Bohemian Rhapsody

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 11, 2022)

Weekend! En dus lekker veel tijd voor Netflix. Benieuwd naar alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix Nederland aanbod? Lees dan onderstaand KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 11, 2022) artikel even door en je bent weer helemaal bij.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 11, 2022) // tabel

Weet je wat? Laten we voor het gemak bij het begin beginnen. Hieronder staat een tabel. In deze tabel lees je eenvoudig af welke films en series en de vorige zeven dagen aan het aanbod zijn toegevoegd. Daarna volgens onze tips hieruit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 3 Toneladas: Assalto ao Banco Central (seizoen 1) Documentaire 2022 6.3
2 Adam by Eve: A live in Animation Anime, Muziek 2022 6.8
3 Alessandro Cattelan: One Simple Question Reality 2022 -
4 Animal (2 seizoenen) Documentaire 2022 6.4
5 Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. Documentaire, Misdaad 2022 5.7
6 Bohemian Rhapsody Biografie, Muziek 2018 8.0
7 Bulgasal Immortal Souls (1 seizoen) Fantasie, Thriller 2022 7.5
8 Catherine Cohen: The Twist…? She’s Gorgeous Cabaret 2022 -
9 Drôle (1 seizoen) Komedie, Drama 2022 5.8
10 Eternally Confused and Eager for Love (1 seizoen) Komedie, Romantiek 2022 6.5
Titel Genre Jaar iMDB

Twenty Five Twenty One (seizoen 1)

Liefhebbers van Zuid-Koreaanse series, opgelet: Twenty Five Twenty One (seizoen 1) zou weleens precies in je Aziatische straatje passen.

Alles draait om het liefdesverhaal tussen Back Yi-Jin (Nam Joo-Hyuk) en Na Hee-Do (Kim Tae-Ri). Dit alles tegen de achtergrond van een landelijke financiële crisis en een aantal persoonlijke crises.

Zo gaat het bedrijf van de vader van Back Yi-Jin door de crisis failliet en dus verandert ook zijn eigen leven drastisch. Opeens moet hij zich tijdens zijn studies druk gaan maken over geld en dus neemt hij allerlei bijbaantjes.

Twenty-Five-Twenty-One KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 11, 2022)
De twee Zuid-Koreaanse jongeren in een DVD-winkel. Bron: Twenty Five Twenty One / Netflix

Bij Na Hee-Do wordt haat schermteam – ook weer vanwege financiële problemen – opgeheven. Uiteindelijk weet ze lid te worden van de het nationale sabelschermteam en kan ze weer wat omhoog kijken.

Het verhaal van Twenty Five Twenty One speelt zich af tussen 1998 en 2021 en draait dus – naast de relatie van de twee jongeren – om het omgaan met tegenslag als dromen uiteenvallen.

De twee ontmoeten elkaar op jonge leeftijd, maar worden pas jaren later (als ze 25 en 21 jaar oud zijn vandaar de titel van de serie) op elkaar verliefd.

Je moet wel van het hele kleurrijke tienerstijltje houden – en natuurlijk niet vies zijn van een portie Zuid-Koreaanse melodrama – maar als dat je ding is, is Twenty Five Twenty One een heerlijke serie om tussendoor te kijken.

Bohemian Rhapsody (2018)

We kunnen het niet laten om Bohemian Rhapsody niet te noemen in dit overzicht. De kans is groot dat je deze biopic over Queen al eens gezien hebt, maar wij vinden de film dermate goed, dat je hem wat ons betreft prima meerdere keren kunt kijken.

Maar terug naar Bohemian Rhapsody. De film draait allemaal om de zanger van Queen Freddie Mercury (gespeeld door Rami Malek van o.a. Mr. Robot). Van het begin de band tot aan het beroemde Live Aid concert in 1985.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 11, 2022) queen  Bohemian Rhapsody
Freddie lekker aan het dansen. Bron: Bohemian Rhapsody / Netflix

Hij zal uitgroeien van onbekend Engels jongentje uit een Indiaans milieu tot een van de grootste entertainers uit de muziekhistorie.

Maar deze weg – zoals we zullen zien in het fijne en grootste Bohemian Rhapsody – gaat niet van een leien dakje. Een break-up met de band, (on)beantwoorde liefdes, drugs, aids …. het komt allemaal voorbij.

Tijdens het laatste concert, konden wij het in ieder geval niet drooghouden. Daarom noemen we Bohemian Rhapsody graag in dit Netflix aanbodoverzicht. Ga jij kijken? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

The Blacklist (seizoen 8)

We willen ook nog even kort benoemen dat The Blacklist (seizoen 8) sinds deze week op Netflix staat. Wij blijven het een lekker tussendoortje vinden, dus daarom noemen we hem graag in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 11, 2022) overzicht.

Heel in het kort draait het om Raymond Reddington (James Spader), een slimme crimineel met een hoedje. Ooit werkte hij voor de overheid, tot hij besloot om het roer om te gooien.

Op een gegeven moment – decennia na zijn carrière switch – is hij de meest gezochte crimineel te wereld.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 11, 2022) The Blacklist seizoen 8 season
Proost! Red! Rode wijn! Bron: The Blacklist / Netflix

Tot hij op een dag genoeg heeft van dat hele wereldje en hij besluit dat hij de CIA en de FBI wil gaan helpen om andere criminelen te vangen. Hij heeft alleen wel een aantal eisen …

Wat volgt in The Blacklist is een soort 24, maar dan net wat anders. Spanning, actie, misdaad, mysterie, het zit er allemaal in. En nu staat het achtste seizoen van The Blacklist dus op Netflix. De promo van seizoen acht check je hieronder.