luther de film datum netflix

Het einde van Luther … of toch niet?

Hebben jullie ook zo genoten van de televisieserie Luther? Na vijf seizoenen leek het doek dan toch gevallen, maar er is goed nieuws: er komt namelijk, naar alle waarschijnlijkheid, een Luther de film. Dat maakte hoofdpersoon Idris Elba bekend.

Wanneer Luther de film op Netflix komt, is nog niet bekend. Maar wij vinden het al heel wat dat er ├╝berhaupt nog iets gemaakt gaat worden. Volgens Idris ligt het plan er en is de kans zeer groot dat er daadwerkelijk geschoten gaat worden. Laten we het hopen.

Waar gaat Luther eigenlijk over?

In 2010 maakten we via de BBC kennis met het personage John Luther (de doorbraakrol van acteur Idris Elba). Hij is een ontzettende goede rechercheur die zelfs de meest lastige zaken, door een unieke kijk op de wereld, een eigen manier van werken en door slim speurwerk, weet op te lossen.

Hij kan zich goed inleven in de boeven en misdadigers. Maar daar staat, we zouden bijna zeggen ”uiteraard’, iets tegenover: persoonlijk is Luther niet echt een makkelijk persoon om mee om te gaan. En dat is een understatement, want het ene moment lijkt alles goed te gaan en is het een aardige man, terwijl hij op het andere moment zelf super gewelddadig uit de hoek kan komen.

Het is deze spanning, en het niet schuwen van de minder leuke dingen van het vak, die de serie Luther ver boven de gemiddelde Britse misdaadseries doet uitstijgen.

Luther (Idris Elba) onthult een auto. Bron: Luther/Netflix -tekst loopt door onder afbeelding

Luther de film

In 2010 kwam het eerste seizoen op de BBC. Vijf jaar laten waren er inmiddels vier seizoen te zien, vanaf dat moment ook via Netflix. Daar leek het bij te blijven, totdat er in 2019 opeens een vijfde en laatste seizoen werd gemaakt.

Dat leek dan toch echt het einde, maar nu is er dus bekend geworden dat er een hele grote kans is dat Luther de film definitief gemaakt zal worden. Er gaan geruchten dat het verhaal zich wat meer internationaal zal gaan afspelen in plaats van alleen in de UK.

Wij laten het maar allemaal over ons heenkomen. Als we meer weten, lees je het natuurlijk op onze site, op onze FB-pagina, op Instagram of via onze befaamde en beruchte nieuwsbrief. Volg ons dus zeker via deze kanalen als je nooit meer iets wilt missen.