Kijktips op Netflix (week 14, 2020) casa de papel seizoen 4

Kijktips op Netflix (week 14, 2020)

Er kwamen deze week een hoop kinderfilms op Netflix. Dus ideaal als je, net als veel andere mensen, met je kinderen binnen zit en ze af en toe moet vermaken. Maar natuurlijk kwamen er ook titels op Netflix voor als de kijkers in huis. Lees hier onze tips.

Heel veel bekende kinderfilms

Zoals iedereen wel weet, blijven de scholen voorlopig nog even op slot. Dat kan natuurlijk een lastige situatie opleveren als je schoolgaande kinderen thuis hebt, en je inmiddels niet meer weet hoe je ze nog moet vermaken. Gelukkig hebben er deze week weer behoorlijk wat films hun weg (terug) naar Netflix gevonden, zodat ze jonge kijkers weer even door de tijd heen slepen.

Wat zoal, lees je in ons artikel met de titel heel veel bekende kinderfilms op Netflix. Dus snel gaan lezen en dan hebben je kinderen weer wat te kijken! Voor de overige nieuwe titels moet je maar even onderstaande tekst lezen.

Howl’s Moving Castle

Want natuurlijk moet je ook jezelf niet vergeten. Als je geen kinderen hebt, als ze al wat ouder zijn of als ze al naar bed zijn, is er genoeg tijd om zelf even lekker te ontspannen. Dat zou je kunnen doen met Howl’s Moving Castle.

Dit is misschien ook een animatiefilm, maar bedoeld voor volwassenen. Het is namelijk een film uit de Studio Ghibli koker van Hayao Miyazaki, de beste animatieregisseur die ooit geleefd heeft. Een Japanse grootmeester die de animatiefilm voor volwassen naar een niet te evenaren niveau heeft gebracht.

In Howl’s Moving Castle zien we de 18-jarige Sophie die zich te pletter werkt in de hoedenwinkel die ooit van haar vader was. Als ze op een dag de tovenaar Howl tegenkomt, een knappe en mysterieuze man, wordt een heks jaloers en vervloekt ze de jonge Sophie. Ze verandert in een vrouw van 90 jaar.

Om dit geheim te kunnen bewaren, besluit ze naar het kasteel van Howl te gaan, maar hij herkent haar natuurlijk niet meer. Ze wordt aangenomen als schoonmaakster en dan ontvouwt zich een magisch avontuur vol hartverwarmende momenten. En wordt ze ooit nog normaal?

Benieuwd naar andere films van Hayao Miyazaki op Netflix? Lees ons artikel over de toevoegingen van week 5 (2020) voor een aantal titels.

La Casa de Papel (seizoen 4)

En natuurlijk kunnen we niet om het vierde seizoen van La Casa de Papel heen. We gaan niet te veel verklappen, omdat we niet weten hoe ver je bent met kijken. We raden je gewoon te gaan kijken. Hieronder staat trouwens een trailer. Deze moet je misschien ook niet kijken, als je nog niet alles hebt gezien.

En mocht je willen weten waar de serie over gaat, omdat je om de een of andere reden nog nooit naar deze spannende serie hebt gekeken, lees dan een oud artikel van onze hand.

Django Unchained

We zijn altijd zeer blij als we weer naar Django Unchained op Netflix kunnen kijken. Deze film van regisseur Quentin Tarantino, met hoofdrollen voor Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio blijft een heerlijke film waarin het Western filmgenre door Tarantino fijn wordt uitgerekt.

In deze spaghettiwestern, gesitueerd in mid-19e eeuw en waar dus ook slavernij als thematiek verwikkeld in is, volgen we de Django (Jamie Foxx) die als slaaf verkocht wordt aan Dr. Schulz (Christoph Walz). Deze sympathieke gek is namelijk op zoek naar de Brittle-broers en hij kan daarbij de hulp van Django goed gebruiken.

In ruil daarvoor kan Dr. Schulz Django zijn vrijheid garanderen als het lukt om hen op te sporen. Ook zal Schulz Django helpen bij het opsporen en bevrijden van zijn eigen vrouw, want ook zij wordt als slavin gehouden op een plantage.

Django stemt er mee in. Wat volgt, is een spannend en een krankzinnig avontuur, helemaal in de stijl van Tarantino. Een film waarbij – niet voor de eerste keer in Tarantino’s repertoire – wraak wordt genomen op afschuwelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis, ditmaal dus de slavernij.

The Nice Guys

Een andere toffe toevoeging is de film The Nice Guys, met hoofdrollen voor Russell Crowe en Ryan Gosling. Samen zijn ze een detectiveduo in de jaren ’70 in Los Angeles. De bromance tussen beiden is heerlijk om te zien.

Heel in het kort draait de film om een zaak waarbij onze helden een vermist meisje moeten opsporen. Al snel belanden ze in een wereld vol verraad en samenzweringen.

De film is een heerlijke ode aan de gekke jaren ’70 vol drank, drugs, lekkere muziek en andere ongein. Een tijd waarin er helemaal niks meer over is van de vrolijke en misschien wel naïeve jaren ’60. The Nice Guys is een fijne film die gedragen wordt door het duo Crowe en Gosling die allebei over het nodige komische talent blijken te beschikken.

Community (6 seizoenen)

En als je nog niet uitgelachen bent na het zien van The Nice Guys, dan kan je gelijk door met de serie Community. Deze bekende komedieserie is sinds deze week voor het eerst op Netflix te zien. Alle 6 de seizoenen. De serie was van 2009 tot 2015 op tv en betekende de doorbraak van een aantal acteurs en actrices.

We volgen het leven van 5, best wel oude, studenten op een Amerikaanse college. Allereerst is er Jeff Winger (Joel McHale), een advocaat die zijn werk niet meer mag uitvoeren omdat hij ergens de fout in is gegaan. Hij moet opnieuw zijn schooldiploma halen, omdat deze nietig is vekrlaard.

Verder hebben we nog Pierce (Chevy Chase), Annie (Alison Brie), Troy (onze held Donald Glover a.k.a. Childisch Gambino), Shirley (Yvette Nicole Brown), Britta (Gillian Jacobs bekend van LOVE) en Abed (Danny Pudi). Ze zijn allemaal oud en hebben een eigen persoonlijkheid en achtergrondverhaal. Samen vormen ze een bont gezelschap.

Als je houdt van intelligente komedieseries in de lijn van The Good Place en Parks of Recreation, dan zal je Community ook zeker waarderen. De serie zit vol heerlijke meta-verwijzingen en laat zien wat een komedieserie allemaal kan zijn. Dus een fijne toevoeging en afsluiting voor ons kijktips op Netflix (week 14, 2020) artikel, lijkt ons.

Kijktips op Netflix (week 14, 2020)

Zo, dat waren ze weer: onze kijktips op Netflix (week 14, 2020). Zoals je kon lezen, zijn er veel kinderfilms bijgekomen. Maar er is ook genoeg voor de wat oudere kijkers. Alle nieuwe films en series vind je handig op een rijtje in onderstaande tabel.

Daarnaast willen we je ook vragen onze te liken op Facebook, te volgen op Instagram en je te abonneren op onze spannende nieuwsbrief. Zo blijf je heerlijk op de hoogte met betrekking tot alles dat met Netflix te maken heeft. Blijf binnen, gezond en tot snel!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 2:22 Drama 2017 5.8
2 3096 Days Drama 2013 6.4
3 A Princess for Christmas Komedie 2011 6.4
4 Abduction Actie 2011 5.1
5 Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof Komedie 2014 6.9
6 Bad Neighbours 2 Komedie 2016 5.7
7 Batman and Harley Quinn Actie 2017 5.9
8 Bee Movie Animatie, Avontuur 2007 6.1
9 Beesten bij de Buren Animatie, Avontuur 2006 6.7
10 Begin Again Komedie, Drama 2013 7.4
Titel Genre Jaar iMDB