KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 12, 2022) Forecasting Love and Weather (seizoen 1) asian-2

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 12, 2022)

Ga er maar eens lekker voor zitten: hier is ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 12, 2022) overzicht. Met alle nieuwe dingen op Netflix + onze speciaal voor jou geselecteerde tips!

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 12, 2022) // tabel

Hieronder staat de tabel met alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen week. Bekijk deze zeker eventjes. Daarna praten we met je verder en lichten we er een aantal titels voor je uit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 800 metros (1 seizoen) Documentaire 2022 -
2 Bridgerton (2 seizoenen) Drama, Romantiek 2022 7.3
3 Forecasting Love and Weather (1 seizoen) Drama, Romantiek 2022 7.6
4 Jeff Foxworthy: The Good Old Days Cabaret 2022 5.8
5 Jumanji: Welcome to the Jungle Actie, Avontuur 2017 6.9
6 Love Like the Falling Petals Drama, Romantiek 2022 5.9
7 Riverdale (5 seizoenen + 6 afleveringen van seizoen 6) Misdaad, Mysterie 2021 6.8
8 Sen Yasamaya Bak (a.k.a. In Good Hands) Komedie, Drama 2022 5.5
9 Snowpiercer (2 seizoenen + 9 afleveringen van seizoen 3) Actie, Sci-Fi 2022 6.3
10 The Auschwitz Report Drama, Oorlog 2021 6.5
Titel Genre Jaar iMDB

Forecasting Love and Weather (seizoen 1)

Onze eerste tip van de week is een Zuid-Koreaanse serie met de titel Forecasting Love and Weather. De setting is het Koreaanse meteorologisch instituut. We volgen de werknemers op hun zoektocht naar succes en de liefde.

Zo volgen we bijvoorbeeld de intelligente Jin Ha Kyung (Park Min Young), een meisje dat alles doet zoals het hoort en haar werk en privé strikt gescheiden houdt. Maar dit heeft ook de keerzijde dat ze weinig vrienden heeft op haar werk.

Als we dan naar Lee Shi Woo (Song Kang) kijken, kan het verschil niet groter zijn. Eveneens een slimme gast – ondanks zijn stuntelige en onhandige voorkomen – maar wel iemand die zeer creatief denkt.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 12, 2022) asian Forecasting Love and Weather (seizoen 1)
Staan ze hoor! Jin en Lee! Bron: Forecasting Love and Weather / Netflix

De knappe en babbelzieke Han Ki Joon (Yoon Park) is een ander personage. Iemand die door zijn persoonlijkheid alles voor elkaar krijgt. Maar hoe ga je om met tegenslag, als je dit niet gewend bent?

In Forecasting Love and Weather zien we hoe het is om altijd maar het weer te moeten voorspellen. Iets dat uiteraard niet zo eenvoudig is, ondanks alle modellen. Het werk en de liefde zijn soms net zo onvoorspelbaar als het weer …

Bridgerton (seizoen 2)

Zin in een potje romantiek, mooie kostuums en drama, dan kan je je borst natmaken. Het tweede seizoen van Bridgerton staat namelijk op Netflix.

Bridgerton is een kostuumdrama dat zich afspeelt in de high society van het Engeland van het jaar 1813. 

Een tijd waarin je als vrouw van goede komaf beter maar met een respectabele, rijke man moest zien te trouwen om je toekomst veilig te stellen.

Centraal staat de rijke Bridgerton familie. Draaide alles in het eerste seizoen om de knappe dochter Daphne Bridgerton – en haar liefde voor de knappe hertog Simon Basset – in het tweede seizoen is haar broer Anthony (Jonathan Bailey) de hoofdpersoon.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 12, 2022) bridgerton seizoen 2
Anthony en een chick waar ie gevoelens voor krijgt. Bron: Bridgerton / Netflix

Zijn zus is inmiddels getrouwd, en dus wordt het tijd dat hij een goede partner vindt. Maar moet je dan je hart of je hoofd volgen? En wat doe je als je in een ongemakkelijke driehoeksverhouding belandt?

In het tweede seizoen van Bridgerton – waarvan je hieronder de trailer kunt bekijken – krijgen we hierop het antwoord.

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Zin om even lekker een filmpje op te zetten, met een beetje avontuur, wat actie, een lach en verder weinig waarover je moet nadenken? Nou …. we hebben hem voor je! Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) is de naam.

Jumanji? Was dat niet die film met Robin Williams over dat spel met bijzondere regels waarbij alles opeens begint te leven? Yep. Hij staat trouwens ook op Netflix, voor de liefhebbers.

Maar terug naar Jumanji: Welcome to the Jungle. In deze film belanden vier tieners midden in een videogame, genaamd Jumanji.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 12, 2022)-jumanji-welcome-to-the-jungle
Onze helden uit de film. Bron: Jumanji: Welcome to the Jungle / Bron

Ze waren het aan het spelen tijdens het nablijven op school, maar voordat ze het weten, zitten ze zelf in de game.

En nu moeten ze alles op alles zetten om – in het lichaam van hun gekozen personages – het spel uit te spelen. Want alleen dan kunnen ze terug naar hun echte leven.

Of het ze gaat lukken, zie je in Jumanji: Welcome to the Jungle. En de trailer check je hieronder, dus gewoon even kijken.