Kijktips op Netflix (week 10, 2020) Room brie larson

Kijktips op Netflix (week 10, 2020)

Een nieuw weekend en dus weer een nieuw overzicht met alle nieuwe films en series op Netflix. Zoals je inmiddels wel van ons gewend bent, gokken wij. Dus trek iets comfortabels aan en lees onderstaand kijktips op Netflix (week 10, 2020) artikel door.

Room

We trappen af met de film Room (2015) van regisseur Lenny Abrahamson. De hoofdrol is voor Brie Larson in de rol van Joy ‘Ma’ Newsome. Zij is de moeder van een jongetje met de naam Jack. De locatie: een kamer van drie meter bij drie meter. Dat is hun wereld. Een wereld waarin ze samen spelen, eten, lachen, huilen en al die andere menselijke dingen.

Voor Jack is dit in het begin prima. Hij heeft alles wat hij wilt en hij is niet anders gewend. Hij is zelfs in deze kamer geboren. Maar zijn moeder ervaart dit, dat snapt iedereen, heel anders. Want ondanks dat ze een hele eigen wereld in het kleine kamertje voor de kleine Jack heeft gecreëerd, wilt ze uiteraard in vrijheid leven.

En dus verzint zijn moeder een plan om deze kamer voor eens en voor altijd te verlaten. Het maakt de dramafilm Room spannend, maar op bepaalde momenten ook bloedmooi in al zijn ellende. Een verhaal over moederliefde en hopen op een betere tijd.

Miles Davis: Birth of the Cool

Voor de jazzliefhebbers onder ons is er een interessante documentaire op Netflix gekomen, namelijk Miles Davis: Birth of the Cool, vernoemd naar de legendarische plaat van Davis waarmee hij in een klap een heel subgenre (cool jazz) definieerde.

De beste man was niet erg sociaal en erg kwaad, dus niet erg fijn om normaal gesproken mee om te gaan. Maar als hij op zijn trompet begon te spelen, had hij je. Dan kon je spartelen wat je wilde, maar je moest op hem letten. In deze documentaire horen we mensen praten die met hem gewerkt hebben en komen we er als kijker achter waarom Davis zo bijzonder was.

Maar ook horen we hemzelf, wat Miles Davis: Birth of the Cool toch wel een extra dimensie geeft. Combineer dit met unieke archiefbeelden en de sfeervolle muziek van Davis en je krijgt een documentaire voor de fijnproever.

https://www.youtube.com/watch?v=34r017yYNa0

Dumb and Dumber

Dumb and Dumber is stiekem de film die wij het vaakst hebben gezien. Hij werd in onze kinderjaren vaak opgezet, omdat we meekeken met grote broers en zussen, en alhoewel we de helft nog niet snapten, konden we toch eens goed lachen.

En ook nu, als we de film en alle grapjes beter begrjipen, is Dumb and Dumber nog steeds een van de leukste komediefilms ooit gemaakt. Boude uitspraken, zeker, maar we staan er volledig achter.

Hoofdpersonen zijn Lloyd (Jim Carrey) en Harry (Jeff Daniels) twee vrienden die nou niet bepaald erg slim zijn. Ze rollen van baantje naar baantje en hebben verder weinig toekomstplannen. Tot Lloyd, ditmaal werkend als chauffeur van een limosine, de knappe Mary Swanson naar het vliegveld moet brengen.

Natuurlijk valt hij als een blok voor haar. Als hij ziet dat ze haar koffertje vergeet mee te nemen, voelt hij het als zijn taak om het naar haar te brengen, helemaal in Aspen. Maar wat blijkt: Mary Swanson had het koffertje, tjokvol met geld, daar expres neergezet voor een stel ontvoerders.

Onze helden. Bron: Dumb and Dumber / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Lloyd haalt Harry over om samen met hem de koffer terug te brengen. Maar dat wordt ze niet makkelijk gemaakt, omdat de criminelen, waar het geld voor bedoeld was, denken dat ze het koffertje bewust gepakt hebben om het geld eigenhandig te maken. Maar ze weten natuurlijk niet dat ons duo nu niet bepaald slimme personen zijn … ze hebben niet eens door dat ze achtervolgd worden!

De grapdichtheid is heerlijk vol bij Dumb and Dumber met een aantal inmiddels klassieke scenes. Dus als je eens een avondje lekker wilt lachen, in plaats van weer in je moeilijke boek te lezen, dan moet je deze film zeker even opzetten.

Kijktips op Netflix (week 10, 2020)

Met Dumb and Dumber komen we aan het eind van ons kijktips op Netflix (week 10, 2020) artikel. We hopen dat je de bovenstaande tips eens een kans geeft. Een keer iets kijken dat op het eerste gezicht niet helemaal in je straatje ligt, is alleen maar goed voor je.

Benieuwd naar wat er de afgelopen week allemaal nog meer op de streamingsdienst is gekomen? Dan zal je blij zijn als je deze alinea hebt uitgelezen, want in onderstaande tabel zie je alle nieuwe titels.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Protector (3 seizoenen) Actie, Fantasie 2020 6.9
2 Paradise PD (2 seizoenen) Animatie, Komedie 2020 7.0
3 Ugly Delicious (2 seizoenen) Documentaire 2020 7.8
4 Spenser Confidential Misdaad, Drama 2020 6.7
5 Jonas Drama 2018 7.0
6 Guilty Drama, Thriller 2020 7.5
7 El Silencio de la Ciudad Blanca Misdaad, Mysterie 2019 5.1
8 Adrift Actie 2018 6.6
9 Miles Davis: Birth of the Cool Documentaire, Muziek 2019 7.3
10 Room Drama, Thriller 2015 8.1
Titel Genre Jaar iMDB