john-wick-3-parabellum Kijktips op Netflix (week 12, 2020)

Kijktips op Netflix (week 12, 2020)

Waarschijnlijk zit je al een week binnen, of althans, zoveel mogelijk. En dat is goed. Laten we dit nog even volhouden. Als je vaak Netflix aan slingert om de tijd te doden, dan is dit artikel voor jou. Want we hebben weer alle nieuwe films en series van de afgelopen week voor je op een rij gezet (zie tabel onderaan). Maar we beginnen met de kijktips.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (miniserie)

Onze eerste nieuwe kijktip is de miniserie Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker. In vier afleveringen zien we het waargebeurde verhaal van Sarah Breedlove a.k.a. Madam C.J. Walker (een rol van Octavia Spencer), de eerste vrouwelijke ondernemer die door hard te werken miljonair werd.

Dat is natuurlijk al bijzonder, maar het feit dat ze een Afro-Amerikaanse vrouw was, maakt het allemaal nog net iets meer speciaal. Zeker als we dit vergelijken met de algemene positie van de vrouw in die tijd.

Ze start een bedrijfje dat haarproducten verkoopt. Want volgens haar is het hebben van mooi haar een stukje macht krijgen en hieruit kunnen weer andere mooie kansen ontstaan.

Proost! Bron: Self Made / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Ze moet alles van de grond af opbouwen. Sterker nog, zij was zelfs de eerste van haar zes broers en zussen die vrij werd geboren.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker is een serie over hoop hebben, vechten tegen vooroordelen en vooral doorgaan. Dat is altijd een prima onderwerpkeuze, maar in deze barre tijden helemaal.

The Letter for the King (seizoen 1)

Misschien heb je laatst het item gezien in DWDD met de schrijfster van het kinderboek De brief voor de koning. Daarin zagen we de 89-jarige Tonke Dragt, nog steeds vol passie vertellen hoe haar boek, uitgeroepen tot beste Nederlandstalige kinderboek ooit, tot stand kwam.

Ze werkte als juf en om de kinderen geconcentreerd te houden, verzon ze een spannend verhaal. Aan de hand van de reacties bepaalde ze wat werkte en waar nog aan gesleuteld moest worden. Daarna besloot ze het boek te schrijven.

En nu is er, bijna 60 jaar na het verschijnen van het boek, een Netflix serie met de titel The Letter for the King van gemaakt. Het kan verkeren.  Het verhaal draait om Tuiri (een rol van Amir Wilson), een ridder in spe, die in een groot avontuur belandt als hij een brief aan de koning moet zien te geven.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

En dan in de categorie ‘gewoon lekker, niet nadenken, vertand op nul en gaan’ onze laatste kijktip, namelijk de film John Wick: Chapter 3 – Parabellum. Ook in deel 3 neemt Keanu Reeves het als het personage John Wick op tegen meerdere tegenstanders.

Huurmoordenaars en premiejagers genoeg die het op hem gemunt hebben. Hij heeft namelijk een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd staan. Dit alles na het vermoorden van lid van de The High Table op neutraal terrein. Dat is niet de bedoeling, Wick.

Verwacht weer een hoop spectaculaire gevechten, actie om je knokkels bij af te likken en een scheut spanning. Dus lekker Netflix aanzetten en John Wick: Chapter 3 – Parabellum kijken. We hebben toch niets anders dat we kunnen doen.

Kijktips op Netflix (week 12, 2020)

Dit waren ze, onze kijktips op Netflix (week 12, 2020). Zet dus iets op en blijf gezond. Door ons trouwens op Facebook, Instagram en via de nieuwsbrief te volgen, blijf je altijd op de hoogte, dus doe dat zeker even.

We sluiten af met de tabel met daarin de nieuwe titels van de afgelopen 7 dagen. Sorteer de kolommen bovenaan of filter ze aan de onderzijde. Lekker binnenblijven en tot snel!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Better Call Saul (4 seizoenen + 5 afleveringen seizoen 5) Drama 2017 8.7
2 The Flash (5 seizoenen + 15 afleveringen seizoen 6) Actie 2019 8.1
3 Fangio: El Hombre Que Domaba las Maguinas Documentaire, Sport 2020 8.0
4 Kalifat (1 seizoen) Drama, Thriller 2020 7.9
5 Self Made (1 seizoen) Drama 2020 7.6
6 John Wick: Chapter 3 – Parabellum Actie, Thriller 2019 7.5
7 The English Game (1 seizoen) Drama, Sport 2020 7.2
8 El Hoyo Horror, Sci-Fi 2019 7.1
9 Feel Good (1 seizoen) Komedie, Drama 2020 7.1
10 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 8 afleveringen seizoen 5) Actie 2020 7.0
Titel Genre Jaar iMDB