ozark seizoen 3 Kijktips op Netflix (week 13, 2020)

Kijktips op Netflix (week 13, 2020)

Ondanks het mooie weer, moeten we zoveel mogelijk binnenblijven. Door het coronavirus. Gelukkig gaat dat stukken beter dan een week geleden. Een frisse neus is toegestaan, maar meer ook niet. Als je inmiddels denkt alles al op Netflix te hebben gezien, zit je mis. Lees onze weektips maar eens. Het vergeet ons daarna niet te liken op Facebook en te volgen op Instagram.

Ozark (seizoen 3)

De grootste nieuwe toevoeging deze week aan het Netflix aanbod is zonder twijfel het derde seizoen van de spannende en mysterieuze Netflix Original Ozark. Toen het eerste seizoen op Netflix kwam, schreven we er al een stukje over en sindsdien werd er steeds reikhalzend naar een nieuw seizoen uitgekeken.

En dat nieuwe seizoen is er met Ozark (seizoen 3). In het eerste seizoen zagen we hoe financieel adviseur en vader Marty (Jason Bateman) verstrikt raakt in een web waar ook een Mexicaans drugskartel deel van uit maakt. Hij vlucht met zijn gezin naar Ozark, een bos- en bergachtig gebied in Missouri, Arkansas.

In het derde seizoen zullen we zien hoe het plan met o.a. witwassen van geld van de familie verder uitpakt. En er komt nog meer spanning tussen Marty en zijn vrouw Wendy hoe ze nu verder moeten.

Happy Old Year

Dan een serie die je misschien niet zo snel uit jezelf zou opzetten, maar toch de moeite waard is. En misschien ook wel leuk is om zeker nu, nu we zoveel thuiszitten, te kijken. Want wie is er allemaal aan het opruimen geslagen in huis? Wij wel. We hebben nu toch tijd zat.

De hoofdpersoon in Happy Old Year, een film van de Thaise regisseur Nawapol Thamrongrattanarit, heet Jean en ze wilt van haar huis een thuiswerk plek maken, helemaal in de minimalistische stijl die vandaag zo in trek is bij een bepaalde groep vooral jongere mensen.

Ze heeft een aantal jaar in Zweden gewoond, maar is nu weer terug in haar moederland Thailand. Ze krijgt er een baan aangeboden, maar heeft dan wel een thuiswerkplek nodig. En dus besluit ze het rommelige huis, waar ook haar moeder en broer wonen, om te toveren tot zo’n plek.

Achter de piano. Bron: Happy Old Year / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar dan moet ze dus heel veel dingen weggooien. Een beetje zoals Marie Kondo dus, in de serie Tidying Up with Marie Kondo. Beetje bij beetje weet ze de ruimte op te ruimen. Alleen kan je natuurlijk niet alles weggooien, toch?

Als ze vervolgens, tussen alle troep, ook nog eens de fotocamera van haar ex-vriendje Aim tegenkomt, inclusief foto’s van hun tijd samen, komen alle herinneringen aan hem, en de manier hoe zij hem verlaten heeft, weer terug.

Happy Old Year is een bijzondere film. Een film over herinneringen, loslaten en je leven weer oppakken, zonder de soms oh zo broodnodige zelfspot uit het oog te verliezen. De trailer zie je hieronder.

Unorthodox (miniserie)

Als er iemand is die over vrijheidsbeperking kan meepraten, is het de jonge vrouw Esty Shapiro wel. In de nieuwe Netflix miniserie Unorthodox zie je hoe Esty (gespeeld door Shira Haas) zich weet te onttrekken uit de joods ultra-orthodoxe gemeenschap in New York en naar de andere kant van de wereld vlucht.

In haar eigen streng religieuze gemeenschap wordt Esty namelijk uitgehuwelijkt aan een onbekende man en dat levert haar behalve een verstikkend huwelijk vooral veel wanhoop op. Ze realiseert dat ze weg moet en dat ze nog een heel leven heeft om haar eigen pad daarin te volgen.

Esty besluit naar Berlijn te gaan, waar haar moeder woont, maar ook in Berlijn is het leven niet even makkelijk. Dat is al terug te vinden in het feit dat in de serie steeds geswitcht wordt tussen Jiddisch, Engels en Duits. Haar verleden heeft haar gevormd tot wie ze is en daar moet ze in de nieuwe wereld mee leren om te gaan.

Unorthodox op Netflix is een serie die gebaseerd is op het leven van Deborah Feldman, een vrouw die eveneens het orthodoxe leven ontvluchtte en hier uiteindelijk een boek over schreef. Dat biedt natuurlijk wat interessante kijkjes in een gemeenschap die voor de meesten wel vrij onbekend moeten zijn. En nu we toch massaal binnen moeten blijven, kunnen we net zo goed de wereld van Esty met verbazing aanschouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=-zVhRId0BTw

Suits (seizoen 7, deel 2)

We willen ook nog even kort benoemen dat het hele zevende seizoen van Suits vanaf afgelopen week op Netflix Nederland te zien is. Het eerste deel van seizoen 7 stond al een tijd op de streamingsdienst, maar daar is nu dus het tweede deel aan toegevoegd.

Kijktips op Netflix (week 13, 2020)

Hiermee komen we aan het eind van ons artikel met kijktips op Netflix (week 13, 2020). We hopen dat je weer wat inspiratie hebt om misschien wat nieuwe titels uit te proberen of om bekende series weer op te pakken.

We zullen ons de komende tijd toch een beetje moeten vermaken, nu we niet naar buiten mogen. Hoe dan ook, blijf gezond en zoveel mogelijk binnen en dan zien we jullie hopelijk snel weer! Oh, en de tabel met alle nieuwe titels van de afgelopen week, vind je hieronder.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 7SEEDS (2 seizoenen) Anime, Actie 2020 6.2
2 A Prayer Before Dawn Biografie, Misdaad 2018 6.9
3 Better Call Saul (4 seizoenen + 6 afleveringen seizoen 5) Misdaad, Drama 2020 8.7
4 Black Lightning (3 seizoenen) Actie, Sci-Fi 2020 6.4
5 Car Masters: Rust tot Riches (2 seizoenen) Reality 2020 8.7
6 Crip Camp: A Disability Revolution Documentaire 2020 7.6
7 Curtiz Biografie, Drama 2018 6.3
8 Draken: Reddingsrijders: Jacht op de Gouden Draak Animatie, Avontuur 2020 -
9 Freud (1 seizoen) Misdaad, Drama 2020 6.7
10 Happy Old Year Drama, Romantiek 2019 7.6
Titel Genre Jaar iMDB