3096 tage Kijktips op Netflix (week 14, 2021)

Kijktips op Netflix (week 14, 2021)

Yo, vrienden en vriendinnen. Daar zijn we weer. Trek een lekkere chillbroek aan, schenk jezelf iets te drinken (je hebt het verdiend!), pak iets te knabbelen en pluis ons nieuwste artikel door. Hierin kijken we naar alle nieuwe titels op Netflix – van de afgelopen week – en kiezen we aan paar tips op te kijken.

Booksmart (Wilde, 2019)

We willen ons ‘kijktips op Netflix (week 14, 2021) artikel’ graag aftrappen met de komediefilm Booksmart uit 2019 van regisseuse Olivia Wilde. In deze film draait het om vriendinnen Amy (Kaitlyn Dever) en Molly (Beanie Feldstein).

Ze zijn ontzettend slim, maar hebben het gevoel dat hun schooltijd vooral heeft bestaan uit studeren en weinig plezier beleven. En dus besluiten de twee de stoute schoenen aan te trekken en in één nacht goed te maken wat ze in de vorige vier jaar allemaal gemist hebben.

Wat volgt is een bijzonder grappige film. Maar wat wil je ook, als onze held Will Ferrell en Adam McKay (bekend van o.a. de Anchorman films, The Big Short en Vice) executive producers zijn. De chemie tussen de twee hoofdrolspeelsters moet ook echt even genoemd worden.

Dus als je van tiener/highschoolfilms houdt én niet vies bent van een potje ouderwets lachen, dan is Booksmart zeker een film om even op te zetten dit weekend. De trailer van de film is hieronder te bekijken.

The Big Lebowski (Coen & Coen, 1998)

Onze volgende tip in dit ‘kijktips op Netflix (week 14, 2021) artikel’ is The Big Lebowski. Wat moet we nog over deze filmklassieker schrijven? Wij hebben hem al een aantal keer gezien, maar hij blijft leuk en dus noemen we hem graag als wekelijkse kijktip.

Even in het kort waar The Big Lebowski ook alweer over gaat. De chille en ietwat suffige Jeffrey Lebowski a.k.a. The Dude (een rol waar Jeff Bridges wereldberoemd mee werd) heeft dezelfde naam als een miljonair. De vrouw van deze rijke man is de jonge en knappe Bunny (Tara Reid), alleen heeft nogal een gat in haar hand en een hoop schulden.

Onze meneer Lebowski heeft alleen een stuk minder geld en dus is het bijzonder vervelend als hij door een aantal schuldeisers wordt aangezien voor de rijke meneer Lebowski. Het is het begin van een enorm grappig kat-en-muis spel.

The Dude met zijn vrienden op de bowlingbaan. Bron: The Big Lebowski / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Gelukkig voor ‘The Dude’ heeft hij zijn vrienden Walter en Donny aan zijn zijde om hem te helpen van al die maffe, criminele figuren af te komen. 

Wat volgt in The Big Lebowski is een bizar avontuur, vol verraad, onhandigheid, komedie en heel veel toffe muziek. De soundtrack is namelijk fantastisch met muziek van o.a. Moondog, Bob Dylan, Captain Beefheart en meer.

Dus als je de film nog niet gezien hebt: doen! En als je hem wel al hebt gezien: ga hem opnieuw kijken. De trailer staat hieronder.

3096 Tage (Hormann, 2013)

Onze laatste kijktip is een film over een heftig verhaal. De film heet 3096 Tage en gaat over het waargebeurde verhaal over Natascha Kampusch en haar ontvoerder Wolfgang Přiklopil.

Op 2 maart 1998 werd de toen 10-jarige Kampusch – toen ze naar school liep – meegenomen door de Oostenrijkse Přiklopil.

Hij sloot haar op in zijn kelder zonder ramen. Het meisje zat daar acht jaar vast. De eerste paar jaar zat ze alleen in de kelder, later mocht ze ook in en rondom het huis om allerlei huishoudelijke klusjes te doen. En ze gaan zelfs een keer op ski-vakantie!

Toen Natascha Kampusch 18 jaar was, wist ze te ontsnappen. Wolfgang Přiklopil pleegde een aantal uur later zelfmoord door voor een trein te springen. Alhoewel er inmiddels een hoop mensen zijn die twijfels hebben bij dit verhaal.

Hoe dan ook, in de film 3096 Tage zien we dit verhaal. Het is een fictiefilm – waarin misschien details zitten die door de makers aangedikt zijn – maar de film en het verhaal blijven de moeite waard.

Kijktips op Netflix (week 14, 2021): tabel

De bovenstaande titels vonden wij het meest de moeite waard qua nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. Zat er iets voor je tussen?

Laat het ons dan zeker weten via Instagram en/of Facebook. En vergeet natuurlijk niet dat we een prachtige nieuwsbrief hebben waar je je voor kunt inschrijven. Via deze wegen weet jij altijd als eerste wat er nieuw is op Netflix en al het andere nieuws!

We sluiten ons artikel af met een tabel. Hierin staan alle nieuwe films en series die de vorige zeven dagen allemaal op Netflix zijn gekomen. Sorteer en filter de kolommen en op deze manier vind je hopelijk weer nieuwe dingen om te kijken.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 3096 Tage Biografie, Misdaad 2013 6.4
2 All Stars Komedie, Sport 1997 7.2
3 Anonimo veneziano (a.k.a. The Anonymous Venetian) Drama, Romantiek 1970 7.0
4 Barbie Princess Adventures Animatie, Kinderfilm 2020 5.6
5 Beethoven Komedie, Familiefilm 1992 5.7
6 Beneath Horror, Sci-Fi 2013 3.7
7 Bianca come il latte, rossa come il sangue (a.k.a. White as Milk, Red as Blood) Komedie, Drama 2013 6.0
8 Booksmart Komedie 2019 7.2
9 Cafe Chantant Komedie 1953 5.0
10 Camille Claudel Drama, Historie 1988 7.3
Titel Genre Jaar iMDB