Buurman-Buurman KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 1, 2022)-1

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 1, 2022)

Happy New Year! Maar van alle olliebollen, appelbeignets en drankjes moet je dit weekend natuurlijk wel een beetje bijkomen. Netflix is dan ideaal. In dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 1, 2022) artikel laten we je zien welke titels er de vorige zeven dagen aan het Netflix aanbod zijn toegevoegd én wat hieruit de (oliebol)krenten zijn.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 1, 2022) // tabel

Laten we het nieuwe jaar maar eens beginnen met een tabel. In deze tabel zie je welke series en films er nieuw zijn op Netflix. Lees je hem even door? Door te filteren en te sorteren vind je precies waar je naar opzoek bent.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 2012 Actie, Sci-Fi 2009 5.8
2 47 Ronin Actie 2013 6.3
3 American Assassin Actie 2017 6.2
4 American Gangster Biografie, Misdaad 2007 7.8
5 Babe Drama, Familiefilm 1995 6.8
6 Blue Period (12 afleveringen) Anime, Drama 2021 7.8
7 Buurman & Buurman (4 seizoenen) Animatie, Komedie 2018 8.4
8 Cem Yilmaz: Diamond Elite Platinum Plus Cabaret 2021 -
9 Changeling Misdaad, Drama 2008 7.7
10 Chief Daddy Komedie 2018 5.0
Titel Genre Jaar iMDB

Straight Outta Compton (Gray, 2015)

De film Straight Outta Compton is ook weer op Netflix te zien. Wij vonden het een goede film en dus noemen we hem graag in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 1, 2022) overzicht. Liefhebbers van hiphop moeten de film zeker (her)kijken, maar er zitten genoeg universele elementen waardoor iedereen er van kan genieten.

In Straight Outta Compton zien we het waargebeurde verhaal over rapcrew N.W.A. (Niggaz Wit Attitude) met onder bekende leden als Dr. Dre, Eazy-E en Ice Cube.

We zien hun begindagen in de gewelddadige wijk Compton in Los Angeles in 1986. Elke dag vinden er wel schietpartijen plaats door bendes en drugsdealers. Maar juist deze ruige plek is voer voor vijf jongeren om dit harde geluid te vangen in de hiphop.

staright-outta-compton-KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 1, 2022)-1
De crew. Bron: Straight Outta Compton / Netflix

Ze maken hiphop met harde, rauwe teksten. De beats zijn minimalistisch. Het is het begin van de gangstarap. Het spreekt direct een hoop mensen aan en al snel zijn ze mateloos populair.

Maar het succes heeft uiteraard ook een keerzijde met shady managers, jaloezie, geldperikelen en dat soort zaken meer. Wat volgt is een toffe film die je – dus ook als je niet van hiphop houdt – prima kunt kijken. Het is ook wel pijnlijk om te zien dat er nog eigenlijk vrij weinig veranderd is in de VS.

Room (Abrahamson, 2015)

In Room (2015) speelt actrice Brie Larson de rol van Joy ‘Ma’ Newsome. Samen met haar zoontje Jack leeft ze in een kamer van 3 meter bij 3 meter. Het probleem is alleen dat ze hier niet uit mogen. Waarom gaan we niet verklappen.

Dit is hun wereld. Een wereld waarin ze samen eten, spelen, eten, huilen, lachen, slapen etc.

room KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 1, 2022)-1
Mama Joy en haar zoontje Jack. Bron: Room / Netflix

Jack is niks anders gewend en vind dit dus wel prima, maar zijn moeder wilt – ondanks dat ze haar best doet om het Jack zo aangenaam mogelijk te maken – natuurlijk vrijheid.

Ze verzint een list om uit de kamer te ontspannen. Wat er daarna gebeurt zien we in de spannende en claustrofobische dramafilm Room – een film over hoop, moederliefde en het beste willen voor je kind – die vanaf deze week op Netflix te zien is.

Buurman & Buurman (4 seizoenen)

Onze favoriete animatieserie die ook voor kinderen geschikt is, heeft nieuwe afleveringen op Netflix! We hebben het over Buurman & Buurman. De van origine Tsjechische serie over de twee ietwat klunzige maar doch inventieve buurmannen die steeds in grappige klusavonturen belanden, doet ons altijd glimlachen.

Elke aflevering klussen, (ver)bouwen en maken ze weer iets in en rondom hun leuke huisjes. Maar eigenlijk gaat er altijd wel iets mis.

In de nieuwe afleveringen maken de twee mannen pannenkoeken, bouwen ze een vliegmachine, proberen ze een meubel in elkaar te zetten, maken ze lekkere popcorn, gaan ze lekker BBQ-en en meer! Zeker kijken dus, met of zonder je kinderen.

The Theory of Everything (2014)

In The Theory of Everything zien we het verhaal van de slimme Stephen Hawking (een fantastische rol van Eddie Redmayne). Hij maakte in zijn leven vooral furore op het gebied van de kosmologie, wiskunde en natuurkunde.

Maar de meeste mensen zullen de wetenschapper vooral kennen door zijn ALS. Een diagnose die hij al kreeg in de jaren ’60 en waardoor hij in een rolstoel belande.

De The Theory of Everything is het verfilmde bijzondere leven van hem en zijn vrouw Jane Wilde. Door zijn ziekte wordt het voor Hawking steeds moeilijker om zijn werk voort te zetten.

En ook komt zijn huwelijk met Wilde onder druk te staan als zij iemand ontmoet waartoe ze zich aangetrokken voelt. Verplicht kijkvoer op Netflix.

Wilde en Hawking in betere tijden. Bron: The Theory of Everything / Netflix