Het tweede deel van Lupin aangekondigd door Netflix schoonmaken museum

Het tweede deel van Lupin door Netflix aangekondigd

Hebben jullie een paar weken geleden ook zo genoten van de Franse serie Lupin? Wij wel. Dus het was jammer dat er slechts vijf afleveringen op Netflix stonden. Maar we hebben goed nieuws: het tweede deel van Lupin is inmiddels door Netflix aangekondigd.

Het tweede deel van Lupin

Als je na of tijdens het zien van de serie even stiekem naar de iMDB-pagina was gegaan, had je het allicht al gezien: er zijn meer dan vijf afleveringen van Lupin. Maar waar is de rest dan? Nou, die komen dus nog.

Dit tweede deel, dat ergens in de zomer van 2021 exclusief en wereldwijd op Netflix te zien zal zijn, zal wederom uit vijf afleveringen bestaan. Een exacte datum is er nog niet, maar als je onze nieuwsbrief, Facebook en/of Instagram in de gaten houdt, hoor je het vanzelf als er meer informatie bekend is.

Waar ging Lupin ook alweer over?

Maar waar ging Lupin ook alweer over? Nou, centraal staat het personage Assane Diop (gespeeld door de acteur Omar Sy, bekend van o.a. Intouchables). Hij is een dief, maar wel een charmante en zeer intelligente variant.

Onze held aan de koffie. Bron: Lupin / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Al vroeg in zijn jeugd vluchten hij en zijn vader van Senegal naar Frankrijk. Zijn vader komt al vroeg te overlijden en dan staat hij er alleen voor. In Lupin is Assane Diop inmiddels een volwassen man en ready om zijn vader te wreken.

Papa Diop is namelijk ooit valselijk beschuldigd voor een misdaad. Een waar hij dus niks mee te maken had. De schuldigen, een rijke familie, zullen nu moeten boeten.

Assane Diop treedt hiermee in de voetsporen van het bekende boekpersonage Arsène Lupin, in 1905 verzonnen door schrijver Maurice Leblanc, en in Frankrijk net zo bekend als Sherlock Holmes.

Hoe dan ook, het is een heerlijke serie met een flard magisch realisme. Daarnaast zit er genoeg spanning en spionage in om de hele tijd te blijven boeien. Tel hier het sterke spel bij op van Omar Sy en je hebt genoeg redenen om de serie te bekijken. Doe dat dus zeker. Dan kan je aankomende zomer gelijk door met alle nieuwe afleveringen van Lupin.