into-the-night-seizoen-2

Into the Night seizoen 2 volgende maand op Netflix Nederland

Heb je vorig jaar ook met spanning naar het eerste seizoen van de Belgische Netflix Original Into the Night gekeken? Nou, er is goed nieuws. Want Into the Night seizoen 2 komt in september op Netflix!

Sciencefictionserie geïnspireerd op een Pools boek

De serie is geïnspireerd op het boek The Old Axolotl: Hardware Dreams uit 2015 van de Poolse auteur Jacek Dukaj. Het moet wel gezegd dat het boek iets meer diepte heeft – waarin onderwerpen worden aangehaald als ‘wat betekent het om mens te zijn’, en ‘hoe om te gaan met AI’ – en de serie iets meer een spannende thriller is, maar dat mag de pret niet drukken.

Want spannend is het allemaal wel. In Into the Night leven de hoofdpersonen in een wereld waarin de zon een beetje gek is gaan doen. Wat blijkt? Hij straalt opeens een dodelijke vorm van straling uit, in plaats van UV en UB.

De mensen op aarde moeten er daarom voor zorgen dat ze altijd aan de kant van de aarde zijn waar op dat moment de zon niet schijnt. Dat is uiteraard een hele klus.

Onze hoofdpersonen zitten in een gekaapt vliegtuig van Brussel en Moskou en proberen op deze manier – door alsmaar naar het westen te vliegen – de zon voor te blijven.

Wanneer komt Into the Night seizoen 2 op Netflix?

Into the Night seizoen 2 belooft net zo spannend te worden als het eerste seizoen. Vanaf 8 september zal het hele tweede seizoen op Netflix verschijnen.

Het einde van het eerste seizoen eindigde met een fikse cliffhanger, dus dat belooft wat.

Tot die tijd moet je het doen met onderstaande teaser. Wij kijken er in ieder geval ontzettend naar uit! Hopelijk jullie ook.

Spannende thriller

De serie draait in principe om de relatie tussen de mensen onderling. Ze zitten door ‘onvoorziene omstandigheden’ – een apocalyptisch natuurramp met Bijbelse proporties – met elkaar opgescheept en dat levert uiteraard een hoop strijd op.

Maar bovenal is Into the Night – de eerste volledig Belgische Netflix Original – een razend spannende serie met thriller-elementen die je in één ruk uitkijkt.

Voor liefhebbers van: Snowpiercer (2020-)

De passagiers nemen het heft in eigen handen. Bron: Into the Night / Netflix