KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) taboo tom hardy

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022)

Klaar voor ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) artikel? Hierin pluizen wij voor je uit wat er allemaal nieuw is op Netflix. En wat hiervan de leukste, grappigste, interessantste, spannende en/of beste titels zijn. Ready? Ga.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) // tabel

Zoals elke week – wij schrijven dit soort overzichten elk weekend – beginnen we het artikel met onze tabel. Hierin zie je heel snel en eenvoudig alle nieuwe dingen op Netflix. Sorteer en filter de kolommen voor nog meer gemak.

Taboo (seizoen 1)

De eerste tip die je gratis van ons krijgt, is de serie Taboo. Met een uitmuntende rol – maar speelt ie ooit minder dan uitmuntend? – van Tom Hardy. Het eerste seizoen staat sinds deze week op Netflix.

James Delaney (Hardy) keert in 1814 terug naar Londen. Hij is een harde avonturier en heeft inmiddels een hoop meegemaakt. Hij keert terug om de begrafenis van zijn vader bij te kunnen wonen. Terwijl iedereen dacht dat hij dood was!

Avonturier Delenay in de wildernis. Bron: Taboo / Netflix

Hij wilt de handel van zijn vader overnemen, maar dat gaat een stuk moeilijker dan gedacht. Hij wordt flink tegengewerkt door de Oost-Indische Compagnie.

Tegelijkertijd hoort hij over het bestaan van een erfenis. Geen normale, nee, nogal een mysterieuze en eentje die ver weg is. Het is genoeg voer voor een heerlijke serie die wij in één ruk hebben uitgekeken.

Een van de makers van Peaky Blinders zit ook achter Taboo en dat is goed te zien. Allebei de series spelen zich af in het verleden, zitten boordevol geweld en draaien om een sterk hoofdpersonage.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) taboo
Pittig onderonsje. Bron: Taboo / Netflix

Maar wij vinden Taboo – een portret van de donkere kant van het Londen van de 19e eeuw – toch wel een klasse beter …. en dat zegt best wel wat.

De serie heeft spanning, is schitterend geschoten, goede acteurs, heeft mysterie en actie. Wat wil je nog meer? Check de trailer hieronder.

Queen of the South (seizoen 5)

Onze tweede tip – van ons, voor jou – in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) artikel is de serie Queen of the South. En dan specifiek de toevoeging van het vijfde én tevens laatste seizoen.

Voor wie de serie niet kent: Queen of the South draait om het personage Teresa Mendoza.

Een ietwat arme Mexicaanse vrouw uit de wijk Culiacán die – door eerst verliefd te worden op een bendelid en door daarna zelf een groot drugsimperium op te bouwen – opeens steenrijk wordt.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) Queen of the South (seizoen 5)CleanShot 2022-03-11 at 16.43.39@2x-1
Lekker een stukje rennen. Bron: Queen of the South / Netflix

En dat brengt natuurlijk niet alleen maar geld met zich mee, maar ook een hoop vijanden. Maar het blijkt al wel snel dat ze toch wel goed past in dit wereldje, mede door haar grote charisma.

In Queen of the South (seizoen 5) – het laatste seizoen van de serie en sinds deze week te zien op Netflix – zien we hoe haar bijzondere verhaal eindigt.

Het is een spannende serie met een boel actie. Je voelt wel aan alles dat het verhaal eigenlijk een telenovela was – je weet wel, een Latijns-Amerikaanse soap met een hoop groot acteerwerk met bijbehorende grote emoties – maar dat stoort niet.

The Adam Project

We sluiten ons overzicht af met een vermakelijk tussendoortje, namelijk de nieuwe film The Adam Project uit 2022. Het is de nieuwe film van regisseur Shawn Levy (bekend van o.a. het hilarische Free Guy en Night at the Museum).

Net als in Free Guy is de hoofdrol in The Adam Project voor een van onze favoriete komedieacteurs: meneer Ryan Reynolds. Het is een heerlijke avontuurlijke sciencefictionfilm met een komisch randje.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) adam project free guy ryan reynolds-1
Grote Adam en kleine Adam. Bron: The Adam Project / Netflix

Hoofdpersoon is Adam Reed (Reynolds). Van beroep is ie tijdreispiloot. Het is weer eens iets anders dan accountant …

Door een ongeplande crash met zijn vliegtuig in het jaar 2022, ontmoet hij zijn 12-jarige versie en zijn toen nog levende vader.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) adam-project-ryan-reynolds
In het bos en grote Adam met verbazing op zijn porem. Bron: The Adam Project / Netflix

Samen moeten ze samenwerken om zowel de toekomst de redden als om het verleden om een goede manier af te sluiten.

The Adam Project is geen kandidaat voor een Oscar voor Beste Film, maar wij hebben ons uitermate goed vermaakt met deze gelikte, spannende avonturenfilm vol snelheid.