get out op netflix nederland jordan peele black lives matter netflix

Kijktips op Netflix (week 1, 2021)

Voorgaande jaren ging het steeds verkeerd, maar nu hebben we aan het begin van het nieuwe jaar wél het juiste jaartal in de titel genoteerd! Dit gaat dus een goed jaar worden, dat is nu wel duidelijk. Dus sit back en relax met ons eerste weekoverzicht: ons kijktips op Netflix (week 1, 2021) artikel.

Modern Family (seizoen 11)

Sinds deze week staat het elfde en laatste seizoen van de langlopende en Emmy-winnende komedieserie Modern Family op Netflix. Wij hebben de eerste acht seizoenen verslonden, maar vonden de laatste paar iets minder sterk. Hopelijk kunnen de makers de serie het laatste seizoen geven die Modern Family verdient.

Het draait natuurlijk nog steeds allemaal om de families Dunphy, Pritchett-Tucker en Pritchett-Delgado, waar pater familias Jay de boel bij elkaar probeert te houden met zijn nuchtere houding. Omdat het nogal een gekkenhuis is met alle familieleden bij elkaar, ontstaan de meest hilarische situaties in de huishoudens.

Het tiende seizoen van Modern Family eindigde met een mooie maar ingrijpende gebeurtenis in het leven van dochter Hailey, die uiteraard een grote rol gaat spelen in het nieuwe elfde seizoen. Ze zal haar nieuwe leven vorm moeten geven.

Dit hoeft ze gelukkig niet alleen te doen; van de enthousiaste Phil, flamboyante Gloria en tot aan de hysterische Cam…ze zijn er allemaal in seizoen 11 van Modern Family!

Get Out (Peele, 2017)

De film Get Out, van regisseur Jordan Peele, was in 2017 een van de meest verrassende films die we gezien hebben. De film levert een unieke combinatie van psychologisch bloedstollende scenes, grappige momenten en maatschappelijke kritiek, en al deze elementen waren perfect met elkaar verweven.

Centraal staan de Afro-Amerikaanse Chris (Daniel Kaluuya) en zijn witte vriendin Rose (Allison Williams). Het moment is aangebroken: hij, Chris, zal kennismaken met de ouders van Rose. Ze worden uitgenodigd voor een weekendje in het mooie landhuis van haar ouders.

Zij weten nog niet dat hij zwart is, maar dat zou volgens Rose geen probleem moeten opleveren. En dat lijkt in het begin ook te kloppen. Ze zijn erg aardig, op het verdreven meegaande aan toe. Maar als Chris kennismaakt met de eveneens zwarte tuinman en huishoudster, begint het verhaal langzaam aan een rare en creepy wending te krijgen.

Wat volgt is een heerlijke filmische trip waar wij nog lang aan hebben teruggedacht met een einde dat wij in ieder geval niet zagen aankomen. Dus ga het satirisch, intelligente en bloedstollende Get Out kijken op Netflix en laat je elke keer heerlijk op het verkeerde been zetten door regisseur Peele. En laat ons op Facebook en/of Instagram zeker weten wat je er van vond!

12 Monkeys (Gilliam, 1995)

De derde kijktip die we voor je hebben is de sciencefictionklassieker 12 Monkeys uit 1995 met rollen voor Bruce Willis en Brad Pitt. De regie is van de hand van Terry Gilliam, één van de oprichters van het Britse collectief Monty Python.

De film speelt zich af in de nabije toekomst. In 1996 zijn door een, door mens gemaakt, virus bijna vijf miljard mensen komen te overlijden. Het is vanwege dit virus dat de mensen ondergronds moeten leven. Een beetje een soort quarantaine dus.

12 monkeys gilliam willis pitt Kijktips op Netflix (week 1, 2021)
James en Jeffrey in het gekkenhuis. Bron: 12 Monkeys / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Gevangene James Cole (Bruce Willis) wordt terug in de tijd gestuurd om onderzoek te doen naar het virus. Met deze informatie zou er snel een vaccin gemaakt kunnen worden, waardoor er niet zoveel mensen zullen sterven. Alleen wordt hij niet naar het juiste jaartal gestuurd, maar een paar jaar daarvoor.

Niemand gelooft zijn verhaal en dus wordt hij in een inrichting gestopt, alweer hij o.a. Jeffrey Goines (Bradd Pitt) en Dr. Kathryn Railly (Madeleine Stowe) ontmoet. En alhoewel zij steeds meer in het verhaal van Cole begint te geloven, zakt hij zelf juist steeds verder de waanzin in.

De decors en de sfeer zijn fantastisch in 12 Monkeys. De gekte van de personages, en de tijd waarin zij leven, wordt goed overgebracht. Tel daar een aantal sterkte performances bij op en je krijgt de sciencefictionklassieker die 12 Monkeys gerust genoemd mag worden.

Nederlandstalig cabaret op Netflix in 2021

1 januari was een dag waarop een hoop Nederlandstalige cabaretvoorstellingen op Netflix kwamen. Zo kwamen er bijvoorbeeld shows van Jochem Myjer (“Adem in, Adem uit”), Henry van Loon (“Sleutelmoment”), Arjen Lubach (“Live!), Tim Fransen (“Het Kromme Hout der Mensheid”), Wim Helsen (“Er wordt naar u geluisterd”), Peter Pannekoek (“Later was alles Beter”) en Lebbis (“De Ervaring”) op Netflix.

Maar dit zijn niet de enige nieuwe Nederlandstalige cabaretvoorstellingen op Netflix. Alle andere vind je in de tabel onderaan dit artikel, samen met alle overige nieuwe titels in het Netflix aanbod.

Voor het cabaret hoef je alleen maar, onderaan de kolom – genre – , het woordje cabaret in te vullen. Vervolgens zie je alle nieuwe cabaret shows op Netflix.

Kijktips op Netflix (week 1, 2021): tabel

De bovenstaande titels vonden wij het meeste de moeite waard qua nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. Hopelijk zitten er weer leuke dingen voor je tussen. De overige nieuwe films en series vind je dus in de tabel onderaan deze alinea. Check deze dus zeker even. Dan willen we je verder alleen nog een fijn weekend wensen en tot snel!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 12 Monkeys Sci-Fi, Thriller 1995 8.0
2 Abby Hatcher (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2018 7.3
3 Alex Ploeg: Ultimatum Cabaret 2018 -
4 Anna Karenina Drama 2012 6.6
5 Anne Neuteboom: Kijk Haar Gaan Cabaret 2018 -
6 Arjen Lubach Live Cabaret 2019 7.8
7 Asphalt Burning Actie, Komedie 2020 5.3
8 Backdraft Actie 1991 6.7
9 Balto Animatie, Avontuur 1995 7.1
10 Battleship Actie 2012 5.8
Titel Genre Jaar iMDB