en Ethan Coen is Nicolas Cage Herbert I. McDunnoug, een kleine boef die trouwt met de ex-agente Edwina ‘Ed’ McDunnough (Holly Hunter). Als blijkt dat zijn vrouw onvruchtbaar is, verzinnen de twee het idee om een kindje te jatten van een rijk echtpaar. Zij kregen toch een vijfling, dus ze kunnen er best eentje missen. Maar dit alles loopt natuurlijk niet op rolletjes, daar zorgen de Coen Brothers wel voor.

Wild at Heart (Lynch, 1990)
In deze film van David Lynch wil Sailor (Nicolas Cage) op roadtrip met z’n leuke vriendinnetje Lula Fortune (Laura Dern), maar haar moeder is hier zo op tegen dat ze besluit om een huurmoordenaar in te huren om Cage uit de weg te ruimen. Is het alleen omdat zij hem niet mag, of speelt er meer?

 nicolas cage wild at heart netflix
Still uit Wild at Heart (1990)

Adaptation. (Jonze, 2002)
In deze film van Spike Jonze, van het vorig jaar verschenen en magistrale Her, speelt Nicolas Cage de dubbelrol van Charlie en Donald Kaufman. Hij werd voor deze rol genomineerd voor een Oscar voor beste acteur in een hoofdrol. Het is een absurde tragikomedie, geschreven door Charlie Kaufman, waarin Cage twee tweelingbroers speelt. De ene werkt hard aan een script over een orchideeënkweker, maar heeft moeite om alles op papier te krijgen, de ander volgt van de ene op de andere dag een hoe-schrijf-ik-een-script-cursus en knalt zonder enige moeite het vergelijkbare script op papier. Én hij krijgt ook nog eens alle onbereikbare vrouwen waar Charlie alleen maar van kan dromen. Cage laat in deze dubbelrol dat hij gewoon goed kan acteren, hij speelt de nerveuze Charlie en de zelfverzekerde Donald met verve, en dat hij ook in serieuze films een grote rol kan spelen. Zijn Oscar-nominatie voor deze rol is dan ook meer dan terecht.

Dit was een greep uit het gevarieerde oeuvre van Nicolas Cage. Voor het geval Nicolas zichzelf googelt en hier terecht komt (wat wij goed kunnen begrijpen): Happy birthday Nico brapapapapowww!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.