Nieuwe titels op Netflix in maart 2019 The OA seizoen 2

Kijktips op Netflix (week 12, 2019)

Whoehoe! Het is officieel lente en dat stemt ons vrolijk. Hoewel je daar misschien anders over denkt als je kampt met flinke hooikoorts, dan is het fijn om je even binnen terug te trekken met Netflix. Laten we zoals elke week weer eens kijken of er deze week nog goede films en series aan het aanbod zijn toegevoegd. Welke springen er voor jou uit, deze week?

The Dirt

Bohemian Rhapsody en A Star is Born zijn nog amper uit de bioscopen verdwenen, of Netflix komt alweer met de volgende muzikale (biografische) film. Deze keer geen zingende Freddie of Lady Gaga, maar nu staan de heren van de rockband Mötley Crüe centraal.

De film belooft alvast een knotsgekke vertoning te worden, want de bandleden van Mötley Crüe zijn uitgesproken gek en leven het leven volgens de klassieke seks, drugs en rock ’n roll-leefstijl. The Dirt biedt de kijker een lekker kijkje in een vreemde wereld aan, geleid door de band die opgericht werd in de jaren ’80.

Mocht de naam Mötley Crüe je niets zeggen, dan gaat er bij de naam Tommy Lee wellicht een belletje rinkelen. Hij is de drummer van de band en werd later bekend als echtgenoot van Pamela Anderson. En met wie hij nog een specifieke video maakte, ahum.

Hoe dan ook, de film volgt hun pad naar roem en alles wat daar bij is komen kijken. En aangezien we het over rockers in de jaren ’80 hebben, mogen de kenmerkende uitpuilende kapsels niet ontbreken!

Bekijk hier alvast de trailer van The Dirt, trek je lederen broek aan, gooi wat pommenade in de haartjes en rock ’n roll lekker mee! Check de titel dus vooral op Netflix Nederland.

The OA (seizoen 2)

Sinds deze week is The OA (seizoen 2) op Netflix Nederland te zien. Deze serie gaat over Prairie Johnson a.k.a. OA a.k.a. Nina Azarova (Brit Marling), een vrouw die zeven jaartjes na haar verdwijning, opeens weer terugkeert naar de bewoonde wereld. Waar heeft ze gezeten en wat heeft ze uitgespookt?

Bij terugkomst blijkt ze ook nog eens over alle mysterieuze nieuwe krachten en vaardigheden te bezitten. Ze blijft een geheime missie te hebben en dat is dan ook de reden dat ze besluit een aantal mensen te rekruteren. De trailer van het eerste seizoen staat hieronder.

In The OA seizoen 2 op Netflix speelt zich af in weer een andere dimensie waar onze hoofdpersoon ditmaal leeft als Russische erfgename, maar natuurlijk keert het personage ook weer terug naar het ‘nu’, waarin een vermiste tiener een rol speelt.

Snap je het nog? Nee? Dat geeft niets. Gewoon de serie opzetten en je laten meeslepen is ons devies. Bekijk de trailer van The OA hieronder maar eens en zet de serie dan aan op Netflix. En laat ons via Facebook weten wat je er van vond, dat vinden wij alleen maar leuk.

Historia de un Crimen: Colosio (seizoen 1)

We willen ons Kijktips op Netflix (week 12, 2019) artikel graag eindigen met de Spaanstalige serie Historia de un Crimen: Colosio. Terwijl we dit nu schrijven, heeft de serie nog maar 22 stemmen op IMDb met een gemiddelde van 7,9, maar we gokken dat hier nog weleens verandering in kan komen.

Netflix heeft de smaak al een aantal jaar te pakken met betrekking tot series die zich in het verleden afspelen in Zuid-Amerika, en dan vaak met een crimineel in de hoofdrol. Het startschot werd gegeven door Narcos (wat ons betreft nog altijd de beste titel, althans de eerste twee seizoenen) en daarna kwamen er series als El Chapo, Narcos: Mexico en nog een heleboel documentaires.

Historia de un Crimen: Colosio is wel iets anders, omdat er geen crimineel centraal staat, maar toch zijn er een hoop raakvlakken, zoals een warm klimaat, politiek en geweld. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Historia de un Crimen  Colosio Netflix Nederland tips

Het draait om de moord op de Mexicaanse presidentskandidaat Luis Donaldo Colosio in Tijuana in het jaar 1994. Hij werd in zijn hoofd geschoten en al snel werd er iemand opgepakt. Hij had alleen gehandeld, zei hij. Maar was dit wel zo? Zijn vrouw Diana Laura Riojas (Ilse Salas) zoekt het uit.

Het is de bedoeling dat Historia de un Crimen: Colosio een anthologie wordt, dus een serie met elk seizoen een ander verhaal, maar wel met een overkoelend gevoel. De serie werd trouwens geproduceerd door Dynamo, dezelfde partij achter Narcos en El Chapo. Wij zijn benieuwd.

Kijktips op Netflix (week 12, 2019)

Tot zover onze kijktips van deze week. Als je onze tips van de afgelopen weken wilt lezen, check dan onze Netflix tips pagina met al onze weekoverzichten.

Alle nieuwe titels op Netflix vind je in de tabel hieronder, alle titels die snel op Netflix komen op de Binnenkort op Netflix pagina en het gehele aanbod op de pagina aanbod Netflix Nederland. Een fijn weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Dynasty (1 seizoen + 15 afleveringen seizoen 2) Drama 2019 6.4
2 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 15 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
3 Hotel Transylvanië 3: Een monsterlijke vakantie Animatie, Avontuur 2018 6.3
4 The OA (2 seizoenen) Drama, Mysterie 2019 7.7
5 Historia de un Crimen: Colosio (1 seizoen) Misdaad, Thriller 2019 7.9
6 The Dirt Biografie, Muziek 2019 7.5
7 Delhi Crime (1 seizoen) Misdaad, Drama 2019 8.4
8 Nero a Metà (1 seizoen) Misdaad, Drama 2018 6.5
9 Charlie in de Stickerstad (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2019 -
10 ReMastered: The Miami Showband Massacre Documentaire, Muziek 2019 7.3
Titel Genre Jaar iMDB