wallander detective BBC Kijktips op Netflix (week 12, 2021)

Kijktips op Netflix (week 12, 2021)

De lente is nu dan echt begonnen. Althans, op papier. Maar dat weerhoudt ons er niet van om weer door het Netflix aanbod te spitten. Zoals we elke week doen. Wat is er deze week allemaal nieuw op Netflix? En wat zijn hieruit onze tips? Dat lees je hier.

Wallander (4 seizoenen)

Onze favoriete detective is terug van weggeweest. De eerste vier seizoenen van de BBC-serie Wallander staan namelijk sinds deze week weer op Netflix. Elk seizoen bestaat uit drie afleveringen die elk ongeveer 90 minuten duren. Dus er is genoeg te kijken.

Centraal staat de Zweedse detective Kurt Wallander, een al wat oudere detective die allerlei vaak bloedige zaken moet zien op te lossen. Elk aflevering staat er weer een nieuwe zaak centraal. De serie volgt hiermee vrij 1-op-1 de boekenreeks Wallander van de Zweedse schrijver Henning Mankell.

Dus ben je een liefhebber van donkere, Scandinavische thrillers – en heb je bijvoorbeeld likkebaardend naar een Deens/Zweedse serie als The Bridge of naar spannende series als Luther en Sherlock gekeken – dan raden we Wallander ook zeker aan.

Vice (McKay, 2018)

Onze volgende tip in ons kijktips op Netflix (week 12, 2021) artikel is de film Vice van regisseur Adam McKay uit 2018. Hem zou je kunnen kennen als regisseur van de films Big Short (2015), Anchorman 2 (2013) of The Other Guys (2010).

Vice vertelt het verhaal van Dick Cheney, gespeeld door een onherkenbare Christian Bale. Hij was de vice-president onder de Amerikaanse president George W. Bush jr. Maar voordat hij dit werd, had hij al een grote staat van dienst in allerlei verschillende functies, van CEO van een multinational in de olie- en gasindustrie tot aan verschillende functies in het Witte Huis.

Dicky Cheney (Christian Bale) met de handjes over elkaar. Bron: Vice / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Nadat Bush jr. nipt de verkiezingen wint, kiest hij Cheney dus als rechterhand. Langzaam aan begint hij op de achtergrond steeds meer macht uit te oefenen en verandert hij de VS en de hele wereld met een aan grote beslissingen. Beslissingen waar we vandaag de dag nog steeds de invloed van merken.

Vice is een bijzondere biopic. Wij vonden het fascinerend om te zien hoe iemand als Dick Cheney zoveel invloed kan uitoefenen. De film had soms zijn ietwat saaiere momenten, maar overall hebben wij ons prima vermaakt.

Formula 1: Drive to Survive (seizoen 3)

Sportliefhebbers – en in het bijzonder fans van de Formule 1 – opgelet: het derde seizoen van Formula 1: Drive to Survive staat sinds deze week in het Netflix aanbod.

Via deze serie krijgen we als kijker een fascinerend inkijkje in de gesloten wereld van de Formula 1. Niet alleen is er aandacht voor de coureurs, maar ook voor de familie van hen, de sponsoren en hun belangen, de teambazen, de monteurs etc. Het wordt al snel duidelijk dat het een harde wereld is.

In Formula 1: Drive to Survive (seizoen 3) zien we een bijzonder seizoen. Zo was er COVID0-19 met alle bekende beperkingen, een gruwelijk ongeluk van Romain Grosjean dat wonderbaarlijk goed afliep en werd er natuurlijk ook gewoon gereden om het wereldkampioenschap. Dit alles en meer zie je in het derde seizoen van Formula 1: Drive to Survive.

Kijktips op Netflix (week 12, 2021): tabel

Tot zover onze weektips. De overige nieuwe titels in het Netflix aanbod vind je weer in de onderstaande tabel. Pluis deze dus zeker eventjes uit. En vergeet je natuurlijk niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ons te volgen via Instagram en Facebook. Een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Abla Fahita: Drama Queen (1 seizoen) Komedie, Misdaad 2021 6.8
2 Alien TV (2 seizoenen) Animatie, Familieserie 2021 -
3 B: The Beginning (2 seizoenen) Anime, Misdaad 2021 7.2
4 Before I Fall Komedie, Romantiek 2017 6.4
5 Breach Actie 2020 3.7
6 Cabras da Peste Actie, Komedie 2021 6.1
7 Country Comfort (1 seizoen) Komedie, Drama 2021 5.3
8 Deadly Illusions Drama, Thriller 2020 3.9
9 Doris Komedie, Romantiek 2018 6.1
10 Edge of Darkness Actie, Misdaad 2010 6.6
Titel Genre Jaar iMDB