kerstfilms op Netflix home alone.2 donald trump christmas

Kerstfilms op Netflix: De leukste films en series voor de feestdagen

Jingobells! Daar is ‘ie weer, het overzichtje met de leukste Netflix-kersttitels van dit jaar. Ook dit jaar doken we het Netflix-aanbod in om de leukste en ontroerendste (kerst)films op te vissen. Deze films zijn wat ons betreft perfect om tijdens de kerstvakantie te gaan kijken (stiekem ook gewoon leuk na Kerst). Of je het nu in je eentje kijkt, of met je partner, of wellicht met de hele familie, met deze titels kom je de feestdagen zeker chillend door. Dus zet die kerstboomlichtjes aan, nestel je zelf op de bank of in bed met een warm dekentje, en have fun met de kerstpret!

Kerst en de kerstvakantie gaan wat ons betreft om gezelligheid, samenzijn en toch zeker ook liefde en vrede. Een stukkie warmte tijdens koude dagen. Met dit in het achterhoofd, hebben we de volgende titels bij elkaar verzameld. Inhoudelijk zijn ze niet allemaal Kerst-gerelateerd, maar de boodschap of sfeer is zeker passend voor tijdens de feestdagen. Veel plezier!

We trappen af met alle kerstfilms die makkelijk op te sporen zijn op Netflix via de zoekfunctie (“Christmas”, “Kerst”, typ maar en je komt er wel) of via het genre-kopje ‘Favorieten tijdens de feestdagen’. Je komt dan vanzelf bij allerlei films met het woord Christmas etc. in de titel. Op zich heb je dan al een hele lijst kerstfilms te pakken, maar we willen dus zogezegd graag wat verder kijken dan onze kerstneus lang is en speuren graag verder naar andere films die bij de feestdagen passen. We schreven al twee keer eerder over de leukste kerstfilms op Netflix, dus bekijk onze oudere artikelen over kerstfilms op Netflix ook zeker even door hier voor het 2014 en hier voor 2015 overzicht te klikken.

Fireplace 4K

Kerst-proof want: Warmte ;-), knisperend vuurtje in je digitale haard

Een van onze eerste en vreemdste ontdekkingen op Netflix is zonder twijfel Fireplace 4K. We schreven er al eerder over, en deze titel staat nog steeds op Netflix. Hoe droog! Geniet van heerlijk knapperend haardvuur op je digitale schermpje. Vergeet het niet uit te zetten als je naar bed gaat!

kerstfilms op Netflix Fireplace 4K open haard beelden
Vuurbeelden voor sfeer. Je moet het maar verzinnen én willen. Bron: Fireplace 4K/Netflix

Home Alone

Kerst-proof want: kerstklassieker, Kerst druipt er vanaf

Vooruit dan, 1 film dan uit het kerstrijtje van Netflix. Want natuurlijk laten we de kerstklassieker van de jaren ’90 niet achterwege in dit rijtje. Zeker niet nu RTL 4 breekt met de traditie om de Home Alone-films uit te zenden tijdens Kerst. Gelukkig hebben we ons aller Netflix (en vooruit, RTL 8) om Kevin voor de 1000e keer achtergelaten te zien worden in dat gigantische huis waar ze wonen. Wist je trouwens dat Donald Trump een rolletje speelde in Home Alone 2? Nee? Kijk maar hieronder voor de scene waarin een rijke hotelgast de revue passeert…

kerstfilms op Netflix Home Alone 2
Kevin in een poepie duur hotel. En wie loop je dan tegen het lijf? Donald Trump! Bron: Home Alone 2/Netflix

Sense 8 kerstspecial

Kerst-proof want: Kerst-special, liefde, speelt zich af rond Kerst

Vorig jaar kwam de Netflix Original Sense 8 uit. De serie bleek heerlijk vermakelijk en wist ook een bijzondere sfeer te creëren. En laat bijzondere sferen nou net bij Kerst passen, moeten de makers (o.a. de Wachowski’s) van Sense 8 gedacht hebben. Zodoende dat er vlak voor Kerst een speciale, twee uur durende kerstspecial uitkomt met de hoofdpersonages uit Sense 8. Even een vlugge reminder: Een aantal mensen -die op verschillende plekken op aarde zijn geboren, maar WEL op dezelfde dag- staan op de een of andere manier in connectie met elkaar. Dat zorgt ervoor dat ze in elkaars situaties kunnen inleven en elkaar kunnen helpen, mocht dat nodig zijn.

En dat is handig, want er zijn duistere partijen die achter hun krachten aanzitten. Een serie met het koele van IJsland/Londen, het drukke van Mumbai, het warme van Mexico en het levendige van San Francisco…er zijn een hoop smaken te proeven in de serie. De kerstspecial kan niet anders dan een fijne productie zijn voor tijdens de feestdagen! Overigens komt seizoen 2 van Sense8 uit in het voorjaar van 2017, te weten op 5 mei. Tot die tijd vermaken we dus ons met dit Kerstige tussendoortje, waarvan je de trailer hieronder kunt bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=h7JTJzb6ybQ

Pretty Woman

Kerst-proof want: Romantiek, liefde, het bekende Kerst-rode jurkje

‘Pretty Woman…walking down the street’! Het liedje van Roy Orbinson krijg je maar moeilijk uit je hoofd. De film Pretty Woman werd net zo zeer een klassieker in de jaren ’90. Het Hollywoodachtige sprookje waarin het personage van Julia Roberts transformeert van prostituee tot chique dame en tevens metgezel van Richard Gere, werd in 1990 een gigantisch kassucces. En 26 jaar na dato heeft het natuurlijk nog niet aan romantiek ingeboet. Dus ben je deze Kerst te porren voor een (ietwat) zoetsappige film vol met liefde en kerst-rode avondjurken, dan behoort Pretty Woman zeker tot de mogelijkheden!

kerstfilms op Netflix pretty woman netflix aanbod tips
Richard en Julia met een hoedje. Bron: Pretty Woman/Netflix

The Muppet Christmas Carol

Kerst-proof want: een van de bekendste kerstverhalen

Als er een mogelijkheid is om The Muppets in een lijstje mee te nemen, dan doen we dat met alle liefde. Want wie wordt er nu niet vrolijk van deze poppen? En dus zijn we blij dat we The Muppet Christmas Carol kunnen noemen in dit artikel met leuke kerstfilms op Netflix. In deze bekende Charles Dickens adaptatie is Scrooge (Michael Caine) weer eens een bitch ten opzichte van de hele wereld. Door middel van een aantal geesten, allerlei liedjes, de nodige humor en kerstverhalen van verschillende Muppets, komt hij erachter wat er echt toe doet in de wereld, namelijk liefde en lief zijn voor elkaar. Het maakt The Muppet Christmas Carol een hartverwarmende kerstfilm die je met een gerust hartje kan gaan kijken.

kerstfilms op netflix The Muppet Christmas Carol netflix aandod tips
Scrooge en verschillende Muppets in betere tijden. Bron: The Muppet Christmas Carol/Netflix

Lord of the Rings films

Kerst-proof want: Episch, fantasierijk, kwamen uit rond Kerst

Een epische filmtrilogie die menig filmliefhebber zal vermaken tijdens de feestdagen. De films kwamen destijds rond de Kerst uit. Misschien zat jij destijds ook wel met Kerst in de bioscoop om deze fantasierijke films te aanschouwen, waardoor ze altijd wel een kersttintje zullen blijven houden. Hoe dan ook, de Lord of the Rings films stralen een bijzondere sfeer uit die zeker bij de tijd van het jaar passen. Sfeervolle beelden, magische wezens en spannende gevechten zorgen er wat ons betreft voor dat deze films het label ‘Kerst-proof’ krijgen. En Frodo in het pak van Kerstman staat nog steeds ergens in onze top 7000 van dingen we eens gezien willen hebben.

kerstfilms op Netflix lord of the rings
Golem en Frodo aan het loeren. Bron: The Lord of the Rings/Netflix

Intouchables

Kerst-proof want: Hartverwarmend, bruggen bouwend, vriendschap

Een hartverwarmende film die we in deze barre tijden prima kunnen gebruiken. Philippe (François Cluzet) is een man van goede komaf, hij woont in een kast van een huis en het ontbreekt hem bepaald niet aan geld. Driss (Omar Sy) is een jonge knul die zijn roots in de banlieu heeft liggen, een gevangenisverleden heeft en momenteel van uitkeringen leeft. Driss komt op een dag bij Philippe om een (niet erg gemotiveerde) sollicitatie te doen om maar aan zijn sollicitatieplicht te voldoen.

Philippe heeft door zijn verlamming een verzorger nodig en geeft Driss de kans om deze verzorgende taken bij hem uit te voeren. Dat blijkt een goede zet te zijn; Driss krijgt bij Philippe structuur en zekerheid en andersom krijgt Philippe met Driss veel plezier door diens ongebruikelijke manier van verzorgen. En wij krijgen als kijker ook veel plezier, want hun vriendschap is zeker bijzonder en grappig te noemen. Zo zien we de Fransen graag. Ga ‘m vooral kijken als je zin hebt in het verhaal van een fijne, warme en ontwapende vriendschap. Want dat past wat ons betreft prima bij de Kerst en stiekem eigenlijk in elke periode van het jaar.

kerstfilms op Netflix Intouchables
Driss test uit hoeveel gevoel Philippe nog in zijn lichaam heeft. Bron: Intouchables/Netflx

Big Hero 6

Kerst-proof want: vriendschap

De Disney animatiefilm Big Hero 6 won in 2015 de Oscar voor Beste Animatiefilm en daar zijn we het volledig mee eens. De humor is leuk voor zowel de kinderen als oudere mensen, het verhaal origineel en de animaties oogstrelend en om je vingers bij af te likken.

Big Hero 6 draait om de band tussen robot Baymax en Hiro Hamada, een slim en technisch jongetje dat erg veel verstand heeft van robots en allerlei andere technische dingen. Hij leert een hoop van zijn eveneens briljante broer Tadashi en zijn vriendengroep bestaande uit Go Go Tamago, Wasabi No Ginger, Fred en Honey Lemon.

Door een samenloop van gekke omstandigheden beleven ze samen een avontuur waarin ze hun woonstad San Fransokyo moeten zien te redden voordat die vernietigd wordt. Humor, actie, liefde, ontroering: het zit allemaal in Big Hero 6. Wij vonden Big Hero 6 in ieder geval dan ook zeer de moeite waard vooral door het Japanse randje dat aan de gehele film kleeft en door de boodschap dat vriendschap erg belangrijk is. Een echte kerstgedachte dus.

kerstfilms op netflix big hero 6
De squad. Bron: Big Hero 6/Netflix

The Perks of being a Wallflower

Kerst-proof want: Vriendschap, warme coming of age-film, Kerst party’s met cadeautjes!

Het kan soms verdraaid moeilijk zijn om aansluiting te vinden bij andere mensen. Zeker als je een verlegen tiener met depressies bent op een middelbare school, zonder verdere vrienden. Dit geldt ook voor Charlie (Logan Lerman), een jongen die in deze situatie zit. Dan ontmoet hij Patrick (Ezra Miller), een jongen die bij hem in de klas zit en Charlie op een gegeven moment bij zijn eigen cluppie betrekt. Patrick is de stiefbroer van Sam (Emma Watson), een meisje waar Charlie al gelijk de hots voor heeft. Sam en Patrick nemen Charlie op sleeptouw en laten hem kennismaken met allerlei dingen die je als opgroeiende tiener kunt tegenkomen (feestjes, spacecake, noemt u maar op). De interactie tussen de tieners zorgt voor openhartige gesprekken en ontroerende momenten en de waarde van vriendschap wordt steeds opnieuw aangetoond. The Perks of being a Wallflower toont moeilijke momenten die je als muurbloempje (en als tiener in het algemeen) kunt hebben, zonder dat het in vervelende clichés vervalt. Sterker nog, de film heeft een sterk coming of age-sausje gekregen wat heel prettig is om te volgen. Thema’s als vriendschap, liefde, seksualiteit en drugs worden niet geschuwd. Zeker een hartverwarmende aanrader voor tijdens Kerst. Met als hoogtepunt de heerlijke scene met het epische ‘Heroes’ van de held David Bowie.

Sam en Charlie hebben een hechte band. Bron: The Perks of being a Wallflower/Netflix

The Bridge

Kerst-proof want: Winterse sfeer, speelt zich af in het koude Scandinavië (bekend terrein van de kerstman), passend en sferisch voor tijdens de donkere dagen

Een eervolle vermelding voor de allervetste Scandinavische serie ooit! Dat is namelijk The Bridge en mocht je deze nog niet gezien hebben, go check it out! Het is namelijk heel erg geschikt om te kijken tijdens de donkere dagen. We hebben over The Bridge al vaker de loftrompet gestoken want deze serie hield ons letterlijk urenlang achter elkaar aan de buis geplakt. Hier kun je lezen waarom je wat ons betreft deze Zweeds/Deense productie moet gaan volgen.

The Bridge

 

Kerstfilms op Netflix

Zo, dat was weer een lijstje vol met kerstige films voor tijdens de kerstvakantie, ook al gaan ze niet allemaal specifiek over Kerst zelf. Er komen waardes en thema’s in voor die wat ons betreft wel echt goed bij Kerst passen, vandaar deze keuze. Behalve films, is het natuurlijk ook heerlijk om vette en hilarische series op te zetten. Zo krijgen we van deze kerstvakantie geen genoeg van:

  • het hilarische Modern Family (met natuurlijk meerdere kerstafleveringen over de grappigste familie van de USA)
  • het altijd bizarre en toffe Family Guy (omdat dit zo lekker wegkijkt in je kerst-pyjamabroek)
  • Full(er) House (gezellig met de hele familie bij elkaar)
  • Gilmore Girls (omdat het zo tof is dat ze terug zijn)
  • New Girl (omdat drie mannen en een vrouw in 1 huishouden ontzettend grappig is)

Kortom, er is gelukkig heel wat te bekijken op Netflix. We mogen wel uitkijken dat we de kerstvieringen om ons heen niet vergeten en we hopen dat jullie dat ook niet zullen doen. Geniet van de feestdagen en alvast een fijn 2017 gewenst!