Kijktips op Netflix (week 1, 2020) gomorra seizoen 4 wanneer op Netflix

Kijktips op Netflix (week 1, 2020)

We zijn weer begonnen! Hopelijk wordt 2020 een mooi jaar wat betreft toevoegingen aan het aanbod van Netflix Nederland. De afgelopen week zijn er in ieder geval weer een hoop nieuwe dingen toegevoegd. Welke allemaal zie je in de tabel onderaan het artikel. Onze tips hieruit vind je in de onderstaande alinea’s. Je kan ook alvast alle al aangekondigde titels voor januari 2020 checken.

Sex, Explained (seizoen 1)

Waar we vroeger stiekem over seksualiteit en voortplanting in boeken moesten lezen, ligt anno 2020 alles anoniem voor het oprapen. Zo ook op Netflix want de serie Explained komt met een specifieke serie over seks: Sex, Explained.

In korte afleveringen van zo’n 20 tot 25 minuten neemt de serie je mee naar de wereld van seksuele fantasieën, aantrekkingskracht, voorbehoedsmiddelen en geboortes. En alles wordt aan elkaar gepraat door de fantastische Janelle Monáe.

En zoals Explained wel vaker doet, worden er ook interessante historische situaties bijgehaald en zie je hoe seks en wetenschap een eeuwenoude geschiedenis hebben. Dus mocht je je kennis over dit onderwerp in het nieuwe jaar willen opfrissen, treuzel niet en ga de 5 afleveringen van Sex, Explained bekijken.

Elysium

Als je ook altijd voor een goede sci-fi film bent te porren, dan moet je zeker even opletten. Want misschien is Elysium dan wel wat voor jou. Het is een snelle sciencefictionfilm van de Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp, met hoofdrollen voor Matt Damon, Diego Luna, Jodie Foster en Sharlto Copley.

We schrijven het jaar 2154. Zoals wel vaker in sciencefiction films, is de situatie op aarde penibel met veel chaos, armoede, honger en dus weinig goede perspectieven. Daarom zoeken de welgestelden op aarde hun heil op Elysium, een groot ruimtestation waar een goed leven mogelijk is. Wauw!

Hier staat dan tegenover dat dit alleen voor de rijke populatie weggelegd is. Arme gelukszoekers worden met keiharde hand buiten Elysium gehouden. Max Da Costa (Matt Damon) is een man die dringend naar Elysium moet. Wanneer zijn oude vriendin hem vraagt om haar doodzieke dochter ook naar Elysium te brengen voor medicatie, ontstaat er een hachelijke en schrijnende missie.

Elysium is een prima en vermakelijke film om te kijken, maar is op een bepaalde manier ook pijnlijk omdat de situatie in deze film min of meer ook in onze huidig tijdperk voorkomt. In Elysium zijn het Max, het dochtertje en vele anderen die de oversteek willen maken, bij ons zijn het de bootvluchtelingen die de oversteek naar Europa willen maken.

Iedereen is op zoek naar een beter leven, maar dat recht is in Elysium, en ook hier bij ons, blijkbaar niet voor iedereen weggelegd. Schrijnend.

Gomorra (seizoen 4)

Lezers die ons al langer volgen, bijvoorveeld op Facebook, Instagram of via de nieuwsbrief, weten dat wij grote fans zijn van de Italiaanse maffiaserie Gomorra. Dus wij zijn dan ook door het dolle heen dat het vierde seizoen van Gomorra sinds deze week op Netflix te zien is.

Centraal staat de maffiabende Camorra die de straten van Napels goed in hun greep hebben. Elk seizoen staan er mensen op, komen anderen ten val en zijn er weer nieuwe gebeurtenissen die hun weerslag hebben op specifieke personen en op de groep als geheel.

De serie Gomorra is onverbiddelijk hard en eerlijk. Aan concessies om het voor ons als kijker ietsje aangenamer te maken doen de makers niet. En dat is maar goed ook, want het levert met Gomorra een serie op die zich kan meten met misdaadseries als The Sopranos en The Wire.

Gomorra is een inktzwarte serie over macht verkrijgen en behouden, loyaliteit, armoede en opofferingen. En dit alles is ook nog eens fantastisch in beeld gebracht. Het vierde seizoen staat sinds deze week op Netflix. De trailer is hieronder te bekijken.

Vikings (5 seizoenen)

Onze laatste tip van de week is de serie Vikings. Sinds deze week zijn 5 seizoenen van deze spannende avonturenserie op Netflix te zien. Met een 8,6 als gemiddeld cijfer op iMDB mag je er vanuit gaan dat het een goede serie is. En dat klopt ook.

We krijgen als kijker een keiharde wereld voorgeschoteld met Vikings, koninkrijken met verschillende belangen, heftige vechtpartijen en romantiek. Je moet de serie niet gaan kijken als je een historisch nauwkeurig beeld wilt krijgen van de tijd van de Vikings, maar dat wordt goedgemaakt met spannende intriges, gevechten van epische proporties en prachtige visuals.

Dus als je houdt van series als Game of Thrones en bijvoorbeeld het nieuwe The Witcher, dan moet je Vikings op Netflix Nederland zeker een kans geven. Een trailer is hieronder te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=8dGCvJkzQSE

Kijktips op Netflix (week 1, 2020)

Ziezo, de kop is er vanaf. Het Netflix jaar 2020 is hiermee officieel begonnen. Hopelijk kan je weer een paar nieuwe titels aan je groeiende kijklijst toevoegen. Alle nieuwe titels van de vorige zeven dagen, ook die we hierboven niet als tip hebben uitgelicht, zijn in de onderstaande tabel te vinden.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Alexa & Katie (3 seizoenen) Komedie 2018 7.2
2 Angels & Demons Actie, Mysterie 2009 6.7
3 Anne with an E (3 seizoenen) Drama 2019 8.5
4 Arashi’s Diary: Voyage (1 seizoen) Documentaire 2019 -
5 Baby Geniuses Komedie, Familiefilm 1999 2.6
6 Blue Lagoon: The Awakening Drama 2012 5.7
7 Brandweerman Sam (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2014 6.5
8 Captain Phillips Biografie, Misdaad 2016 7.8
9 Captains Courageous Avontuur, Drama 1996 6.4
10 Cirque du Freak – The Vampire’s Assistant Actie 2017 5.9
Titel Genre Jaar iMDB