Seaspiracy Kijktips op Netflix (week 13, 2021)

Kijktips op Netflix (week 13, 2021)

Elke week schrijven we een artikel waarin we onze blik laten schijnen op alle nieuwe titels op Netflix. Deze vind je allemaal in de tabel onderaan dit bericht. In de rest van het artikel lichten we hier een aantal kijktips uit.

Bad Trip

Fans van films als Borat, Brüno en Bad Grandpa opgelet – Bad Trip zou precies in jullie straatje kunnen passen. Het is een combinatie tussen een roadtrip tussen twee vrienden (scripted) en zogeheten grapjes met onwetende omstanders (hidden camera).

De film is van de hand van de Amerikaanse comedian Eric André en Kitao Sakurai, de vaste regisseur van The Eric Andre Show. Een sketch-komedie-programma op Adult Swim dat op zijn zachts gezegd vrij bizar en absurd is.

In Bad Trip gaan Bud Malone (Lil Rel Howery) en Chris Carey (Eric André) samen op een roadtrip van Florida naar New York om daar de jeugdliefde van eentje de liefde te verklaren. Maar dit doen ze in een gestolen auto en dus worden ze de gehele reis achternagezeten door de persoon van wie de auto eigenlijk is.

En zoals dat gaat met jongens komt er dan natuurlijk een hoop flauwe en harde humor om de hoek kijken. Dat deel is verzonnen, maar een groot deel van Bad Trip op Netflix bestaat verder uit scripted pranks. Dus – vaak harde en shoquerende – grappen met omstaanders die nergens iets vanaf weten.

Een combinatie die bekend is gemaakt door iemand als Sacha Baron Cohen, bekend van films als Brüno, Borat en The Dictator. Sterker nog, voordat de film in première ging, mocht Cohen er al naar kijken. Dus als je van dit soort komedies houdt, moet je Bad Trip op Netflix zeker kijken!

Seaspiracy

Wij krijgen nooit genoeg van prachtige natuurdocumentaires en al helemaal niet als ze een belangrijke boodschap bevatten. Dus wij zijn blij met de toevoeging van de documentaire Seaspiracy. Het is trouwens wel een iets andere natuurdocumentaire als bijvoorbeeld Planet Earth.

Seaspiracy is namelijk een stuk meer activistisch, gemaakt door filmmaker Ali Tabrizi. Hij wilt namelijk laten zien wat de mensen met de oceaan en de oceaandieren doen met hun (koop)gedrag. En tijdens het filmen stuit hij ook nog eens op wereldwijde corruptie omtrent de commerciële visserij ….

Dit alles is prachtig en spannend gefilmd, alsof je naar een Hollywoodfilm aan het kijken bent. Maar jammer genoeg is het allemaal echt. Na het zien van Seaspiracy zul je hopelijk even een keertje extra nadenken als je in de supermarkt voor het vissen-schap staat …

Check de trailer van Seaspiracy hieronder en ga hem kijken, want we zetten de titel niet voor iets in dit kijktips op Netflix (week 13, 2021) overzicht 😉

Kijktips op Netflix (week 13, 2021): tabel

Het feit dat de bovenstaande titels dus in ons kijktips op Netflix (week 13, 2021) artikel staan, is omdat wij ze het meest de moeite waard vonden van de nieuwe toevoegingen. Met onze weekoverzichten proberen we aan te tonen dat er genoeg op Netflix staat, als je af en toe gewoon iets onbekends probeert.

In de volgende tabel hebben we alle films en series gezet die de afgelopen week op de streamingsdienst zijn gekomen, met o.a. dus de bovenstaande kijktips. Spit hem even uit en voeg weer wat nieuwe dingen toe aan je – waarschijnlijk steeds groter wordende – kijklijst.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Week Away Drama, Musical 2021 5.3
2 Bad Trip Komedie 2020 6.6
3 Black is Beltza Animatie, Actie 2018 5.6
4 DOTA: Dragon’s Blood (1 seizoen) Anime, Actie 2021 8.7
5 Honest Thief Actie 2020 6.0
6 Julie Drama 2013 3.7
7 Love (ft. Marriage and Divorce) (1 seizoen) Drama 2021 6.4
8 Loyiso Gola: Unlearning Cabaret 2021 5.6
9 Magic for Humans by Mago Pop (1 seizoen) Reality 2021 -
10 Misa Mi Drama 2003 5.6
Titel Genre Jaar iMDB

Dat was het dan – ons kijktips op Netflix (week 13, 2021) artikel. Hopelijk vond je het wat. Als laatste willen we je nog vragen ons te blijven volgen via de nieuwsbrief, Facebook en Instagram. Een fijn weekend!