Kijktips op Netflix (week 13, 2019) landa Inglourious Basterds

Kijktips op Netflix (week 13, 2019)

Er is weer een week voorbij sinds ons laatste Netflix-artikel met tips en dus is het weer hoogtijdd om op de proppen te komen met een nieuw stukje waarin we alle nieuwe films en series op Netflix behandelen en waar we vervolgens weer een aantal aanraders uit plukken. Dus trek je lekker zittende broek aan, pak er wat nootjes en een drankje bij en lees ons Kijktips op Netflix (week 13, 2019) artikel eventjes door.

Inglourious Basterds

Als filmliefhebber weet je misschien wel dat regisseur Quintin Tarantino dit jaar met een nieuwe film op de proppen komt, genaamd Once Upon a Time in Hollywood. Dat belooft weer een film van formaat te worden, maar we zullen nog even geduld moeten hebben.

Gelukkig staat een andere topper van Tarantino sinds deze week weer op Netflix en dan hebben we het over Inglourious Basterds. In deze film volgen we een Amerikaanse legerunit in de Tweede Wereldoorlog, onder leiding van de markante Aldo Raine (Brad Pitt).

Deze Basterds zijn van Joodse afkomst en gaan naar het door de nazi’s bezette Europa om op jacht te gaan naar nazi’s. Het is de bedoeling dat deze gescalpeerd worden als wraak voor hun wrede praktijken tijdens de oorlog.

Intussen is ook de bioscoopexploitant Shosanna Dreyfus op zoek naar wraak op de nazi’s, nadat haar Joodse familie is vermoord door SS-kolonel Hans Landa (een fantastische rol van Christoph Waltz) en zijn soldaten. Samen met haar verloofde bedenkt ze een ultiem wraakplan, wanneer ze erachter komt dat de nazi’s een filmpremière in haar bioscoop willen bijwonen. En dan heb je ook nog de Basterds, die hard op weg zijn om de nazi’s een lesje te leren. Dat belooft een explosief avondje te worden. 

Dit maakt dat Inglourious Basterds een heerlijke en humoristische film is, waarin geweld niet geschuwd wordt, het is uiteraard een Tarantino-film. Aanrader dus, zeker wanneer je het ook leuk vindt dat er op originele wijze wraak wordt genomen op de duivelse nazi’s! De trailer bekijk je hieronder op je gemakje.

Santa Clarita Diet (seizoen 3)

Santa Clarita Diet (seizoen 3) staat sinds deze week op Netflix Nederland. Ben jij ook zo fan? Laat het ons weten via Facebook! En als je de serie niet kent, lees dan vooral even door.

Deze week keerden de bloedslurpende zombies van Santa Clarita Diet dus terug voor het derde seizoen. Drew Barrymore kruipt wederom in de huid van Sheila Hammond, een op het eerste gezicht doodnormale vrouw die werkt als makelaar, maar in het echt in een zombie is getransformeerd die menselijk vlees en bloed moet binnenkrijgen om zich staande te houden.

En intussen moet het gezin van Sheila zo normaal mogelijk functioneren. Maar dat is nog verdraaid lastig wanneer er allerlei vreemde figuren je pad kruisen. Hoe moeten ze bijvoorbeeld omgaan met de figuren van de Knights of Serbia, en met Anne van de locale politie?

Het zal weer een hoop vergen van de Hammonds, maar als ze een beetje hun best doen, moet dat toch goed komen. Of toch niet? Santa Clarita Diet seizoen 3 bestaat uit 10 afleveringen die elk ongeveer een half uur duren. Dus ga er weer lekker voor zitten en neem wat lekkers voor tijdens het kijken, tenzij het consumeren van bloed en menselijke lichaamsdelen je eetlust vergallen.

On the Block (seizoen 2)

We willen dit overzicht graag eindigen met de serie On the Block. De serie is een hit in de VS, maar in Nederland blijven de fans een beetje achter en dat is, wat ons betreft, onterecht. Het is namelijk een zeer fijne serie

Setting: South Central LA in de Verenigde Staten van Amerika. Hoofdpersonen: 4 jeugdige vrienden die hun tijd verdelen over hun middelbare school en de grimmige stad waarin ze wonen. We zien wat ze doen om te overleven, om mensen uit de handen de houden van de straatbendes, en hoe het ze gaat in de romantiek.

De cast bestaat uit een gemengd gezelschap, bestaande uit verschillende etniciteiten en kan hierdoor gezien worden als een dwarsdoorsnede van LA. De serie weet verschillende hedendaagse en lastige thema’s bespreekbaar te maken, zonder daarbij de humor uit het oog te verliezen.

Benieuwd geraakt? Check de trailer van On the Block hieronder. Het tweede seizoen is vanaf deze week op Netflix te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=ed0T7VbJXs0

Kijktips op Netflix (week 13, 2019)

Wij vonden de bovenstaande drie titels de leukste nieuw toevoegingen aan het Netflix aanbod. De overige titels vind je in de tabel onderaan dit artikel. Welke vind jij het leukst? En waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten op Facebook. En vergeet je ook zeker niet in te schrijven op onze nieuwsbrief.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 15 August Drama 2019 -
2 Ainori Love Wagon: Asian Journey (2 seizoenen) Reality 2019 6.8
3 Arrow (6 seizoenen + 16 afleveringen seizoen 7) Actie, Avontuur 2019 7.7
4 Bayoneta Drama 2018 6.0
5 Black Lightning (2 seizoenen) Actie, Sci-Fi 2019 6.4
6 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 16 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2019 7.7
7 De Bende van Oss Misdaad, Drama 2011 6.4
8 De Matchmaker Komedie 2018 6.2
9 Deepwater Horizon Actie, Drama 2016 7.1
10 Dynasty (1 seizoen + 16 afleveringen seizoen 2) Drama 2019 6.4
Titel Genre Jaar iMDB