House of Cards seizoen 6 op Netflix heeft een datum

House of Cards seizoen 6 op Netflix heeft een datum

House of Cards seizoen 6 op Netflix heeft een datum. Het duurde allemaal iets langer dan normaal, daarover later meer, maar we weten wanneer we naar het zesde seizoen van deze Netflix Original kunnen gaan kijken. 

Geen Frank Underwood

Het zal niet als een verrassing komen dat het personage Frank Underwood, geportretteerd door Kevin Spacey, niet in House of Cards seizoen 6 te zien zal zijn. De gevallen Hollywoodster kwam vorig jaar in het nieuws omdat hij in 1986 als 26-jarige acteur Anthony Rapp, een acteur van toentertijd 14 jaar, seksueel zou hebben aangerand.

Spacey kwam een paar uur later al met een statement waarin hij zei zich het voorval niet te herinneren, maar als het echt gebeurd was, dat hij dan zijn welgemeende excuses maakte. Maar daar bleef het niet bij. Hij kwam ook nog eventjes in één keer publiekelijk uit de kast en hij zei dat hij vanaf nu koos “to live as a gay man”.

Het was ten tijden van het hele Harvey Weinstein en #metoo verhaal, dus dit kon er ook nog wel bij. Iedereen viel over Spacey heen vanwege zijn gedrag, maar ook door de manier van naar buiten brengen van zijn eigen homoseksualiteit. Men vond dat dat niet kon in één en hetzelfde statement.

Ontslag van Spacey

Na de beschuldiging kwamen er al snel geluiden dat hij ook bepaalde medewerkers van House of Cards bleek te hebben lastiggevallen. En dus voelde Netflix zich genoodzaakt om hem direct te ontslaan. Wij begrijpen dat ten zeerste.

En daarom komt zijn personage Frank Underwood dus niet meer terug in House of Cards seizoen 6. Maar hoe zullen de schrijvers deze leegte nu dan gaan opvullen? Wij zijn heel erg benieuwd of ze dit is gelukt.

Apart seizoen

Maar dat het een gek seizoen zal worden, staat nu al vast. Zo zal zijn vrouw Claire Underwood (een rol van actrice Robin Wright) de hoofdrol vervullen als vrouwelijke president van de Verenigde Staten van Amerika. We zijn benieuwd hoe dit uitpakt en welke verhaallijnen de schrijvers zullen aanboren om de serie een einde die geven die ermee door kan.

Verder telt het zesde seizoen van House of Cards maar acht afleveringen. Normaal waren dat er altijd dertien. Het zal sowieso het laatste seizoen worden van deze populaire Netflix Original.

Vanaf wanneer kunnen we kijken naar House of Cards seizoen 6?

Alle acht de afleveringen zullen op 2 november 2018 tegelijkertijd op Netflix verschijnen. Het is vanaf deze datum dat we dus kunnen zien hoe de schrijvers van House of Cards het gigantisch grote probleem dat op hun bordje kwam hebben weten op te lossen, of niet natuurlijk.

Hebben jullie er nog wel een beetje zin in? Laat het ons weten via Facebook. En wil je weten welke titels er binnenkort nog meer op Netlflix komen? Check dan onze Binnenkort op Netflix pagina.