Kijktips op Netflix (week 14, 2019) Reservoir Dogs

Kijktips op Netflix (week 14, 2019)

De week is weer voorbij gevlogen en het is alweer weekend. De afgelopen week zijn er veel nieuwe films en series op Netflix bijgekomen, en in dit overzicht zullen we kijken welke dat precies zijn. Wat zijn deze week weer de krenten uit de Netflix-pap? Bekijk snel het overzicht hieronder, en als je nog zelf goede tips hebt, laat het dan vooral weten op Facebook want dat vinden we tof!

Our Planet

Deze week verscheen de werkelijk schitterende documentairereeks Our Planet op Netflix. Netflix is een samenwerking aangegaan met de makers van Planet Earth om 8 afleveringen te creëren die boordevol beeldschone plaatjes van onze planeet zitten.

Sir David Attenborough, die tevens ambassadeur is van het Wereld Natuurfonds, is weer present om de afleveringen te voorzien van zijn rustgevende stemgeluid. Hij neemt ons mee naar de bevroren wereld op Antarctica, de gortdroge woestijnen, de fascinerende jungle en de grote bossen en al hun bewoners.

Je komt daarbij natuurlijk de meest merkwaardige, mooie en interessante beesten tegen, die het in hun leefomgeving steeds zwaarder te verduren hebben onder invloed van het veranderende klimaat. 

Want dat laatste is een belangrijke insteek van Our Planet. We zien hoe wonderschoon onze planeet is, maar ook hoe ernstig we de planeet en de bewoners toetakelen. Het Wereld Natuurfonds hoopt dan ook dat er vele Netflix-kijkers de documentairereeks zullen opzetten en bewust worden van de kwetsbaarheid van de planeet.

En zelfs als je geen donder geeft om het klimaat (Thierry, lees je mee?), dan nog is de serie zeer de moeite waard vanwege de prachtige beelden van hoge kwaliteit!

The Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 2)

We gaan deze week ook weer griezelige avonturen tegemoet met Sabrina de tienerheks in haar eigen serie The Chilling Adventures of Sabrina seizoen 2. In deze serie volgen we de jongedame Sabrina, gespeeld door Kiernan Shipka, die moet leren omgaan met haar afkomst als half ‘gewone’ sterveling en half heks.

En omdat ze zich in de heksenwereld begeeft, ontmoet ze behoorlijk wat vreemde figuren. Anderzijds is het ook een normaal meisje dat een ‘normaal’ leven leidt en daarbij moet omgaan met worstelingen die elke tiener ondergaat.

In het tweede seizoen krijgt het leven van Sabrina weer behoorlijke wendingen, nadat ze in de finale van seizoen 1 the Book of the Beasts heeft getekend. Wat zal dit voor gevolgen hebben en hoe bewaart ze de balans tussen de ‘gewone’ en de heksenwereld?

Ook maken we kennis met nieuwe personages, waaronder Adam Masters en Dorian Gray. Masters is de charmante man die naar Greendale terugkeert. Laatstgenoemde is de eigenaar van een nachtclub en heeft nogal wat vreemds met een vervloekt portret. Maar dat kan ook niet anders als je dezelfde naam hebt als het beroemde personage van Oscar Wilde.

De trailer van The Chilling Adventures of Sabrina seizoen 2 kun je hier alvast bekijken!

Reservoir Dogs

Als er een film van Tarantino op Netflix komt, zijn wij altijd blij. Het blijft een fijne regisseur met dito films. De ene misschien iets beter dan de andere, maar zijn films zijn, althans volgens ons, altijd vermakelijk genoeg voor een kijkbeurt.

Vanaf deze week kunnen we op Netflix Nederland kijken naar Reservoir Dogs, zijn film uit 1992. Het is officieel zijn tweede film, na zijn debuut My Best Friend’s Birthday 5 jaar daarvoor. Maar het was in ieder geval de film die zijn cariere lanceerde.

Het verhaal draait om een overval op een juwelier van een groepje mannen, maar dan vooral de tijd voor en na de overval. We horen de mannen praten, in typische, humorvolle en snedige Tarantino zinnen. Het zou zijn handelskenmerk blijken.

De overval gaat fout en als de mannen vermoeden dat er een infiltrant in hun midden is, kan de zoektocht onder hen beginnen. De mannen hebben allemaal zo hun eigen karakter en beweegredenen om de overval te plegen.

Reservoir Dogs is een mix van geweld, humor en sterke dialogen. Wij vermaken ons altijd ontzettend als we de film weer een keertje opzetten. Hoe dan ook, de trailer van de film Reservoir Dogs, van regisseur Quentin Tarantino, staat sinds deze week dus op Netflix en de trailer van deze heerlijke film is hieronder te bekijken.

District 9

District 9 is een sciencefiction van de Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp, de man achter films als Elysiumen Chappie. District 9 was zijn debuutfilm en toont aan dat hij een groot regisseur is, misschien wel een van de beste ‘sciencefictionregisseurs’ van vandaag de dag.

In District 9, vanaf deze week op Netflix te zien, zien we een wereld waarin wij als mens hebben besloten om buitenaarde aliens in getto’s in Zuid-Afrika onder te brengen. We behandelen ze daar als beesten, omdat we nu eenmaal niet leren van onze fouten.

Ze zijn ooit in 1982 met hun ruimteschip naar de aarde gekomen. Maar omdat ze maar in hun schip bleven zitten, besloten de mensen zelf maar naar binnen te gaan. Daar vinden ze de buitenaarde wezens smerig, ziek en hongerig.

Er wordt besloten om ze in District 9 te stoppen, een kamp waar later een beveiligde muur omheen wordt gebouwd, zoveel mogelijk afgezonderd van de ‘normale mensen’. De link naar de Apartheid in Zuid-Afrika, waar de film zich ook afspeelt, achterstandswijken en hedendaagse vluchtelingenkampen is natuurlijk snel gemaakt.

De film is geschoten als een soort documentaire en maakt daardoor extra indruk. Je kan er naar kijken als spannende actiefilm, maar je kan ook een laag extra graven om te genieten van de maatschappijkritiek en de schitterende beelden. Check de trailer hieronder maar eens.

Kijktips op Netflix (week 14, 2019)

Er kwamen deze week erg veel nieuwe dingen op Netflix waarvan we er hierboven een aantal van hebben behandeld. De rest vind je in de tabel hieronder, dus spit die dus zeker even op je gemakje door.

Wil je nou nooit meer iets missen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check onze pagina’s Binnenkort op Netflix en Netflix Nederland voor een kijken in de toekomst en het heden.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 300 Actie, Fantasie 2007 7.7
2 Alien Warfare Actie, Sci-Fi 2016 3.4
3 Arrow (6 seizoenen + 17 afleveringen seizoen 7) Actie, Avontuur 2019 7.7
4 Baby Driver Actie, Misdaad 2017 7.6
5 Beyblade Burst (1 seizoen) Anime, Actie 2016 7.0
6 Chilling Adventures of Sabrina (2 seizoenen + kerstspecial) Drama, Fantasie 2019 7.8
7 Crazy Ex-Girlfriend (4 seizoenen) Komedie, Musical 2019 7.7
8 Cube Drama, Mysterie 1997 7.3
9 DC Legends of Tomorrow (3 seizoenen + 9 afleveringen seizoen 4) Actie, Avontuur 2018 7.0
10 Did You Hear About the Morgans? Komedie, Romantiek 2009 4.8
Titel Genre Jaar iMDB