Kijktips op Netflix (week 1, 2019) blacklist seizoen 5 netflix

Kijktips op Netflix (week 1, 2019)

Happy New Year! En toen waren we opeens in het jaar 2019 aanbeland. Hopelijk heeft iedereen een fijne jaarwisseling gehad, zich niet ziek gegeten aan de oliebollen en geen koudje opgelopen tijdens de Nieuwjaarsduik. Wij zijn er ieder geval weer met een frisse en fruitige start van het jaar, want Netflix heeft niet stilgezeten en heeft natuurlijk weer het een en ander aan het aanbod toegevoegd. Enne, vergeet je niet onze Facebook-pagina te volgen zodat je geen enkele titel je meer ontgaat? Let’s go!

The Bridge (seizoen 4)

Wat ons betreft begint 2019 gelijk heel goed met de release van The Bridge seizoen 4, de serie uit Zweden en Denemarken die je van spanning op het puntje van je stoel laat zitten. Als je ons hebt gevolgd, heb je wellicht al gelezen dat dit vierde seizoen er al snel aan zat te komen, en nu is het eindelijk zo ver!

In de eerste twee seizoenen zien we Saga en Martin, een Zweedse en een Deense rechercheur, twee huiveringwekkende zaken oplossen. Tot nu toe nog niks nieuws onder de zon, want er zijn inmiddels heel veel Scandinavische misdaadseries. Maar The Bridge was en is anders dan het gros.

De sfeer is namelijk ijzingwekkend, de beelden om je vingers bij af te likken, de hoofdpersonages zeer sterk en goed uitgewerkt en de verhaallijnen (per seizoen een nieuw verhaal, maar wel met dezelfde hoofdrolspelers) elke keer weer raak en ontzettend spannend.

Dat zal in The Bridge seizoen 4 niet anders zijn! Hoewel, sinds seizoen 3 zien we niet alle hoofdpersonages uit de eerdere seizoenen verschijnen omdat het karakter Martin de serie is uitgeschreven. Hij is vervangen door de Deense rechercheur Henrik (Thure Lindhardt) en dat hebben de makers van The Bridge eigenlijk op geruisloze wijze gedaan want Henrik is een prima toevoeging aan de serie.

Henrik krijgt in ieder geval een flinke klus voor zijn kiezen wanneer een vrouw vermoord wordt aangetroffen vlakbij de beroemde Sontbrug. Het blijkt te gaan om het hoofd van de Deense immigratiedienst, dus er zouden best heel wat mensen met een motief kunnen rondlopen. Henrik hoopt dat hij snel beroep kan doen op de hulp van zijn maatje Saga om dit ijzingwekkende mysterie op te lossen…

Hoppa, wat ons betreft slaan we alle nieuwsjaarsrecepties en -feestjes over (wie heeft er nou behoefte aan menselijk contact?) en gaan we het jaar gelijk lekker goed van start met het kijken van deze heerlijke serie!

De teaser van The Bridge (seizoen 4), die sinds deze week dus op Netflix staat, bekijk je hieronder.

How to get away with Murder (seizoen 4)

Waar we deze week ook een vierde seizoen van verwelkomen, is van How to get away with Murder. De serie volgt een groep rechtenstudenten van een universiteit in Philadelphia en hun hoogleraar strafrecht Annalise Keating (gespeeld door Viola Davis).

Zij geeft enkele studenten de kans om op haar advocatenkantoor mee te werken en zodoende het een en andere over moorden en strafzaken te leren. Dat dit niet altijd goed gaat, bleekk al snel in het eerste seizoen van de serie.

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en alweer in How to get away with Muder seizoen 4 aangekomen. Het derde seizoen was er nogal één waarin heftige dingen gebeurden en dat heeft in seizoen 4 nog steeds zijn impact, vooral voor Annalise.

Al snel zal blijken dat het hier niet bij blijft, want er staat alweer een volgend potje drama klaar waaruit geput kan worden. Zet je glas koude cola en bak chips maar alvast klaar dus, en zet How to get away with Murder seizoen 4 op.

Tidying up with Marie Kondo

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk goede voornemens. Misschien is jouw goede voornemen wel om je huis eens flink op te ruimen en opgeruimd te houden. In dat geval ga je de volgende serie zeker nuttig vinden: Tidying up with Marie Kondo.

De titel verraadt het al een beetje, want in 8 afleveringen ga je zien hoe de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo Amerikaanse gezinnen helpt om hun huis opgeruimd te krijgen.

Of het nou een huishouden met kleine kinderen is, of een gezin waarvan de kinderen net het nest hebben verlaten, of waar meerdere huisdieren aanwezig zijn, Marie weet er wel raad mee.

Op eigenzinnige Japanse wijze, leert ze de bewoners, en natuurlijk ons als kijker, hoe je structuur en organisatie in je huis krijgt en hoe je afstand kunt doen van je spullen waar (sentimentele) waarde aan zit.

Doe je er voordeel mee en ga gelijk lekker aan de slag in je eigen huis als dat nodig is. Opruimen voelt goed en geeft je veel rust. De kunst is natuurlijk wel om het ook opgeruimd te houden, dus luister goed naar mevrouw Kondo en sla je slag!

Kijktips op Netflix (week 1, 2019)

Dit was weer ons Kijktips op Netflix (week 1, 2019) artikel met alle nieuwe films, series en afleveringen op Netflix van de afgelopen 7 dagen. Althans, dit waren onze tips. Alle overige nieuwe titels vind je in de tabel hieronder.

Vergeet ook zeker niet onze Netflix aanbod Nederland en Binnenkort op Netflix pagina’s te bekijken, voor een blik op respectievelijk het heden en de toekomst wat nieuwe titels op Netflix betreft. Kleine tip: favoriet de pagina’s zodat je af en toe even kan spieken wat er allemaal is bijgekomen.

Als laatste willen we jullie nog even wijzen op onze Facebookpagina en nieuwsbrief, zodat je altijd up to date blijft.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Heavy Rescue: 401 (2 seizoenen) Reality 2016 7.7
2 The Blacklist (5 seizoenen) Misdaad, Mysterie 2018 8.1
3 Dix Pour Cent (3 seizoenen) Komedie 2017 7.9
4 Brothers For Life Actie 2018 5.2
5 Lionheart Komedie 2019 4.0
6 The Bridge (aka Bron/Broen) (4 seizoenen) Misdaad, Mysterie 2018 8.7
7 Sneeuwkoningin 2 Animatie, Avontuur 2014 6.3
8 Memories of the Alhambra 8 afleveringen) Drama 2018 8.5
9 My Girl 2 Komedie 1994 5.2
10 Pokémon the Movie: I Choose You! Animatie, Actie 2017 6.5
Titel Genre Jaar iMDB