KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022)MV5BYTUwNGJiMWYtOTBhOS00MTQ3LTg5YzAtN2NhODdhY2ViOGEwXkEyXkFqcGdeQXVyMTE4MDg3NTIz._V1_-1

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022)

Wil je weten wat er allemaal op Netflix is gekomen de afgelopen zeven dagen? Verroer je dan niet, pak er iets te knabbelen bij en lees dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10 2022) artikel. Zo ben je weer helemaal bij.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) // tabel

We starten – zoals we elke week doen – met de tabel. Deze tabel bestaat uit een aantal kolommen waarin je heel makkelijk kunt zien wat er allemaal nieuw is op Netflix. Je vindt hem hieronder. Daarna zullen we hier een aantal kijktips uit selecteren.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Against the Ice Avontuur, Drama 2022 6.5
2 American Pie 2 Komedie 2001 6.4
3 Bumblebee Actie, Sci-Fi 2018 6.7
4 Chappelle’s Home Team – Earthquake: Legendary Cabaret, Short 2022 6.4
5 Crank 2: High Voltage Actie, Misdaad 2009 6.2
6 DC Legends of Tomorrow (7 seizoenen) Actie, Avontuur 2022 6.8
7 Dunya & Desie Komedie, Drama 2008 6.6
8 First Man Biografie, Drama 2018 7.3
9 He-Man and the Masters of the Universe (2 seizoenen) Animatie, Actie 2022 6.0
10 Il filo invisibile Komedie, Drama 2022 6.1
Titel Genre Jaar iMDB

Tropa de elite (a.k.a. Elite Squad) (2007)

Laten we maar gelijk aftrappen met een razend spannende – en keiharde – Braziliaanse misdaadfilm. Tropa de elite (in het Engels uitgekomen onder de titel Elite Squad) draait om een speciale politiedivisie genaamd Batalhão de Operações Policiais Especiais (BOPE).

Zij worden ingezet als het voor de normale – en flink corrupte – politie te gevaarlijk wordt. Het is meer een militairegroep dan een politie-eenheid.

De groep staat onder leiding van de harde kapitein Nascimento (Wagner Moura, die je kunt kennen van zijn rol als Pablo Escobar in Narcos).

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022)image-w1280
Wagner ‘Escobar’ Moura houdt je in de gaten! Bron: Tropa de elite / Netflix

Hij wilt stoppen met het gevaarlijke werk – vanwege het krijgen van een kindje – maar hij zal eerst een vervanger moeten vinden.

De twee mannen waaruit hij een keuze wilt maken, zijn jeugdvrienden Matias en Neto. Matias is meer een filosoof, een denker, terwijl Neto een meer hands-on-mentaliteit heeft. Nascimento herkent zich in beiden en daarom vindt hij het moeilijk een keuze te maken.

Wat volgt in Tropa de elite is een keiharde en ontzettend sterkte misdaadfilm over een plek waar je moet vechten om niet zelf het loodje te leggen. Over een stad – Rio de Janeiro – en haar buitenwijken vol geweld, maar ook mooiheid.

Superstore (seizoen 6)

Onze favoriete komedie op Netflix op dit moment is Superstore en daarom zijn we blij dat seizoen 6 vanaf deze week op Netflix staat. Een serie die draait om het (vaak verveelde) personeel van de grote en fictieve Amerikaanse superwinkel Cloud 9.

Het is een soort Walmart waar je van alles kunt kopen: van campingbedjes, sieraden tot aan wasmiddel. Superstore laat de interacties zien tussen de verschillende medewerkers en leidinggevenden.

Zo is er manager Glen (Mark McKinney), een gelovige man met een ontzettend hoge stem. De streberige Amy (America Ferrara, bekend van Ugly Betty) die later ook manager zal worden.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022)XCAL7MPN2VAQ5N3EJ2PSPNBAN4
Een deel van de gang, ditmaal met mondkapjes. Bron: Superstore / Netflix

Nieuweling Jonah (Ben Feldman a.k.a. Michael Ginsberg uit Mad Men). De scherpe, grappige en in een rolstoel zittende Afro-Amerikaan Garrett (Colton Dunn). De ietwat naïeve Cheyenne (Nichole Sakura), de doorpakkende assistent manager Dina (Lauren Ash) en de Aziatische homoseksuele Mateo (Nico Santos).

Het fijne aan Superstore is de chemie tussen de karakters en hoe maker Justin Spitzer (producer van o.a. The Office US) – zeker in latere seizoenen – de actualiteit op een magistrale manier in de serie verwerkt. 

Zo komt zelfs de coronapandemie in het laatste seizoen aan bod. Maar bovenal is het gewoon een ontzettende grappige serie. Het zesde seizoen van Superstore staat nu op Netflix.

Wolf (2013)

We eindigen ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022) overzicht met de Nederlandse film Wolf (2013). Een wat onbekendere film misschien, maar eentje die wij te pas – en vooral te onpas – aan iedereen aanraden.

In Wolf van regisseur Jim Taihuttu – bekend van o.a. het deze week eveneens op Netflix gekomen Rabat (2011) en De Oost (2020) – volgen we de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Majid (intense rol van Marwan Kenzari).

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022)nederlandse-kickboksfilm-wolf-amerika
Lekker kickboksen. Bron: Wolf / Netflix

Hij verdeelt zijn tijd tussen de sportschool en de criminaliteit van de straat. Maar deze werelden raken steeds meer verstrengeld. Tot het moment dat er geen weg meer terug is. En wat doe je dan?

Wolf is een schitterende dramafilm, geschoten in zwart-wit, waar wij dagen later nog steeds over nadachten. Als we er een cliché op moeten loslaten, zou dat ‘On-Nederlands goed’ zijn.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 10, 2022)image-w1280-2-1
Wachten op de wedstrijd. Bron: Wolf / Netflix

Tel daar een vette soundtrack bij op – en dus een prachtige rol van Kenzari – en je krijgt met Wolf een intense, beklemmende, gewelddadige en spannende film.

De film grijpt je als kijker bij de lurven en laat je niet meer los. Alsof je als kijker, net als kickbokser Majid, langzaam wordt meegesleurd in een verraderlijke stroming, totdat het te laat is en er geen weg meer terug is. En probeer dan nog maar aan land te komen.