Wat te doen na het bingewatchen van je favoriete serie?

Er is maar één ding erger dan wachten tot er een nieuw seizoen van je favoriete serie uitkomt: weten dat er überhaupt nooit meer een nieuw seizoen verschijnt. Als je favoriete serie is afgelopen, kan je soms een behoorlijke leegte ervaren. Dit is het bekende zwarte gat waarvan je nooit dacht dat jij er ooit in zou komen te zitten. Maar er zijn gelukkig genoeg manieren om de pret nog een beetje door te trekken. 

Bingewatchen

Als je een favoriete serie hebt, is het moeilijk om die niet in één keer af te kijken. Sinds de introductie van Netflix hebben we kennisgemaakt met het fenomeen “bingewatchen”, waarbij de kijker in een korte tijd veel afleveringen achter elkaar kijkt. Op deze manier heb je binnen een mum van tijd je favoriete serie gezien.

Veel Nederlanders doen het. Sterker nog, er zijn experts die beweren dat je slimmer wordt van bingewatchen. Maar uiteraard kleeft er ook een heel groot nadeel aan het fenomeen. Je nieuwe favoriete serie is voorbij voordat je er erg in hebt en opeens zit jij in een zwart gat. In een enorme leegte die soms moeilijk op te vullen is….

Maar niet getreurd, beste mensen! Er zijn oplossingen voor.

Parallel Universum

De kracht van een goede serie is dat de serie je gedurende alle afleveringen in een parallel universum trekt, waar je personages gaat liefhebben of haten, je je onderdeel van hun verhaal gaat voelen en waarin je meevoelt met de emoties die deze karakter ervaren.

Er zijn tal van fansites die zich er volledig oprichten die universums nog verder uit te pluizen en uit te diepen. Voor haast elke populaire series is er wel een fansite, van The Wire tot aan Stranger Things. Niet alleen kom je op die fansites nog meer over je favoriete serie tegen, je kan je er ook mengen met gelijkgestemden, die een evengrote fan zijn als jij, of misschien wel groter.

Bron: Pexels

Mocht je zelf in de huid van je favoriete personage willen kruipen, een serie op een andere manier willen beëindigen of gewoon het hele verhaal nog een keer willen spelen, dan kan je bijvoorbeeld in een casino online je serie herbeleven.

Game of Thrones, South Park, en ook films als Jurrassic Park, Gladiator en Planet of the Apes, alle titels zijn hierin omgebouwd tot videospellen en zorgen ervoor dat je ook na het kijken van je favoriete serie of film kan blijven hangen in dit magische en unieke universum. Zo wordt dat zwarte gat misschien iets minder groot en kan je de tijd opvullen totdat je weer een nieuwe favoriet hebt.

Netflixtoerisme

Mocht je het nog verder willen trekken en bijvoorbeeld willen zien hoe de échte wereld zich mengt met het universum van jouw serie, dan kan je gewoon naar de plek reizen waar de titel is opgenomen!

Een goed voorbeeld van dit “Netflixtoerisme”, en tevens hoe dit kan doorslaan, is Breaking Bad. Fans van de serie zochten ook naar manieren om nog van de serie te kunnen genieten toen ze hem hadden afgekeken en trokken massaal naar het huis van Walter White in Albuquerque in de Verenigde Staten, om de scene te imiteren waar hij een pizza op het dak gooit.

Het ging zelfs zo ver, dat de producent fans moest vragen hiermee te stoppen. Er woonden namelijk gewoon mensen in het huis….

Leuk feitje: deze scene stond in één take op beeld. Bekijk hem hieronder maar eens. Soms moet je een beetje geluk hebben.

Tentoonstellingen

Maar er zijn nog meer mogelijkheden om je uit het zwarte gat te trekken. Zo kan je bijvoorbeeld tentoontellingen bezoeken over series of films. Dit is een plek om bijvoorbeeld andere fans te ontmoeten en om decors, spullen en kostuums te bekijken. En met een beetje geluk zijn er ook acteurs of actrices te vinden waar je een handtekening van kan krijgen.

Op deze manier word je dus even onderdeel van de wereld van de film of serie.

Dit soort tentoonstellingen trekken erg veel fans. Je kent misschien al de rondtrekkende Harry Potter tentoonstelling, de Harry Potter Exhibition, met daarin allerlei spullen uit de bekende film, maar er zijn er nog veel meer.

Deze winter is er namelijk ook een speciale Game of Thrones tentoonstelling, vlak over de grens in Oberhausen, Duitsland. Hierin kan je onder andere kostuums zien uit de serie en andere artefacten. Deze tentoonstelling is te zien tot 12 februari 2019. Zo kom je de tijd misschien een beetje door tot april 2019, als seizoen 8 van Game of Thrones uitkomt.

Wij blijven het wel jammer vinden dat HBO series als Game of Thrones niet op Netflix komen, maar uiteraard snappen we het wel, omdat HBO zelf een streamingsdienst heeft. Dus wat doe je er tegen?

Zelf nog tips?

Hoe dan ook, hopelijk heb je een paar tips opgedaan om uit het zwarte gat te klimmen na het bingewatchen van je favoriete serie of filmreeks. Heb je nog andere tips wat jij meestal doet? Laat het ons dan zeker even weten op onze Wij Kijken Netflix pagina op Facebook. Daar doe je ons, en alle andere film- en seriefans, vast een heel erg groot plezier mee.