Kijktips op Netflix (week 11, 2020) kingdom seizoen 2 zombie

Kijktips op Netflix (week 11, 2020)

Mensen moeten binnen blijven, handen geven mag niet meer, supermarkten hebben meer bezoekers dan normaal, kortom: de wereld is veranderd. Maar wat hetzelfde is gebleven, is ons weekoverzicht met hierin alle nieuwe titels op Netflix. En onze tips hieruit.

Memento

Misschien voel je je niet optimaal en besluit je om de komende tijd binnen te blijven. Een goed moment om Netflix eens op te zetten. Maar wat moet je dan kijken? Wij helpen je, zoals je inmiddels van ons gewend bent, uit de brand.

Onze eerste tip van de week is Memento. Het is wel een film waar je de tijd voor moet nemen en die je, als het even kan, snel weer opnieuw moet kijken. Want het plot is niet erg simpel en dus moet je je focus wel even behouden. Maar dat maakt Memento alleen maar des te lekkerder om te kijken.

De film uit 2000 is geregisseerd door Christopher Nolan, bekend van Inception, Dunkirk, The Dark Knight films en bijvoorbeeld Interstellar, en betekende zijn grote doorbraak. Na het zien van de film snap je dat volledig, want het plot is van hoogstaand niveau en de spanning om te snijden.

Heel in het kort gaat Memento over een man die luistert naar de naam Leonard (Guy Pearce) die gerechtigheid / wraak wilt, na het verliezen van zijn geliefde. De moord en verkrachting op haar kan hij zich alleen, door ernstig geheugenverlies omdat hij door dezelfde dader flink is geslagen, niet meer herinneren.

Om toch te kunnen leven maakt hij veel kleine aantekeningen, polaroidfoto’s van dingen die hij wilt onthouden en laat hij tatoeages zetten met belangrijke informatie. Stap voor stap wilt hij op deze manier dichterbij de dader komen die zijn leven verwoest heeft.

Elite (seizoen 3)

Onze volgende tip, en ook een beetje omdat we weten dat veel mensen er op zaten te wachten, is het derde seizoen van de Spaanse serie Elite.

In deze serie draait het om een groepje Spaanse studenten op de privé school Las Encinas. Dit is een chique aangelegenheid en de studenten zijn ook wel een geval apart. In de eerste twee seizoenen draait het om de moord op studente Marina, wie deze misdaad heeft gepleegd en waarom.

En van deze week kunnen we dus naar Elite (seizoen 3) kijken op Netflix. Dus trek die salchichón gerust uit de koelkast, schenk jezelf een glas sangria in en ga lekker kijken.

Kingdom (seizoen 2)

Toen het eerste seizoen van de Zuid-Koreaanse serie Kingdom in januari 2019 op Netflix kwam, waren we blij verrast. Naja, na het zien van een aantal afleveringen. Want we hadden niet gedacht dat de serie, met een hoofdrol voor zombies’s, zo goed zou zijn. En nee, Kingdom is geen standaard zombieserie.

De serie speelt zich af in Zuid-Korea tijdens de Middeleeuwen. Deze periode staat ook wel bekend als de Joseon-periode. Het begint met het gegeven dat de keizer van het land ziek is en dat kroonprins Prince Lee Chang (Ju Ji Hoon) het land wordt ingestuurd om uit te zoeken wat het virus van zijn vader precies is.

En dan blijkt al snel dat het slecht nieuws is a.k.a. zombies. Tel daar ook nog een paar politieke machtsspelletjes bij op en je hebt een fijne cocktail voor een uitmuntende serie.

Als je van een serie als The Walking Dead houdt, dan zal je zien dat Kingdom misschien nog wel een stuk harder en rauwer is. Daarnaast vinden wij het interessant dat de makers een zombie-verhaal durven te situeren in het verleden. Dit levert al een mooi spanningsveld op.

Maar daarmee alleen red je het niet om een goede serie af te leveren. Gelukkig zit het met alle andere elementen (cinematografie, plot, karakters etc.) ook wel snor. Dus zet Kingdom op Netflix op en huiver mee. De serie was nog nooit zo actueel als nu in een tijd waarin een ander virus ook de voorpagina’s vult.

Kijktips op Netflix (week 11, 2020)

Met Kingdom (seizoen 2) komen we tot het eind van ons kijktips op Netflix (week 11, 2020) artikel. Samen met onze andere tips, hopen we dat we je weer een aantal titels hebben kunnen geven die je kan gaan kijken.

Misschien moet je de komende tijd binnen blijven, dus dan zijn kijktips altijd welkom. Zo ja, sterkte. Zo niet, probeer het zo te houden. Het zijn onzekere tijden, maar laten we zeker niet in paniek raken.

Like ook ons zeker op Facebook, volg ons op Instagram en abonneer je op de nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn met betrekking tot het laatste Netflix nieuws.

Tot zo ver onze boodschap. De rest van de nieuwe titels, die we hierboven niet hebben behandeld, staan trouwens in de tabel hieronder.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Better Call Saul (4 seizoenen + 4 afleveringen seizoen 5) Misdaad, Drama 2020 8.7
2 Beastars (1 seizoen) Anime, Misdaad 2019 8.4
3 Dirty Money (2 seizoenen) Documentaire 2020 8.4
4 Memento Mysterie, Thriller 2000 8.4
5 7. Kogustaki Mucize Drama 2019 8.3
6 Kingdom (2 seizoenen) Actie, Thriller 2020 8.2
7 On My Block (3 seizoenen) Komedie, Drama 2020 8.1
8 Riverdale (3 seizoenen + 16 afleveringen seizoen 4) Misdaad, Mysterie 2020 7.8
9 The Flash (5 seizoenen + 14 afleveringen seizoen 6) Actie, Avontuur 2020 7.8
10 Élite (3 seizoenen) Misdaad, Drama 2020 7.6
Titel Genre Jaar iMDB