Kijktips op Netflix (week 10, 2019) After Life Gervais

Kijktips op Netflix (week 10, 2019)

Hallo daar! Maart is alweer in volle gang en we gaan langzaamaan richting de lente. Hoewel? Buiten zien we nog behoorlijk wat wind- en regenbuien. Genoeg redenen om weer lekker Netflix aan te zetten. Maar niet voordat je precies weet wat er deze week zoal is bijgekomen. Daarvoor moet je eerst even dit nieuwe overzicht met het nieuw toegevoegde aanbod doorspitten. Als je zelf goede kijktips hebt, horen we het heel graag. Hier is het Netflix aanbod week 10 2019!

Formula 1: Drive to Survive

We beginnen deze week bij de start van de Formule 1, want van deze heftige en intense sport is de docuserie Formula 1: Drive to Survive uitgekomen. In 10 afleveringen krijgen we een buitengewoon fascinerende inkijk in de wereld van de snelle jongens.

In deze serie zien we dus hoe de wereld van coureurs en familie, teambazen en sponsors in elkaar steekt en het wordt al snel duidelijk dat dit geen makkelijk wereldje is. Gedurende het seizoen zien we ook hoe sommige teams en coureurs het met elkaar aan de stok krijgen, hoe keihard de coureurs moeten trainen en hoe iedereen op zoek is naar de maximale prestatie. The pressure is on!

Vanuit Nederlands perspectief is het interessant om te weten dat ook Max Verstappen de revue passeert (aflevering 10, hint hint!). Maar natuurlijk krijgen ook coureurs als Daniel Ricciardo en Fernando Alonso de aandacht van Formula 1: Drive to Survive. Dus nestel jezelf in een comfortabele stoel en laat je meeslepen in de bijzonder dynamische wereld van de Formule 1. Bekijk hier alvast de trailer!

The Dawn Wall

Misschien weet je dat afgelopen februari Free Solo de Oscar voor de beste documentaire in de wacht sleepte. Deze docu vertelt het verhaal van waaghals Alex Honnold die het aandurfde om de bekende rotswand El Capitan in het Yosemite National Park te beklimmen, zonder touwen welteverstaan!

En dat we graag naar zulke adembenemende avonturen kijken, veilig achter ons beeldschermpje, bewijst ook de documentaire The Dawn Wall, waarin een soortgelijk avontuur getoond wordt.

Nu volgen we Kevin Jorgeson en Tommy Caldwell op hun route over de El Capitan. Ook deze twee heren willen de route, genaamd The Dawn Wall, beklimmen zonder touwen, helemaal vrij dus. 

Wat bezielt de mens om dit te gaan doen, horen we veel mensen denken? Nu denken we dat zelf ook wel een beetje, maar als je goed naar het verhaal kijkt en luistert, begrijp je al meer waarom dit de uitdaging is die ze nodig hebben.

Behalve dit adembenemende avontuur, kun je ook genieten van heerlijke beelden van de wonderschone natuur van de Yosemite National Park. Check de trailer van The Dawn Wall maar eens.

After Life (seizoen 1)

We sluiten ons kijktips op Netflix (week 10, 2019) artikel af met de nieuwste serie van de hand van grappenmaker Ricky Gervais. Je kan hem kennen als bedenker en hoofdrolspeler van The Office (UK), Life’s Too Short, Derek, zijn laatste cabaretvoorstelling Humanity, van zijn badfoto’s op social media.

De serie After Life is zijn nieuwste creatie. Hij speelt hierin de rol van Tony, een man die alleen samenwoont met zijn hond nadat zijn vrouw Lisa gestorven is aan kanker. Hij lijkt zijn totale levensvreugde kwijtgeraakt te zijn. Ondertussen moet hij toch door, ook als journalist bij de lokale krant.

Omdat alles toch geen zin meer lijkt te hebben, besluit hij te gaan leven zoals hij dat zelf wilt. Dat betekent, geen remmingen meer, alles zeggen wat je denkt, doen wat je wilt.

In de eerste 7 minuten van After Life heeft Tony (Gervais) al een corpulente, harige en bemoeizuchtige man in het park, een postbode en een klein en dik roodharige jongetje die hem uitmaakte voor pedo duidelijk gemaakt wat hij van hen vindt. Dat gaat op de typische Gervais-manier die we inmiddels kennen; hard, eerlijk en buitengewoon geestig met fijne oneliners.

Dus als je houdt van bijtend sarcasme, zonder dat het cynisch wordt en van een serie met een verrassende diepte, én als je houdt van goede muziek als David Bowie en Nick Cave, dan zit je met After Life wel goed.Kijktips op Netflix (week 10, 2019)

Dit waren ze weer hoor, onze kijktips op Netflix (week 10, 2019). Hopelijk heb je weer een paar nieuwe dingen aan je lijst kunnen toevoegen. Alle titels die we hierboven niet als tips hebben genoemd, vind je in de tabel onder deze alinea. Een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Before I Fall Drama, Romantiek 2017 6.4
2 The Blind Side Drama, Sport 2009 7.7
3 Patriot Act with Hasan Minhaj (seizoen + 5 afleveringen seizoen 2) Talkshow, Komedie 2019 8.0
4 Arrow (6 seizoenen + 14 afleveringen seizoen 7) Actie, Avontuur 2018 7.7
5 Stratton Actie, Thriller 2017 4.8
6 Chez Nous Actie, Komedie 2013 6.5
7 Koning van Katoren Avontuur, Familiefilm 2012 6.1
8 Berserk: The Golden Age Arc I Anime, Actie 2012 7.7
9 Berserk: The Golden Age Arc II Anime, Actie 2012 7.9
10 Berserk: The Golden Age Ace III Anime, Actie 2013 8.0
Titel Genre Jaar iMDB