Kijktips op Netflix (week 11, 2021)

Herfst in maart – het is weer eens iets anders! Althans, als je naar buiten kijkt, lijkt het net of we in oktober zitten. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel, zoals een bekende voetballer ooit zei, en dus kan je nu lekker binnenblijven en bijvoorbeeld Netflix kijken. In dit artikel helpen we je om te bepalen wat de moeite waard is qua nieuwe films/series om te kijken.

The Blacklist (seizoen 7)

We beginnen ons kijktips op Netflix (week 11, 2021) artikel graag met het benoemen dat het zevende seizoen van The Blacklist inmiddels op Netflix staat. Als je de serie niet kent, nog even heel in het kort waar hij over gaat.

In The Blacklist draait het allemaal om het personage Red (James Spader). In een vorig leven was hij lid van de FBI, maar aan het begin van The Blacklist maakt hij zijn uren voornamelijk als meestgezochte crimineel ter wereld. Een opmerkelijke carrière-switch.

Op een dag – klaarblijkelijk vanuit het niets – geeft hij zichzelf aan bij de FBI. En wil zijn hulp aanbieden om de terrorist Ranko Zamani – een man waarvan iedereen dacht dat hij dood was – en een heleboel andere onvindbare boefjes op te pakken.

Maar, zo vertelt Red, hij wil wel een gesprek en samenwerken met Elizabeth “Liz” Keen. Zij werkt pas net als FBI profiler, dus dat is ook al een hoogst opmerkelijk verzoek. Waarom dat is en hoe deze samenwerking uitvalt, zien we als kijker in The Blacklist.

Red heeft het ff niet meer. Bron: The Blacklist / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In The Blacklist (seizoen 7) wordt Red o.a. gekidnapt en probeert Liz samen met haar team hem te vinden. En blijkt de kidnapper een groter achterliggend plan en idee te hebben dan iedereen dacht. Daarnaast zijn er ook weer een aantal losse zaken die moeten worden opgelost, zoals de dood van een wetenschapper.

Kagittan Hayatlar (Ulkay, 2021)

De volgende titel in ons kijktips op Netflix (week 11, 2021) is de Turkse film Kagittan Hayatlar uit 2021. In het Engels uitgekomen onder de titel Paper Lives. En nu niet gelijk wegklikken, omdat het een Turkse film is. Probeer je horizon een beetje te verbreden 👩🏻‍🦰.

Hoofdpersoon is Mehmet (Çagatay Ulusoy, bekend van de serie The Protector). Hij bezit een afval-opslagplaats in een arme buurt in Istanboel. Een buurt vol armoede en kinderen en tieners zonder vaste woon- en verblijfplek.

netflix-PAPER-LIVES-turkse-films-Kagittan-Hayatlar Kijktips op Netflix (week 11, 2021)
Mehmet en Ali. Bron: Kagittan Hayatlar / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Mehmet helpt ze, omdat hij weet hoe het voelt om geen dak boven je hoofd te hebben. Hij had er in zijn jeugd immers ook geen.

Op een dag ontmoet hij het 8-jarig jongetje Ali. Ook hij is dakloos en dus besluit Mehmet hem zo goed als het gaat te helpen. De ontmoeting zal beide levens veranderen als hij besluit om het kindje onder zijn hoede te nemen. Op welke manier zie je in deze melodramatische Turkse film Kagittan Hayatlar.

On The Basis of Sex (Leder, 2018)

De afsluiter van de week – en om toch een beetje in de sfeer van de internationale vrouwendag van afgelopen 8 maart te blijven – is de film On The Basis of Sex. De hoofdrol in deze dramafilm uit 2018 is voor Felicity Jones.

Zij vertolkt Ruth Bader Ginsburg. De naam zal je misschien vaag iets zeggen. Ginsburg was de bekendste juriste van Amerika en vanaf 1993 tot haar dood in 2020 een van de rechters van het Amerikaans Hooggerechtshof.

Ze stond bekend als zeer kleurrijk en iemand die totaal geen blad voor de mond nam, o.a. op het gebied van vrouwenrechten. Haar gezicht kwam zelfs op button en t-shirts te staan! Het was een ware rockster.

In de On The Basis of Sex zien we haar strijd voordat ze dus een van de opperrechters werd van het Hooggerechtshof. Want daar kwam ze niet zomaar. Ze heeft er ontzettend hard voor moeten werken. Wij vonden het een zeer onderhoudende – en ook wel zeer Hollywoodachtige – film. De trailer check je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 11, 2021): tabel

Elke week schrijven we dit soort artikelen. We beginnen dan met een aantal kijktips, zoals we net ook hebben gedaan, en eindigen altijd met een tabel. In deze tabel, die je hieronder kunt zien, staan alle nieuwe films en series die de afgelopen week op Netflix Nederland zijn gekomen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 10 000 timmar Komedie 2014 4.4
2 Addicted Drama 2014 5.1
3 Alt Love Building Komedie 2014 5.9
4 Barnen från Frostmofjället Drama, Familiefilm 1945 6.3
5 Bombay Begums (1 seizoen) Drama 2021 -
6 Caïd (a.k.a. Dealer) (1 seizoen) Actie, Misdaad 2021 6.2
7 Çarsi Pazar Komedie 2015 5.2
8 Damen i svart Mysterie, Thriller 1958 6.3
9 Das Hausboot (1 seizoen) Documentaire 2021 7.6
10 De Belofte van Pisa Drama, Romantiek 2019 6.7
Titel Genre Jaar iMDB

Volg ons ook zeker via Facebook, Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Via deze wegen weet jij altijd precies wat er speelt in het land der Netflix en kan je fungeren als een soort messias voor al je vrienden en familie!